Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s tím, ze se vám miminko prohyba v zádech když leží. Když je na prebalovaku, tak se vždycky nadzvedne a odsune se nohami dozadu a když leží na hrací dece nebo prostě když leží někde, tak se vždycky začne prohýbat v zádech občas. Myslíte že to může být náznak toho že se chce začít otáčet nebo mám hledat problém jinde? Malému jsou 4m
@palja děkuji 🙂
Hele, pokud má horečku, tak bych mazala do nemocnice, pokud ne tak zítra k dětské, pro jistotu.
Dělá to hodně dětí, ale správně přetáčení je jiným pohybem, nemají se přitom zaklanet. Zkouší si různé pohyby a je zvědavé 🙂
@kolibricek36 horečku nemá, dělá to většinou když si hraje nebo děláme kraviny
Zkus se mrknout, v jakém pořadí co má dělat, pokud vyloženě "přeskakuje", je lepší mu trošku pomoci. Vím, že přetáčení dřív není úplně v pořádku. Ale samozřejmě záleží, jak moc to chceš "hrotit". Na druhou stranu kdybys to chtěla řešit, tak to pak chce někoho jiného než běžného pediatra - dá se nechat zkontrolovat fyzioterapeutem (ale zpravidla to stojí peníze).
Ale tohle přece není žádné pretaceni. Prostě se prohýbá a nadzvedava se zadkem. To takhle děti dělají. Moje obě holky to dělaly, nechtěly ležet jak placky. Do konce malá vleže nadzvedavala pořád hlavu, už od měsíce a půl prostě tak ležela. Začaly se otáčet cca od 4 měsíců, to bys poznala, jak se snaží otočit na bok.
K horečce to taky nebude, když je miminko zdravé, to myslíte meningealni jevy, to je zase něco úplně jiného.
Já jsem vše vždy s dr konzultovala a nikdy nás na fyzio neposlala.
Aha takže asi to nebude nic vážného.
Dcera to dělala taky, žádný problém v tom dle dr nebyl psychomotoricky byla v pořádku.