Menší očičko u 4měsíčního dítěte - co s tím?

zuzan88
16. led 2019

Ahoj holky, můj prcek bude mít 4 měsíce a neustále má jedno očičko menší, nevíte proč a zda se s tím něco dělá? Děkuji za Vaše odpovědi, přidávám foto.

urtica
16. led 2019

Tak nevím, ale na fotce mi to připadá jako běžná nesouměrnost obličeje - taky to tak mám...málokdo má obě poloviny úplně stejné.

kridav
16. led 2019

To má každý člověk 😉

zuzan88
autor
16. led 2019

Tak moc?😮

urtica
16. led 2019

@zuzan88 Nepřipadá mi to jako moc, každopádně malé splaskával otok až do 6. měsíce věku, takže se to ještě může vyrovnat...

zuzan88
autor
16. led 2019
zuzan88
autor
16. led 2019

@urtica jo? On měl od narození to jedno očičko jakoby přivřené(jakoby nateklé to horní víčko) ale ted uz se mi zdá ok.

urtica
16. led 2019

@zuzan88 Může jít opravdu ještě o zbytkový otok, který už není tak výrazný - pamatuju si, že dceři se oči rozevíraly až do toho půl roku.

urtica
16. led 2019

@zuzan88 I dr. mi tenkrát říkala, že to trvá až toho půl roku než to úplně splaskne..

jerry009
16. led 2019

@zuzan88 Dcerka taky jako malá měla jedno ocicko menší a teď (2 roky) je má úplně stejné, mělo by se to srovnat jak bude růst. 😉 Ale určitě bych to ukázala pediatrovi..

leilinka1234
16. led 2019

A co na to pediatr? Kamarádka řešila stejný případ, její syn to nemá tak moc, ale byla poslána na neurologii...

zuzan88
autor
16. led 2019

@jerry009 ví o tom, já ji to hlásila hned na začátku😊

zuzan88
autor
16. led 2019

@leilinka1234 mě tehdy řekla, že je ještě malý a že počkáme, až jak se bude dál vyvíjet.

leilinka1234
16. led 2019

No, ta moje kamarádka byla se synem už ve 2m na ty neurologii... Její pediatr řekl, že prý čím dřív, tím líp 🤷‍♀️ ale víc neporadím, víc nevím.

zuzan88
autor
16. led 2019

@leilinka1234 já jdu teď posledního, tak se jí znova zeptám.

urtica
16. led 2019

@zuzan88 Pokud jsi z toho hodně nervozní, tak myslím, že je možné si zavolat přímo na neurologii (bývají tam dlouhé objednací lhůty) a domluvit se, že syna prohlédnou - mě takhle neuroložka vzala i bez doporučení (jiný důvod). Ale věřím, že to bude tím otokem - zkusím někde vyhrabat dceřinu fotku ve 4m a pošlu do SZ.

ahyt
16. led 2019

Vnučka to taky měla,jako babička doktorka jsem z toho byla nervozní,protože malá má svalovou hypotonii a centrální koordinační poruchu,teď jsou jí 2 roky,oko je v pořádku.A dokonce jsem to nikdy nikomu neřekla- o tom očku- jen teda manželovi,taky Dr.Nechtěla jsem ještě plašit dceru atd, když s malou už beztak měli tolik starostí( Vojtovka dosud,RHB,lázně,hipoterapie dosud atd.)
Neuroložka na to nic neříkala,nevím,zda to viděla,prostě jsem to viděla jen já a i na fotkách je to vidět.Malá je teď úplně v pořádku,trošku pozadu v pohybu za vrstevníky,psychicky ale mnohem napřed.Já bych se ještě jednou zeptala pediatra a pro klid duše i neurologie,ale určitě to nic nebude.

urtica
16. led 2019

@ahyt Hmm, tak naše malá měla taky svalovou hypotonii...ale nikoho nenapadlo dávat si to dohromady, ani mě na to nikdo neupozorňoval...

bayt
16. led 2019

@zuzan88 No já nevím ale tohle mám celý život :D

urtica
16. led 2019

@bayt Viz. první fotka - já taky...ale je fakt, že na těch dvou zbývajících už mi to přijde výraznější...

aselluska
16. led 2019

Znám lidi, většinou muže s oční asymetrií a řekla bych, že jsou pohlednější 😎

ahyt
16. led 2019

@urtica ja to taky absolutne nedavala ani nedavam do souvislosti s hypotonii.Ja jen psala, ze to vnucka mela/tu asymetrii/ a ze jsem o tom pred dcerou nemluvila,protoze mela tolik starosti s cvicenim atd.,ze jsem ji tim nechtela stresovat.Stacily nervy s hypotonii.Asi jsem to napsala nejasně,omlouvam se.