Ahoj holky, chci začít látkovat a přemýšlím nad jednou věcí... když vaše mimi plenu pokadí, hazíte to rovnou do pračky nebo prvně vymácháte třeba v kýblu s horkou vodou a pak teprve dáte do pračky? 😀
Samozrejme vymacham. A to i v pripade pouziti separacky. Vetsinou jsem ji netrefila tak, aby vsechno pobrala 🙂
Jako ze by nekdo hazel bobky do pracky? 😂
Látkovací maminky... Promiňte mi za blbý dotaz... ale co vás vede k látkovým plenám? Nudíte se doma? Neberte to jako kritiku, spíš mě to zajímá.
@teckadvojtecka Me v prve rade snaha o eliminaci ekologicke stopy nasi domacnosti. Zacala jsem latkovat po sestinedeli, a to co jsme behem tech sesti tydnu vyprodukovali za odpad byla katastrofa. Ted ma dcera dva a neco, odplenkovana neni a latkovky uz na sobe nechce. Tak se snazim kupovat alespon eko jednorazovky, ale stejne z toho mnozstvi odpadu nejsem nadsena...
@martiniquest no někde jsem to četla tak jsem se raději ještě chtěla optat, protože mi to také přišlo zvláštní 😀
@teckadvojtecka nenudím, ale těžko můžu být ekolog, co nakupuje v bezobalovém obchodě a pak produkovat tunu nerozložitelného odpadu. A těžko se můžu tvářit jako zodpovědná máma doktorka a dávat přitom dceŕi na zadek smradlavou chemii.
@teckadvojtecka mě k tomu vede hlavně nižší ekologická stopa, poté zdravotní benefity pro dítě a v neposlední řadě ekonomická stránka ☺️ naše maminky, babičky a prababičky to také zvládaly bez moderních vymožeností a k tomu ještě většinou měly práci s dalšími dětmi, s domácností případně s hospodářstvím
@hasara33 "naše maminky, babičky a prababičky to také zvládaly bez moderních vymožeností...." . No to mi babička říkala, že s těma plenkama pořád někdo musel pomáhat, hlavně když měly ještě další děti, jinak by nestíhaly. Mamčina kamarádka měla dvojčata a každý den k ní musel někdo chodit prát plenky...
@hasara33 Jinak jo, z ekologického hledicka to chápu... pokud používáte ekologický prášek
@teckadvojtecka tak třeba moje tchýně je samozřejmě používala na oba syny a do toho ještě stavěli dům takže musela k tomu vyvářet zedníkům plus se starat o domácnost, vše musela zvládat sama a stejně tak její máma se třemi dětmi ...bylo to náročné, ale musely to zvládnout 😉 ..nicméně je to na rozhodnutí každého, ale když já mohu alespoň trochu přispět ke snížení produkce odpadů tak to udělám ☺️
Hele teď tak koukám, že se mi nadpis toho mého dotazu přepsalo na něco, co s tím vůbec nesouvisí 😂😂😂
@hasara33 No co, látkové milníkové kartičky, které mají i verzi pro těhotné. Neznáš? ... Já taky ne.
@teckadvojtecka Ja to zkusila z ekologickych a ekonomickych duvodu, ale vydrzela jsem u toho jen 8 mesicu a to jen pres den. Bohuzel pro me latkove pleny mely vic nevyhod nez pozitiv. Tak jsme aspon presly na eko jednoraz
Já mám v plánu používat bambusovou separační vrstvu přesně kvůli tomuto.. Ale taky by mě zajímalo, jak to dělají zkušené maminy 🙂