Měsíční syn pláče - udělala jsem něco špatně?

zdenkaj92
13. pro 2015

Ahoj holky, jsem v rozpacích. Malému je měsíc. V noci krásně spí i bez dudlíku. Budí se cca po 3 hodinách, kojim cca 20 minut a bez problémů spí v postýlce. Ale padne ráno a jedl by každou hodinu a pláče, usíná s pláčem a dudlíkem. Co jsem udělala špatně? Nemohu pomalu od něj odběhnout, pokud neusne. Nechci být špatná matka ☹

evaamy
13. pro 2015

Tak koj, kdykoli když brečí. Mne to vždy zabralo. Pláč= hlad. Je malinké, má malé bříško, takže se mu tam toho mlíčka moc nevleze, snadno to vytravi a má zase brzo hlad. Budeš mít spokojene miminko.

zdenkaj92
autor
13. pro 2015

Takže tím nic nezkazím, děkuju.. Mě právě bylo řečeno kojit min po 1.5hod. Tak jsem se bála.

elib
13. pro 2015

Pláč nemusí vždy nutně znamenat hlad, ale i to, že Tě potřebuje mít u sebe, děvět měsíců byl uvnitř Tebe, v teplíčku, bezpečí a pohodlí a najednou je "samo" v tom velkém světě. Pořiď si šátek, můžeš v něm i kojit a uspokojí se několik potřeb malého - kojení, blízkost, poloha v šátku zabírá i na případné prdíky.
Jinak koj bez omezení, dle potřeb miminka, žádné intervaly nesleduj ;)

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
zdenkaj92
autor
13. pro 2015

Děkuju... Jinak onu radu mi dali snad v porodnici. Musela jsem tam malého i budit, pokud se sám nevzbudil po 2h. To jsem doma už nedělala.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
zdenkaj92
autor
13. pro 2015

@olga_ Asi to jsou ty 'tabulkové' rady, že? Ještě že jsem vás tu našla na Modrém koníku. Je to tu super.

mandala
13. pro 2015

@olga_ Haha, to jsem se fakt pobavila, to že radí v porodnici ? Mě třeba nejstarší dcera pila z prsa strašně dlouho, než se najedla, chvílemi usínala, v podstatě jsem ji měla u prsa tak 30 - 40 m. Když jsem ji oddělala dřív, tak nebyla dojedená a řvala.
@zdenkaj92 Opravdu se řid tím, jak to cítíš ty, ne jak radí v porodnici, Nikdy jsem na kojení nebudila, a naopak, někdy jsem zas krmila třeba třikrát během 1,5 h. Já radím - nic nečíst, nikoho neposlouchat, jen své mimi 😉

karlajasmine
13. pro 2015

@zdenkaj92 Zdeni jsi normální a tvé dítě taky 🙂 můj syn přes den taky skoro nespí a sam nevydrží, chce pít po hodině a půl přes den, v noci po 4 hodinách.. Nestíhám si ani dojít na záchod, když od něj odběhnu tak řev. Co jsem se tak ptala známých tak všichni říkají že je to normální az na výjimky kterým dítě celý den prospí a ani nepipne. Nějaký vaření ani neznám tedka.. Jsem ráda když dám prát pračku. A malej se sice v noci na kojeni budí co 4 h ale kolikrát má prdiky, pokaka se třeba ve dvě ráno a pak řev.. No jsem totálně nevyspala ale malyho miluju a věřím že se to zlepší 🙂

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
karlajasmine
13. pro 2015

@olga_ v porodnicích fakt radi nesmysly.. Nutili nás před každým kojením přebalovat, což nedavalo smysl, malej u toho řval hlady a po kojení se pokakal... Takže blbost.. Teď ho přebaluju po kojení a super, je u toho v klidu, kouká na hračky, směje se..

class
13. pro 2015

Přesně jak píší holky rady v porodnici jsou nesmysly,dětská lékařka mě poradila to,že nemám malého na kojení budit,že se vzbudí až bude mít hlad a opravdu to fungovalo malý spal třeba i 7hodin pokud byl plně zasycený.Jinak pokud mimčo pláče nemusí to opravdu signalizovat jen hlad,ale jak píší některé holky ,že chce mít pocit bezpečí u tebe,nebo prdíky

zdenkaj92
autor
13. pro 2015

@karlajasmine Jé a já se lekla, že to mám tak jenom já. 😀 Vyperu pračku a pověsím třeba až za tři hodiny 😀 Obědvám třeba ve tři, jestli vůbec, místo ve dvanáct :D A přesně jak píšeš, taky mi radili přebalit před kojením. To jsem přestala dělat po dvou dnech.

Holky, všem moc děkuju, moc jste mě uklidnily <3 Jste tu moc hodný. Šátek na nošení dostanu k vánocům, věřím, že pak bude víc věcí daleko jednoduších. Ještě jednou moc děkuji.

karlajasmine
13. pro 2015

@zdenkaj92 mám to přesně jak ty, oběd třeba kus chleba se sýrem a už běžim zpátky abych se dite pokusila uklidnit chrastítkem..teď tři hodiny zehlim dvě kosile a čekají na mě další tři.. Oběd vařil manžel a ten teď spi zatímco malej pije a druhou rukou píšu tento příspěvek.. Pak malyho odložím abych se konečně napila já... Atd 🙂 nejsi proste sama 🙂

mysicka_lb
13. pro 2015

@olga_ Přesně moje zkušenost.... V porodnici s tou svou kojící propagandou a nesmyslnými radami akorát kazí přirozené kojení.

evulina77
13. pro 2015

@zdenkaj92 koj na požádání malýho a hodiny vůbec neřeš. Doporučuji taky stránky kojeni.net, je tam hodně rad a moc mi pomohly. Jinak první dceru jsem taky kojila ze začátku spíš podle hodin a měla jsem strach jí dát dřív, aby jí z toho nebylo špatně, ale z toho jsou jen stresy a nikam to nevede. Když jsem začala kojit přesně podle malé vše se uklidnilo a svět byl veselejší 🙂