Mimi odmítá pít. Poradíte, prosím?

lenuli89
18. led 2021

Holky, mám dotaz ohledně 10 týdenního chlapce. Můj chlapecek je zcela na um cca od vánoc. Ještě odstrikavam, ale max ze sebe dostanu 20 a to z obou. Homeopatika, čaje ani piskavice už nepomáhají. Do soboty mi krásně vypil 120 nutrilonu pro nutra, od soboty zlom a odmítá pít, ještě ráno pije v 5 a 8, ale je 11 a já do něj nedostanu ani kapku, a když už se podaří, tak mu to koutkem vyjede ven, takže ve výsledku nic.. A nebo pije i hodinu s přestávkami a já pak nevím, kdy dat další dávku. Odpo vypije tak půlku, a pak se vzteka
To dělal i dříve, že to v půli vzdaval, ale dala jsem odříhnout a jelo se dále. Nevíte co by to mohlo být??? Je aktivní, směje se, ale jak mu dám lahev k puse ani ťuk. Bojím se aby nebyl dehydratovany.
Děkuji za vaše poznatky

jako_mala_holka
18. led 2021

Prostě nemá hlad, dehydratovany nebude

zelenaesmolda
18. led 2021

@lenuli89
Podle me nema hlad

lenuli89
autor
18. led 2021

O půl jedné v noci vypil 120, co jsem měla odstrikaneho, o půl páté jen 30 um, a v 8 ráno 120 um. A doteď nic! Tomu jako stačí? Žužle si ručičky, usmívá se a kupodivo prdi přímo ukazkove, což neprdel ani když papal co ty tři hodiny um, toho prdiky trápily...

jako_mala_holka
18. led 2021

Neboj, on dá vědět, až bude mít hlad 😉 malá má sice 7m, ale dneska měla ráno mléko v půl 6, pak někdy v 10 a teď měla mít oběd a snědla jen půlku porce zeleniny, dělala kraviny a lžičku mi vyrážela z ruky... Sak ona si řekne později a dá si svacu, neřeším, je veselá, hraje si, pohoda... Tvůj maly je očividně taky v pohodě, tak klid 🙂

jako_mala_holka
18. led 2021

Jo a čaje si dala 10ml a konec 🙄😄

martt
18. led 2021

@lenuli89 Nemusí mít hlad. Můj syn měl období, kdy interval mezi jídli měl i za 4,5 hodiny. Nebo si nevypil celou dávku. Pokud je spokojený nebreci má dost pocuranych plen, tak mu to stačí jak si to nastavil sám a nenutila bych ho. Počkala bych až bude mít sám hlad

lenuli89
autor
18. led 2021

Nepít 6 hodin mi přijde docela dost, ano v noci to vydrží, ale i přes den? Nebo mě napadá,že má obrácený den, včera pil o půl páté odpo, o půl osmé večer, a pak až dnes o té půl jedné půl páté, a v 8. Přitom ale moc toho nenaspi ... Tak nevím, teď se mi vzteka, naply je jako luk, ale jednou si dá z lahve a to je vše...

lenuli89
autor
18. led 2021

A kolik by taková procůrana plena měla mít? Teď jsem dávala, šel a 50

lenuli89
autor
18. led 2021

A mela

jako_mala_holka
18. led 2021

@lenuli89 prostě pocurana plenka

martt
18. led 2021

Měl by mít cca 6 pocuranych plin za den.

klokanka31
18. led 2021

@lenuli89 Taky bych to neřešila a zkusila nabídnout trochu dýl. Moje malá má 8 měsíců, někdy jí po 3 hodinách, někdy ale i po 5. A tak to má od narození...

gbp
18. led 2021

@lenuli89 s um neporadim, ale ty pocurane pleny sem taky hrozne resila. jakoze plena muze byt pocurana ruzne, ze...ridila sem se podle fontanely na hlavicce. nesmi byt propadla, pokud je moc propadla, ma miminko malo tekutin. 👍

lenuli89
autor
18. led 2021

Tak po 8 hodinách!!! Konečně pil, sice jen 90, ale díky alespoň za to. Mám.pocit, že má převrácený den, tak to máme večer, kolem osmé dáváme mlíčko, a pak se budi kolem třetí, čtvrté. Od 11 do 16 spal cca necelou hodinku, jinak je docela živý, a ani teď nevypadá, že by se mu chtělo spát, většinou usíná tak hodinku před papanim. Tak jsem zvědavá...

lenuli89
autor
18. led 2021

Hodně mě to vyvedlo z míry, přes den ma prodlevu max 4 hodiny, ale to vydrží jen v kocare, jinak jsme doposud dodržovali ty intervaly 2,5 - 3 hod mezi UM. Proto jsem z toho vystresla, v noci mi tak vydrží, ale přes den to bylo poprvé...

lenuli89
autor
18. led 2021

V 18 vypil jen 80... doposud je to jeho páté papani. Z 810 co by měl vypit, je na čísle 440, což je maaaalo, ne???

zuzekk
18. led 2021

A nedalo by se mu ještě dát prso?
Kojím dva roky, malej si myslím vytáhne slušný množství, včera jsem odstrikavala (nebyl doma) a stačilo to za celý den sotva do kafe. Pointa - pusinka vytáhne víc než odsávačka.

lenuli89
autor
19. led 2021

@zuzekk k prsu přikládám před každou lahví, ale chytne se akorát v noci nebo až k ránu. Před chvílí jsem ho dávala k prsum, saje, ale kolik si toho vezme těžko říct, a pak vypil že 120 odstrikaneho jen 100. Tak předpokládám, že asi něco vysosal.

lenuli89
autor
19. led 2021

Holky a jak s tim umělým mlickem? Když jsem ze začátku kojila, tak jsem přikládala i co hodinu, ale teď u toho umělého, když ze 120 vypije jen 90, a během hodiny do něj už více nedostanu- prozatím, tak interval 2,5 - 3 hodiny platí, asi pro jakékoliv množství UM, ne? Aby to bříško mohlo v pořádku strávit. Pediatra mi říkala, že jsou teď jiná milcka než dříve, a že mohu dávat i dříve, ale nechci udělat malému ještě větší neplechu v bříšku. Užíváme bio gaia, a kapky na prdiky buďto baby calm mělo espumisan.

coolca
19. led 2021

@lenuli89 a nezačalo to nejezeni po prvním očkováním?

lenuli89
autor
19. led 2021

@coolca to nás teprve čeká 3. února, 5. bude mít 3 měsíce

coolca
19. led 2021

@lenuli89 protože u nás přesně co popisujes, u obou dětí, hned po prvním očkování.

lenuli89
autor
19. led 2021

V 5 ráno vypil 130, a teď po 3 hodinách kdy se vzbudil, že má hlad, tak sotva jsem se přiblížila s lahví, tak rev a ani kapku do sebe nedostane. To je na palici

honatko092
19. led 2021

Myslím, že to moc řešíš 🙂 Já mám syna od narození na UM, vždy pije různé dávky...někdy po dvou, někdy po třech hodinách. Byly doby, kdy vyžadoval i po hodině. Do cca tří měsíců jsem dělala 90 ml, co nevypil, to jsem vylila. Pak 120 ml (někdy vypil i jen 30 ml), teď dělám 150-180 ml. Naučila jsem se to už vychytat, kolik asi bude chtít...uvidíš na kontrole u doktorky, jestli přibírá...jestli ne, pak bych řešila a stresovala se.

lenuli89
autor
19. led 2021

@honatko092 jasně, že nechci stresovat, ale sama píšeš, že někdy po dvou, někdy po třech hodinách. Včera mi nejedl od těch 8 do 16, a z toho spal tak max 1.5 hodiny. Dnes od pěti ráno zase nic... mě znejistuji ty dlouhé prodlevy... když dá do sebe i 60 jako včera večer, tak jsem stestim bez sebe.

konidana
19. led 2021

@lenuli89 tak jestli mezi UM i přikládáš k prsu, tak asi něco vypije. A chceš víc kojit, nebo chceš dávat UM? Pokud to střídáš, tak nikdy nezjistíš kolik opravdu vypije, a pokud bys jen kojila, tak taky ne - to pak vůbec nesmíš řešit, a jen přikládat a věřit dítěti🙂