Zdravím,chtěla bych se optat zkušenějších maminek jak uspat syna přes den v postýlce. Malému jsou 2 měsíce a přes den neusne jinak než v nosítku večer spí vedle mě než usne máme trošku problém natahuje občas nechce ale vždy to zvládneme a spinká si třeba i 5 hodin vzbudí se na mléko a hned je tuhý tohle funguje cca do půl 6 ráno,ale přes den neusne ani vedle mě ani v posteli ani nijak když ho uhoupu na rukou což je už tak úspěch dám do postele cca 10 min a je křik,strcim ho do nosítka a spinká si už teda nemusím 3-4 hodiny chodit můžu si i sednout 😀
Proč mi to vadí je ze má 6 kg a budí mě neskutečná bolest zad taky se s nosítkem dost blbě dělá nádobí a prádlo😀 začal se takhle nosit hlavně kvůli tomu že ho trápí bříško ale právě že po užívání probia a simeticonu je to o hodně lepší a trápí nás to jen v půl 6 ráno a mezi 5-7 večer. Chtěla bych něco poradit ale ne metoda nechat řvát. Děkuji
@kubesovaadelka dcera mi pres den take nesoala v postylce. Jako jo, obcas jsem to zkzsila a po hodinovem uspavani spala pul h. Takze jsem od narozeni jezdila 2x denne (po roce uz jen 1x denne) hodinu az tri povenku s kocarem. Do jejiho 1.5r., to prestala pres den spat uplne.
@konidana kočárek u nás fungoval asi do 7 měsíců a jen na druhý spánek. Na první spánek kolem té 8,9 hod ranní fungoval vysavač, pračka, sušička. Malou dát do lehátka do koupelny ,všechno to zapnout, minimálně ten vysavač. To fungovalo na první spánek. Ale od toho půl roku přestalo vše fungovat a jen ty ruce fungovaly a ten polštář občas
@kubesovaadelka děkuji za odpovědi. Přišla jsem na to že to byl asi hlad protože dr říkala 90 mléka po 3-4h ale při 6,5kg je to málo podle všeho protože když mu dám 150 je zlatý není neklidný,spinká si a nepláče. Na internetu jsem si přečetla to 150xvaha:porcema takže mám chuť jít dr vynadat.
@nicolina30 joooo to jsme taky měli, malá byla na UM a než jsme přešli na příkrmy (to jsme museli už před 4 měsícem a velmi rychle jsme zařadili co se dalo) tak pila minimálně dvojnásobek doporučené dávky. Nu co, do 2let byla cvalik, teď už z toho vyrostla.
@kubesovaadelka maličký se mi narodil 3,9kg odcházeli jsme 3,7kg a když šel na prohlídku v 5 dnech byl skoro zpět na porodní váze tak jsem poslouchala že pribira moc za 2 dny jsou mu dva měsíce a jsme na necelých 6,5 kg přece ho nenechám hladového. 😔
@nicolina30 vůbec, naslouchej malému a svému instinktu. Já nezpochybňuji doktory, ale občas je třeba zdravý rozum a rodičovský instinkt. My taky poslouchali že je mušelin, na kterési prohlídce máme dokonce zaškrtnutou kolonku u stavu stravy nebo jak to tam je že ne a v závorce hypetrof. Tuším u roční prohlídky že vážila 14kg. Jenže na téhle váze se skoro zastavila a teď je u ní normální dítě. V ničem jsem ji neomezovala. Prostě ve 2 mesich místo 90ml um dostala 180, než aby mi tu proplakala další hodiny do dalšího krmení
@nicolina30 neporadím, jen možná utěším, že nejsi první ani poslední, má dcera bez pár výjimek nikdy neusnula sama v postýlce, vždy se musela uspat v náručí ( ani nosítko nesnášela) a že byla cvalik. Do roku jsem uspávala v náručí, od roku uspávám v objetí v postelí že ležím s ní. V lednu ji budou 3 a stále spíme spolu ale vůbec mi to nevadí. Chodí do dětské skupinky a tam problém se spaním není, takže z toho vyroste a ve 20ri s ní už spát nebudu. Hrozně rychle to utíká. Když malé byly 2 měsíce, taky jsem chtěla stihnout spoustu věcí a nemohla jsem skrz to, že jsem ji měla neustále na rukách, ale co se dá dělat. Někdy zabral velký péřový polštář, my měli obyč polštář, ale hodně to propaguje a vysvětluje Eva Kiedroňová. To peří miminko obejme a dá pocit bezpečí, hřeje. Ne jak nekonečný prostor kolem sebe v postýlce. Chce to jen zkoušet, u nás ale vyhrávaly převážně ruce