Měření miminka lihovým teploměrem. Máte zkušenost?

levandulka00
30. lis 2021

Ahoj. Chci poprosit o radu. Doma máme od soboty oba rodiče nějakou virózu, teploty, bolest v krku , rýma. Dcerka má 10 týdnů a statečně se drží, vypadá v pořádku, rýmu nemá, je klidná, jen občas kýchne. Jen mi přijde trochu spavější a dnes tak nějak líněji pila, plíny má normálně mokré. Chci ji změřit teplotu, akorát digitální teploměr se nám vybil. Mohu změřit klasicky teploměrem lihovým? Máte s tím některá zkušenost prosím? Na jak dlouho zavést a jaká má být správná. teplota? Děkuji.

veunka17
30. lis 2021

Lihovým sem měřila v podpaží i když byla dcera.malinka. já teda měřím i digitálním v podpaží od narození 😉 a držet pár minut nejlépe aspoň pět

levandulka00
autor
30. lis 2021

@veunka17 dekuji za odpoved. A jaká má být teplota takto naměřená? Jako u dospělého do 37 stupnu?

alkena
30. lis 2021

Vždycky jsme měřili teplotu jen liháčem v podpaždí, cca 5 minut, přidržovat ručku. V podpaždí se nic neodečítá, na rozdíl od zadečku.

ajja87
30. lis 2021

@levandulka00 ja lihovym měřila i v zadečku, úplně bez problémů... Nanes trochu vazaliny nebo bepanthenu na špičku teploměru, ja měřila cca 3 minuty, ono to tam dost rychle lezlo a když už jsem viděla, že delší dobu uz se teolota nezveda, tak js3m vytahla a odecetla 0,5 stupne

veunka17
1. pro 2021

@levandulka00 jej, to nevím, jen vím, že se to má řešit nad 38°C

levandulka00
autor
2. pro 2021

@ajja87 ano, tak jsem to dnes ráno udělala a teploměr ukazoval 37,2, takže teplota v pořádku....jen je malá hrozně spavá, což je u ní dost neobvyklé...přijde mi, že málo pije, musím ji k pití přemlouvat nebo když pije, tak u toho usíná....ale plíny má mokré...tak nevím