Chtěla bych poprosit o radu - mám skoro půlročního syna, který někdy ze spaní pláče a kňourá. Nejdřív to bylo jen před den, když jsme byli na procházce s kočárkem - spal a přitom vydával zvuky jako při pláči. Ale dneska se to stalo i v noci. Neprobudí se přitom, spinká dál, ale mě to trápí. Je možné, že má nějaké noční můry? Nemůže ho to nějak psychicky poznamenat? A nedá se tomu nějak zabránit?
Budu ráda za každý názor.
Ahoj holky, moje malá to občas taky dělala. Ptala jsem se na to doktorky a říkala, že se tak mimča vypořádávají s tím, co zažily přes den. Není to nic neobvyklého, pokud jen zakňourá a spí 🙂 Někdy se hold ze spaní smějí, někdy pláčou, i když neprožily nic špatného. Je to prostě jen reakce organismu. Takže pokud se to nijak nezhoršuje nebo to není nijak závažný pláč, tak je to v poho 🙂 Držím palce, ať máte víc těch usměvavých nocí :D
Presne jak pise katharinka4222. Spousta zazitku a miminko se s nimi ve spanku musi vyporadat. Pokud se to nezhorsuje, bud klidna. Malej to mel taky, a co hur, mival i tzv. nocni desy. To je neco jineho nez nocni mura. Dite krici, place, nepoznava rodice - jako by uvizl mezi spanim a bdenim. Vzdycky jsem z toho byla uplne hotova: otevrene oci, vytrestene, a presto spal a nepoznaval nas a kricel a kricel. Zkouseli jsme na to homeopaticky sirup Sedalia a vzdycky pomohl.
@chechtulin
je to i o povaze, starsi na to trpěla a trpi porad, je ji 4ri. Nervy jsou to vice pro rodice, později uz i ze spani uplne brecela a ječela. U miminka to bylo občas. V pozdejsim veku to bylo krusne, vždycky se nam osvědčilo jen absolutne probudit, pohrat si, uklidnit a jit spat. Rekla bych ze je to spis povahou, nse je naruzivka, všechno proziva a ve spani to pak resi a často se ji z toho zamota siska. Nebojte. Druhy se ze spani zase chechta, taky je ještě mimi.
@chechtulin
Ahojky 🙂
neměj z toho strach ;) miminko si tohle rozhodně nepamatuje starší dcera to měla taky ;) mladší 4měsíce teďka taky zažívá tyhle noční můry a ráno když se probudí se jen směje ;) prostě taky mají sny.Tolik toho za den prožijou a udělají a vidí nového,že se s tím prostě někde musí srovnat 🙂 Přeju zdravé miminko a krasné sny :*
Moc děkuju za rady 😉 Ještě že ten modrý koník existuje 🙂
přesně teď právě naše malá taky takhle ze spaní zaplakala. Vykřikne, zakňourá, nebo trošku zabrečí a spí dál... Buď to je nějaká ta noční můra, nebo možná jenom zabojuje s nějakým prdem... nevím ale jindy se ze spaní zase usmívá, takže myslím že ji to psychicky nijak nepoznamená...