Mimčo brečí při položení, může to být separační úzkost?

mysljaja
8. říj 2014

ahoj mam celkem závažny problem ,jinak bezproblémový Davídek 7měsícu,ted uplně změnil svuj režim jak v noci tak ve dne ,bojím se zda to není kvuli nám ,právě zařizujeme dům,malujeme stěhujeme,lítali jsme po nábytkách občas s i s ním, ale v poslední době byl spíše přez den hlídany babičkama a tetičkama dohromady se tak nějak prostřídavali,protože se to proste s ním v domě nezvládalo.dohromady 4 různí lidé.,ale ted k problémmu dříve jsme meli zajetý nějaky režim ,řekla bych že i celkem fungoval občas měl ráno jiny ale odpoledne bylo dost podobné, vztával v 7,pul8.usínal v 8 -9,pak v 11 nebo 12. pak 15-16 (to jediné jakž takž zůstáva)ted když ho chc ráno uložit a mne si oči a nejeví zájem o hračky, jde jako dřív do postýlky usne u lahvičky ,a za 5 minut je vzhuru a řev a řev spát nechce,.ale přitom jeděsně unavený,tak to vzdámpo 40 minutách s stále mne oči a je uknourany ale jakmile ho položím na záda bud jen k nám do postele nebo do postýlky urputny řev.co to muže byt ?dnes mi pomohl baon uspala jsem ho na nem usnul ale podle me už z vysílení :/ale v poloze nošení ,když jsem ho položila do postýlky začínal zase brečet tak jsem s ním houpala do bříška.pak spal,a odpoledne se to opakovalo ,nejradeji by se chtel jen nosit.ale jakmile se položí je zle.máte někdo podobnou situaci ?jak na nej ,je mi ho líto . ☹

melodygirl
8. říj 2014

@mysljaja Myslím, že to může být také reakce na změnu, delší pobyt s někým jiným, nežli jsi ty. Ale také se může jednat o změnu režimu, která je přirozená. Nebo také kombinace obojího. Nechce se zřejmě nechat položit, protože chce bý s tebou a také proto, že ho to už nebaví, potřebuje už více času na sledování okolí. Zároveň se to tluče s únavou, kdy by vlastně spal, ale nejde to. I to bývá spjaté se změnou rytmu. Mě například dcera od 4 měsíců spala jen 1x denně a od roka a půl přes den už vůbec. Rytmus si měnila pomalu co měsíc, ač jsem se mohla stavět na hlavu. Až od toho roka a půl se začal rýsovat stabilní rytmus, kdy šla večer spát a ráno vstávala.

mysljaja
autor
8. říj 2014

no tak to se mam na co těšit ale zvlaštní je že pokud jsme venku dokáže se udrncat v aute nebo v kočárku, ☹

wenduliks
8. říj 2014

@mysljaja nas,maly to dela uz od narozeni 8m) 😀 Jedine co funguje je,uspat v Manduce a polozut do Hacka ( houpacka) jinak je okamzite vzhuru,pokud lezi na rovnem a sam. V noci spi bud v houpacce nebo s nami. Ale sam na rovnem nikde. Uspavani v Manduce pro nas vyslo nejlepe. Drzim palce.

lenkazdenek
8. říj 2014

Ahoj,my to teď pár sdní měli podobné,dřív zlaté dítko se proměšnilo v mučitele první třídy-spinkala jen 5 minut a jak se jí někdo plně nevěnuje tak hysterák a vzteká se......mimochodem i u toho nošení,pokud zjistí,že se na ní nekoukám nebo jí nevěnuju pozornost řve taky ,jinak musím uhoupávat a to už usínala krásně sama v postýlce 😒 Koukám,že maj podobný věk,tak je možný,že to bude tím věkem,u starší si to už nepamatuji.....,jen to,že jedno období na mě byla tak vázaná ,že jsem bez ní nemohla ani na záchod! Teď už se to torošku uklidňuje ,snažím se jí zabavovat hračkama-občas fungují,občas ne.Držím palečky a neboj nejsi v tom sama.

mooncaa
8. říj 2014

@mysljaja Tak u nás to samé. V noci spí se mnou a přes den většinou jen v manduce. Největší závislák na mamince pod sluncem.

lrg
8. říj 2014

U nás se spací režim mění dost často a nikdy to není ze dne na den, to znamená, že je sice v tu svoji původní hodinu unavená, ale v posteli nezabere a nezabere. Chce být evidentně ještě vzhůru, ale tělíčko si na to ještě nemůže zvyknout. Nějaký týden, dva to trvá, než se to srovná a vydrží v pohodě do té svojí "nové" hodiny. Já bych na tvém místě se už nesnažila za každou cenu uspat, ale spíš ho zabavit a "dorazit", aby pak opravdu padnul a spal.

mysljaja
autor
8. říj 2014

@lenkazdenek jj koukam je to uplně stejné 😒 krásně spal v postýlce ,naučil se pěkně a ted ? vše je prič :/

mysljaja
autor
8. říj 2014

@lrg on je ale pak přetaženy a neusne užvubec jen brečí a brečí a hce se nosit nebo uhoupat na míči

lrg
8. říj 2014

@mysljaja Aha, no tak to asi jedině vydržet a dělat to, co potřebuje. Určitě to je jen nějaká fáze a brzy se to zase srovná.

martula02
9. říj 2014

Nebudou to zuby? Kdyz si tak mne oblicej. U nas to bylo u prvnich taky takove, az jsem z toho byla nestastna. Po dvou mesicich vylezly zuby a byl klid. Nez zacaly rust dalsi.

mysljaja
autor
9. říj 2014

@martula02 zuby namdotoho také lezou už mame 6

martula02
9. říj 2014

@mysljaja my 8 🙂 prvni dva byli v pohode, vedeli jsme o nich az byli venku. Ale ty dalsi je hruza. Hlavne v noci. To se budi co 20 minut treba tri tydny v kuse, pak tyden klid a pak znova. Ted uz tyden je mazlivej, porad by se choval, jinak place.

mysljaja
autor
11. říj 2014

@martula02 mno tak to je přesně oono co 20 minut ale když jsem to mazala gelem mělo to stejny efekt ,dříve ho to uklidnilo.a spinkal ale ted nic.

martula02
12. říj 2014

@mysljaja nam nezabira ani nurofen. Az pak jsou videt spicky zoubku, tak je masiruji, aby jakoby drive vylezly a nebolela ho ta dasen. Porad se uklidnuji, ze uz jsme skoro v pulce 😀

mysljaja
autor
16. říj 2014

tak nam už vylezli další komplet a další 2 po stranách se klubou 😨

martula02
16. říj 2014

@mysljaja gratuluji 🙂 aspon to bude brzo za nama 😉