Ahoj maminky, jdu si pro radu a inspiraci a dotaz možná zní blbě. Bude nám 14 dní. Jak praktikujete návštěvy lékaře s prckem, když vychází zrovna na dobu, kdy vám doma spí? Vzbudíte než vyrazíte na "sílu" a nakrmíte i dřív než třeba po těch třech hodinách co se normálně budí, přebalíte, oblíknete a jdete? Zatím totiž dokážeme být vzhůru bez pláče tak půl hoďky max. jinak většinu dne prospíme.
Vždy po probuzení pláčeme, tak pátrám po nějakém fíglu, aby nám to u lékaře neproplakala 🙈? Dudlíka moc nechceme.
Děkuju za reakce 🙂
Nikdy jsem tohle nějak neřešila, jak jsme byli objednaní, tak jsme šli, mléko jsem buď dala předtím, než jsme vyrazili, nebo vzala do flašky s sebou, vždycky to bylo celkem v pohodě, poslední dobou je to horší, když přijdeme do čekárny, už začne bystřit, kde jsme a konec 😄 zlaté mimino, tomu to bylo fuk 😄
Častokrát se mi stalo, že miminka spala a probudila se, až když jsem je svlékala u doktorky. Pak zvědavě čumákovala, většinou ani neřvala. Ale i když řve, jsou na to zvyklí, tam jim řve každé druhé dítě od novorozeňat až pomalu po tříleté, to je úplně jedno 🙂 Včera třeba 8m syn řval, protože má období, že se mu prostě nelíbí cizí lidi. Doktorky to chápou a neřeší, prostě obvyklý hluk pracovního prostředí 🙂
Prostě dítě vezmu a jdeme. Občas se vzbudí, občas spí dál v kočárku/šátku... Kontroly probreci často, právě proto, že už chce spát/jíst... Lékaři jsou zvyklí a dítě holt těch deset minut vydrží... V tomhle počasí ani nijak extra neoblikam - prostě v kočárku deka navíc, v šátku pod mojí bundu... Prebaluju u lékaře.
@verunnaj uplny souhlas...dudlika nechceme...to mykani je silene...moje sestra foti novorozence a uz mi rikala,ze z tatínku vypadlo"my jsme kakali","my jsme se poblinkali".. je to strasne. Pardon za OT.
@mmm01 jak píšou holky vyse,kdyz tam musím byt na cas,tak se musi dítě vzbudit..ja cekam druhe a syna mam prvňáčka. Taky budu mimco budit,at můžu syna vyzvednout/odvést do skoly..
@mmm01
důležité je, že jsi vyspinkaná, napapaná a přebalená, viď?
dítě má 14dní proboha NE!!! my máme 14dní...máš snad dvojčata???
Jinak k otázce - chodila jsem s dětmi na pravidelné prohlídky v době, kdy byla "poradna" byly na to přesné hodiny, většinou u nás od 12:30h do 15h, nikdy jsem nebudila, prostě jsem šla později...
Už jsme si zvykla, že všechny "akce" jsou v době spánku a když se změní doba spánku, změní se i doba akcí 😂
Buď jsem doma vzbudila nebo jsem jela dřív dala mimčo do kočárku a šla na procházku, aby bylo mimčo před kontrolou vyspalé. Kojila jsem většinou po poradně, ne před. Nikdy mi při prohlídce kluci nebrečeli (krom injekcí). Lepší je to moc neřešit a jet, však ikdyž takhle malé mimčo probudíš,tak za chvilku zase spí.
tohle je fakt sranda číst🙂jinak teda k otázce ,nikdy sem neřešila na kdy sem objednaná,prostě vezmu dítě a jdu.pokud se vzbudili dala sem jim najíst než sme odešli nebo u lékaře v čekárně
A co vyrazit dřív, aby spaní probíhalo v kočáru a pak dáš děcku najíst v čekárně až ho vyndáš z kočáru. Mě spalo dítě jenom v kočáru, takže já jsem rajzovala celé dny a holt mlíko s sebou.
@mmm01
ty taky bezne places pro probuzeni?zkus to nedelat a nebude to delat ani dite.
Ze nechces dudlika se ti nedivim,vypadala bys dost divne.
Ono ani nejde nic, nez dítě budit - doktor nemuze čekat, az se 10 objednanych deti vymota, vyspinka, vykaka. A je to blby, uznavam. To samy treba, kdyz musis vodit/vyzvedavat starší do školky.
@emamaira
to je masakr
@mmm01 K doktorovi to máme 35-45 min., záleží na provozu. Takže i když spinkal, vzbudila jsem tak, abych stihla nakrmit a vypravit nás včas. V autě se ještě trochu dospal. Jinak pokud vím, že doktor vychází na dobu jídla, tak to od rána trochu posunuju a krmím dřív, takže mi to +/- vyjde na krmení před odjezdem a hned po návratu. Ale vždycky sebou vezmu i vše na přípravu UM (stát se může cokoli, někde se zdržíme, tak aby neřval hlady).
Já teda dokážu být vzhůru i déle než půl hodiny bez pláče, tam vám nemůžu poradit, možná kafe?, ale miminko bych prostě vzbudila, to se nedá nic dělat, určitě to přežije 🙂. Můj roční syn řve uz v čekárně takovým stylem, že snad drnčí okna 🙈
Jéžiš dámy, taky každý druhý "myká", nemusíte se tolik vzrušovat 😀 Všude je "kakáme, prdíme, blinkáme, spinkáme"... Nějaké dobré drinky dneska?
@daasqua kde jinde mykat než na maminkovskem webu ne? 🙂
K dotazu u toho miminka jsme to nějak přežili (teď myslím rodiče).. Takže příklad, doma na krmili,pre balili, vzali do kočárku/auta..Dovezli k doktorovi a když bylo potřeba, tak vzbudili, vzali na ruce, položili na lehátko u doktora....
Horší je pak 1.5lety , co dnes stahuje dospělým respiratory, nechce postat natož si lehnou na měření.
@mmm01nehrotit to, ja bych normal nebudila, jestli bude spat tak jen prebalila oblikla za spanku-vzbudi se nebo ne, uvidis, jen mit pripravenou lahev, nebo jestli kojis, tak jsem nabizela prso treba pulhodky pred navstevou(ikdyz byl v polospanku), pripadne nakrmis v cekarne, na to jsou zvykli, vetsinou maminy koji v cekarne po ockovani. Jo a ten plac-to nic neni… ten nas sice nebrecel, ale hnedka pri prohlidce mel pokadenou plinu a hned na to pocural doktora…znackoval si ho takhle asi do 2 mesicu😅 jo a vetsina mimin se probudi kdyz odepnes plenku 😅😅😅suchy zip to jisti
@dyechampion Dcera vždycky když kýchla, tak vykadila hovínkovou střelu 😀 To je teprve vzrůšo!
Mateřský plurál je smrt... Nechápu, že to vůbec někomu leze cez pusu. I číst to je kruté. Kdybych to slyšela, tak se asi neovládnu.
@daasqua všude opravdu ne, to tě ujišťuji.
@mmm01 nemusíš to nijak zvlášť hrotit. Pokud to půjde tak nenásilně miminku v ten den uprav režim. Pokud ne, tak ho tam vezmi spící a na místě pořešíš, co bude třeba. Hlavně klid.
@daasqua 😂tak to je sila!!! Soucitim!!
@mmm01 vstávala jsem o hodinu dřív, nakojila, přebalila ona usnula. Mezitím jsem se stihla připravit. Pak jsem ji vzbudila, prebalila, oblékla a dala ji větší porci odstrikaneho mléka a prospala mi v klidu tři hodiny. U doktora otevřela na 5 minut oči a pak v kočáru zase zalomila. Úplně v klidu s ní dojíždím. Stačí se hodit do pohody a bude v pohodě i mimčo.
Vždy mi malá usne v autosedačce, prostě si na kontrole chvilku popláče. Doktorka nás objednává pokaždé na 11, doba kdy spí a pak ji dcera pořádně seřve jen co na ni sáhne. Ty 2 minuty to vydrží s úsměvem, ještě se jí konejší. Hned co si jde doktorka k počítači je ticho... Krmila jsem v autě po odchodu z ordinace.
No malý má 2. měsíce a od začátku je mu to úplně jedno 😁 on do teď spí v podstatě pořád , je to takove dítě mouchy sežerte si mě , takže když jdeme k doktorovi tak podle toho kdy jedl buď nakrmim nebo beru sunar sebou , převlékám ho v podstatě ve spánku jako panenku a vyrážíme , on spí prakticky celé dopoledne takže mu podle mě úplně uniká že vůbec někde byl 🤣
@mmm01 My jsme vždycky objednaní hned na 7.hod, takže v 5.30 vzbudím, nakrmím, přebalím...běžně malá vstává kolem 7.hod., takže v tuhle dobu se jí vstávat opravdu nechce, ale musí...jako maličká nikdy u doktora neplakala, to až poslední půlrok když už chápe kam se jde.