Měsíční miminko nekaká. Máme zkušenost?

8. lis 2022

Dobrý den,
Mám doma měsíčního syna který je od narození na UM. Ze začátku jsme s mlékem (Beba sensitive) bojovali ale kakal i 3x denně sice to byla dost řídká stolice podobná průjmu, ale přibíral a ničemu to nevadilo. Užívali jsme Balonix který nám pomáhal s prdama ale ten jsme museli vysadit, protože malý se po něm začal hrozně kroutit a cely den byl téměř schopný nespat. Nasadili jsme espumisan a posledních asi 4-5 dnů přestal kakat úplně. Nekaká i když mu ten espumisan nedám. Nesvíjí se v bolestech nebo tak, krouti se tak nějak jako predtim, když ho trapily prdy ale večer ho vždy musím rourkovat, protože mi pediatrička sdělila, že na UM musí každý den prostě kakat. Je mi divné, že z ničeho nic přestal kakat. A hlavně, že vyrourkovaná stolice není vůbec tuhá, která by mu nešla vytlačit, ale normální kašovitá. Užíváme probiotika (smidge zatím chvíli) a ten espumisan, plus mléko trochu více redim vodou (o 10ml), kvůli stolici, kterou měl ze začátku tužší. Mate zkušenosti? Už nevím co máme dělat, zkouším cvičit nohama, dávám na bříško, nahrivame, masiruju bříško, ale vždy skončím u rourky protože nezabere nic..

Děkuji.

pampeliska1313
8. lis 2022

Syn na um nekakal třeba dva tři dny, někdy dyl. Pak jsem pomohla rourkou. Stolici měl takovou “skoro prujmovou” bezne, ale upřímně neporadím bohužel s tím jestli je to Ok, u syna se zjistila pak alergie na mléčnou bílkovinu. Ale i kdyz pak měl normální mliko co mu sedlo, byla to kaše, ale prostě bez hlenu/krve a ne úplně průjem. Ze mu sedlo mliko jsem poznala primárně ze se fakt skoro ze dne na den přestal kroutit a prdel normálně, neplakal x hodin. Tuhou stolici měl až s příkrmy. Údajně je u rourky důležitý nechat tlačit. Že jako pomoct jo, ale hlavně aby se snažilo dítě ze sebe něco dostat. Takže jsem syna nechala tlačit a když už pak bylo vidět, že se fakt snaží a nejde to, šla jsem na něj s rourkou. Pro jistotu, možná je to nechutarna, jsem proste stolici vyfotila a ukázala doktorce.) protože jsem si vážně nebyla jistá.)

autor
8. lis 2022

@pampeliska1313 děkuji za reakci.
A alergie se zjistila jen podle toho, že nekakal??

pampeliska1313
8. lis 2022

Měl zácpy, bolesti břicha, špatně prděl, měl střídavě normální stolici kašovitou a prujmy (proto jsem už pak nevěděla ani co mám řešit.:D) někdy hlen, ale potvrdilo to až občasný zvracení do oblouku. Dokud jsem nerekla o zvracení tak mě posílali domů s tím, že řev třeba šest hodin v kuse je normálním při bolestech.

martinau5
8. lis 2022

Zkus vysadit probiotika. Staršímu synovi dělala problémy, když jsme vysadili, tak v pohodě

dasipe
8. lis 2022

Jak dlouho dostává ty probiotika? Nedávno jsem viděla video ohledně výživy dětí a tak...padla tam i řeč na tyhle probiotika, že jsou opravdu kvalitní a že se s nimi musí opravdu hodně opatrně na začátek, že jinak můžou způsobit taky pěkný bolení bříška. To mě jen tak napadlo. Kolikrát denně ti mrňous baští?

autor
8. lis 2022

@pampeliska1313 tak s tou stolici by to souhlasilo. Měl úplně vodovou teď co přestal kadit a rourkujeme, tak má kašovitou, ale nevytlačí ji sám. Ale se zvracením nemá problém vubec

autor
8. lis 2022

@dasipe probiotika jsme zatím dali jen jednou včera, jinak neměl žádný. Četla jsem právě taky, že stačí úplně malinko🙂. problémy přetrvávají delší dobu. No 6x denně má mléko, vypije těch 110 ml na každé krmení.

ptule
8. lis 2022

Syn pije UM a kaká jednou za 3-4 dny. Bude mu 5 měsíců a už skoro tři měsíce to tak má a žádný doktor s tím nemá problém, stolici má normálně kašovitou.
A pije 180 ml 5-6 x denně + začínáme příkrm.

dasipe
9. lis 2022

U nás na tohle pomohla změna um, do 3 měsíců jsme měli Nutrilon comfort & colics a sedlo nám. Řešila bych s doktorem, ono u těch miminek to může být hromada příčin 🤷