Ahoj, prosím o radu. Máme problém s usínáním. Náš měsíční chlapeček (za 6 dní měsíc) usíná jen u prsa a někdy v náruči, ale jakmile ho položíme do postýlky, tak se ani ne za deset minut probudí a pláče. V kočárku dokáže spinkat i 4 hodiny, v autosedačce taky, ale v postýlce je jen přes noc. Nevíme, čím to je a co mu vadí. Každý říká, že maminka svému miminku porozumí a pozná, co chce, ale já to opravdu nepoznám a nerozumím tomu :/. Chovám ho kolikrát i v zavinovačce, aby při položení do postýlky tolik neregistroval, že už není v náruči. Když má hlad nebo ho trápí prdíky, tak to poznám, ale nevím, proč v té postýlce nechce přes den být. V noci tam spí klidně 6 hodin, pak se probudí na krmení, usne u toho, dám ho znovu do postýlky a spinká. Ale přes ten den prostě ne. Máme i houpací lehátko, ale v něm vydrží půl hoďky, kouká, ale neusne a pak pláče, že chce ven. Nevíte prosím, čím to může být? Když ho do té postýlky dám a je vzhůru, ale je ospalý, tak tam vydrží chviličku, ale pak už zase pláče a neusne. Ani s dudlíkem.
Děkuju za vaše rady.
Preto sme my vacsinou kocikovali 🙂) Aj 3 hodky. To sa ale este po case upravi,neboj. A pride zas nieco nove :D
@majovka24 Dcera také přes den nespala v postýlce, snad nikdy. Jezdila jsem s kočárem nebo nosila v šátku. V autě také mohla spát, ale doma jen výjimečně. Radu jak to změnit nemám, já si z toho udělala výhodu - chodila jsem 2x denně na dlouhé procházky, kde jsem se skvěle odreagovala, vyčistila hlavu a protáhla tělo🙂
@majovka24 Synek byl to samé, v postýlce přes noc ne. Spal mi přes den poze v kočáře, a to maximálně jednou za den. Nikdy jsem nepřišla na důvod, za několik měsíců se to zlomilo a najednou tam začal po obědě spát, ale vydrželo mu to jen krátce, pak mi přestal spát přes den úplně.
Říkali jsme s mužem, že má postýlkový detektor, kdykoli a jakokkoli opatrně jsme ho spícího položili do postýlky, byl vzhůru. Takže bohužel neporadím, maximálně jen prostě se zařídit tak, aby ti to nějak vyhovalo a chvíli počkat, děti se vyvíjí rychle a za pár týdnů už to může být jinak.
@majovka24 ... a když ho dáš do tvé postele, tak ti tam usne? Pokud ano, dávala bych ho nějakou dobu spát tam a postýlku bych zkusila třeba za týden, ono se to u takhle maličkých dětí rychle mění ... nemá třeba v postýlce něco, co by ho ve dne mohlo rušit? Hodně osvětlené okno u postýlky, odraz světla z nějakého obrazu, výhled na něco co se mu nelíbí? Pokud máš nebesa, můžou mu vadit, pokud je nemáš, zkus je dát, třeba chce uzavřenější prostor, chce to zkoušet . Dcera třeba byla zlaté miminko a krásně spala, ale i jí se spací návyky několikrát změnily. Určitě na něco příjdeš 😎
@majovka24 Naše Ela pokud usne u prsa, probudí se vzápětí a ono tam není, tak pláče teda taky. Asi jsem nešika, ale pokud kojím v sedě, jakýkoliv transport nebo manipulace po vytuhnutí mi ji většinou probudí, zavinovačka-nezavinovačka. Takže pokud chci, aby si pěkně pospinkala, kojím v naší posteli nebo na gauči vleže a po usnutí už s ní nijak nehýbu, jen se tiše odplížím, to jí nevzbudí.
Že nechce být dítě samo vzhůru v postýlce mi moc divný nepřijde, vzhledem k tomu, kolik toho teď ještě naspí - taky bych v době bdění nechtěla být sama někde odložená a trpně koukat do stropu.
Elda spí v postýlce taky vlastně jen v noci, zhruba od půlnoci do 6, pak už s náma v posteli.
Přes den v postýlce vydrží vzhůru bez pláče jen chvíli, i když postupně se ta doba prodlužuje, jinak pokud je vzhůru, chce být buď v náručí nebo nějak bavená 🙂 Ono se to dost možná změní až ještě trošku povyrostou - pak je třeba už budou zajímat kolotoče nebo hračky...sice píšeš měsíční chlapeček, ale reálně jsou mu tři týdny, to prostě pokud je vzhůru tak ještě z hraček a pod. nemá nic, jediný, co chce a co ho baví je maminka/prso...
Je desne malinkej na nejaky zavery....porad jste v sestinedeli,ano,za chvili muze byt vsechno jinak. Pozna,kdyz ho das do studeny postylky z tvoji teply naruce.Muze mit pres den lehci spanek,vecer uz muze byt unavenejsi,proto tam treba vydrzi spat dyl.Uz i rozezna svetlo a tmu.Zkus mu pustit byly sum,tzn.zvuk fenu,vysavace apod (uspavac.cz),treba ho uklidni toto,miminku to pripomina dobu,kdy byly v brise.
Ahoj,měla jsem podobný problém. Zjistila jsem,že se dcerka v postýlce necítí dobře kvůli velkému prostoru kolem ní. Do postýlky jsem přivazala velkou plyšovou hracku-spi mezi jejíma nohama a od té doby spí i celou noc,tak to zkus,třeba i tobě to pomůže. 😉
@majovka24 Este mi napadlo,ze mozes skusit dat nieco k tvaricke,k comu sa moze pritulit.Nasa ma takeho maleho medvedika tulka,ked sa narodila, davala som jej k licku a ruckam taku hebunku plienocku bambusovu.Ked sa este nepretacala,spala rada na gauci v obyvacke a super sa jej spinkalo,ked bola zapnuta mycka 🙂
@majovka24 ahoj, u nas pomohla hacka http://www.branakdetem.cz/hacka-pech.htm, jinak ja jsme to vzala, dcera uz ma rok a postylka ani tuk. proste hacka anebo se mnou
@majovka24 syn začal spát přes den v postýlce až v 10 měsících. Dcera (má půl roku) v postýlce přes den ještě nikdy nespala.
Syn spal v kočárku nebo houpacím lehátku. Dcera spinká jedině v hacce/hojdavaku/závěsné kolébce (každý tomu říká jinak) a já v duchu líbám ruce tomu, kdo ji vymyslel. Právě spí jako andílek 🙂
@ladie presne. ja jsem vzdy dekovala vynalezci hacky, ze neco tak uzasneho existuje 🙂
@annaluciapetrzel a když si vezmu, kolik by mi ušetřila nervů, kdybych ji měla už na syna... 🙂
@ladie uplne se smeji jak si pamatuji, jak mi ji kamaradka nutila a ja ze neeee, ze bude postylka. Hahahaha. Postylka nebyla. Jinak kamaradka mi rekla totez co rikas ty, kdybych ji mela u prvniho syna, to bychom se vyspali 🙂
Vždyť je malilinkatej... Jeho jistotat je Tvoje teplo, Tvůj dech, Tvůj tep, Tvoje vůně, Tvoje blízkost.... Být sám je pro miminko strašné, cítí se opuštěné, ohrožené...
Zkus si s ním lehnout do svojí postele, klidně tam spi s ním, a i když odejdeš, tak v tom pelíšku se bude cítit lépe, protože tam je "hnízdo", bezpečí, Tvá vůně, jeho jistotat...
Miminka nejsou připravená být ve světě sama.
pridavam se!dnes v noci budeme mit 3 tydny a pres den vubec nespime!Nastesti spi mala aspon v noci, ale s nama v posteli. Pres den jsem ale hotova, usne jedine v kocare, ale musi se jezdit ajezdit, coz moc nezvladam, od tehotenstvi me boli chodidla, asi z padajici klenby, takze ujdu max hodku. Nevadi mi, ze nespi, ale ze rve, pokud neni v hacce a hodne s ni nehoupu nebo v tom kocare nebo v aute.. v nositku taky musim chodit, jinak se zacne vzpirat..za 3 tydny jsem doma neudelala vubec nic, max dam pliny do pracky a jak prsi a nemuzem aspon s tim kocarem, tak to je uplne hotovo😀a hlavne kdyz uz nahodou usne, tak nikdy na zadech, dela u toho divny zvuky a je strasne neklidna, usne jedine na boku, to je jak vymenena-mnohem klidnejsi. Jo a to i zavinujene a poustime bily sumy a nic..max 5-10 min kouka a nerve anebo i zavre oci ale pak zas zacne. Nevim, jak mam takhlefungovat
Měli jsme to stejně, dcerka přes den v postýlce nespala, jen v kočárku, tam vydržela v kuse spát 4-6hod.,
jak kdy - a tak jsem každý den jezdila naším městem křížem-krážem, dokud spala (i v dešti, sněhu apod.). Když to z nějakého důvodu nešlo jít ven, tak spala mě u prsu nebo přímo na mě, či babičce nebo manželovi 🙂 V noci problém nebyl to spala pěkně v postýlce, jen ty dny... Samo se nám to obrátilo, když začala sedět - cca v 8 měsících, to už přes den v kočárku neusnula, ale bylo na ní vidět, že je unavená, tak jsem to prostě zkusila dát ji doma do postýlky přes den (zazpívala jí pár písniček...), a od té doby spí bez problémů , přes den v postýlce-teď v červenci bude mít 2 ročky 🙂 Zatím se mi vždy vyplatilo nechat to čistě na ní... a navíc, strašně jsem si miminko přála, takže jsem si to spaní na mně nebo u prsu, i ty procházky s kočárkem nesmírně užívala, a někdy se mi po tom i stýská... 🙂
Moc všem děkuju za komentáře a rady 🙂. Ano, já si také užívám, když spinká na mě, je to příjemný a pěkný, ale šlo mi o to, že právě mi to přišlo zvláštní, že v noci v posteli spinká a přes den ne. Ale musím říct, že teď už je to lepší a lepší. Chovám si ho často a když už vidím, že se mu chce spinkat, tak ho mám ještě na sobě, on usíná a pak ho dám do postýlky. Když se v ní třeba za tu půl hoďku probudí, tak mu pouštím na youtube uklidňující zvuk - vysavač a on během chviličky je klidný a zase usne třeba na hoďku 🙂. Jinak samozřejmě když se třeba večer díváme na film, tak malého nechávám spát v mé náruči, aby byl s námi a ne sám v pokoji 🙂.
@majovka24 Dcera to má stejně, neusne sama v postýlce...nevidím v tom nějaký problém, když usne jinde...v kočárku, v autě, v náruči...Koneckonců v noci v postýlce spinká, takže nevadí, že přes den ne...Jsou horší záseky miminek🙂Syn brečel i v kočárku i v autě...jediné místo, kde usnul, byla manduca🙂A ted je mu 3,5roku a od nějakého roku a půl usíná po přečtení pohádky sám v postýlce ve vlastním pokojíku..Po obědě taky bez protestů🙂Takže jsem si zvykla, žeb tyhle drobné trable s miminkama nikdy netrvají věčně a vše se rychle mění🙂