Holky, mám dotaz ohledně 10 týdenního chlapce. Můj chlapecek je zcela na um cca od vánoc. Ještě odstrikavam, ale max ze sebe dostanu 20 a to z obou. Homeopatika, čaje ani piskavice už nepomáhají. Do soboty mi krásně vypil 120 nutrilonu pro nutra, od soboty zlom a odmítá pít, ještě ráno pije v 5 a 8, ale je 11 a já do něj nedostanu ani kapku, a když už se podaří, tak mu to koutkem vyjede ven, takže ve výsledku nic.. A nebo pije i hodinu s přestávkami a já pak nevím, kdy dat další dávku. Odpo vypije tak půlku, a pak se vzteka
To dělal i dříve, že to v půli vzdaval, ale dala jsem odříhnout a jelo se dále. Nevíte co by to mohlo být??? Je aktivní, směje se, ale jak mu dám lahev k puse ani ťuk. Bojím se aby nebyl dehydratovany.
Děkuji za vaše poznatky
@lenuli89
Podle me nema hlad
O půl jedné v noci vypil 120, co jsem měla odstrikaneho, o půl páté jen 30 um, a v 8 ráno 120 um. A doteď nic! Tomu jako stačí? Žužle si ručičky, usmívá se a kupodivo prdi přímo ukazkove, což neprdel ani když papal co ty tři hodiny um, toho prdiky trápily...
Neboj, on dá vědět, až bude mít hlad 😉 malá má sice 7m, ale dneska měla ráno mléko v půl 6, pak někdy v 10 a teď měla mít oběd a snědla jen půlku porce zeleniny, dělala kraviny a lžičku mi vyrážela z ruky... Sak ona si řekne později a dá si svacu, neřeším, je veselá, hraje si, pohoda... Tvůj maly je očividně taky v pohodě, tak klid 🙂
Jo a čaje si dala 10ml a konec 🙄😄
Nepít 6 hodin mi přijde docela dost, ano v noci to vydrží, ale i přes den? Nebo mě napadá,že má obrácený den, včera pil o půl páté odpo, o půl osmé večer, a pak až dnes o té půl jedné půl páté, a v 8. Přitom ale moc toho nenaspi ... Tak nevím, teď se mi vzteka, naply je jako luk, ale jednou si dá z lahve a to je vše...
A kolik by taková procůrana plena měla mít? Teď jsem dávala, šel a 50
A mela
@lenuli89 prostě pocurana plenka
Měl by mít cca 6 pocuranych plin za den.
@lenuli89 Taky bych to neřešila a zkusila nabídnout trochu dýl. Moje malá má 8 měsíců, někdy jí po 3 hodinách, někdy ale i po 5. A tak to má od narození...
Tak po 8 hodinách!!! Konečně pil, sice jen 90, ale díky alespoň za to. Mám.pocit, že má převrácený den, tak to máme večer, kolem osmé dáváme mlíčko, a pak se budi kolem třetí, čtvrté. Od 11 do 16 spal cca necelou hodinku, jinak je docela živý, a ani teď nevypadá, že by se mu chtělo spát, většinou usíná tak hodinku před papanim. Tak jsem zvědavá...
Hodně mě to vyvedlo z míry, přes den ma prodlevu max 4 hodiny, ale to vydrží jen v kocare, jinak jsme doposud dodržovali ty intervaly 2,5 - 3 hod mezi UM. Proto jsem z toho vystresla, v noci mi tak vydrží, ale přes den to bylo poprvé...
V 18 vypil jen 80... doposud je to jeho páté papani. Z 810 co by měl vypit, je na čísle 440, což je maaaalo, ne???
A nedalo by se mu ještě dát prso?
Kojím dva roky, malej si myslím vytáhne slušný množství, včera jsem odstrikavala (nebyl doma) a stačilo to za celý den sotva do kafe. Pointa - pusinka vytáhne víc než odsávačka.
Holky a jak s tim umělým mlickem? Když jsem ze začátku kojila, tak jsem přikládala i co hodinu, ale teď u toho umělého, když ze 120 vypije jen 90, a během hodiny do něj už více nedostanu- prozatím, tak interval 2,5 - 3 hodiny platí, asi pro jakékoliv množství UM, ne? Aby to bříško mohlo v pořádku strávit. Pediatra mi říkala, že jsou teď jiná milcka než dříve, a že mohu dávat i dříve, ale nechci udělat malému ještě větší neplechu v bříšku. Užíváme bio gaia, a kapky na prdiky buďto baby calm mělo espumisan.
V 5 ráno vypil 130, a teď po 3 hodinách kdy se vzbudil, že má hlad, tak sotva jsem se přiblížila s lahví, tak rev a ani kapku do sebe nedostane. To je na palici
Myslím, že to moc řešíš 🙂 Já mám syna od narození na UM, vždy pije různé dávky...někdy po dvou, někdy po třech hodinách. Byly doby, kdy vyžadoval i po hodině. Do cca tří měsíců jsem dělala 90 ml, co nevypil, to jsem vylila. Pak 120 ml (někdy vypil i jen 30 ml), teď dělám 150-180 ml. Naučila jsem se to už vychytat, kolik asi bude chtít...uvidíš na kontrole u doktorky, jestli přibírá...jestli ne, pak bych řešila a stresovala se.
@honatko092 jasně, že nechci stresovat, ale sama píšeš, že někdy po dvou, někdy po třech hodinách. Včera mi nejedl od těch 8 do 16, a z toho spal tak max 1.5 hodiny. Dnes od pěti ráno zase nic... mě znejistuji ty dlouhé prodlevy... když dá do sebe i 60 jako včera večer, tak jsem stestim bez sebe.
Prostě nemá hlad, dehydratovany nebude