Měla by roční dcera už spát sama?

handula83
6. led 2015

Dobrý den maminky,mojí prdelce bude rok.Spím s ní sama v pokoji.Ani jí neuspávám,když je unavená dám jí do postýlky a usne.Občas se budí v noci,že si stoupne v postýlce a začne fnukat.Rozsvítím dám mléko a zase usne.Někdy když mě vidí jak ležím tak se jen koukne a spí dál,ale jak se pohnu tak začne dávat najevo,že je vzhůru.Myslíte že by už měla spát sama?Slyší každý šustnutí, asi je po mě.Takže já se bojím i otočit aby jí to nevzbudilo.Není na to ještě malá spát sama?Rodiče mi říkali,že jsem s nimi spala v posteli a nedokážou si představit že by mě nechali v pokoji samotnou.Tak přemýšlím,jestli je na to samostatný spaní už zralá.Od kdy vaše zlatíčka spi sama,i když se budí v noci na mléko?

toga25
6. led 2015

Já myslím, že je to na každé mamince, jak se rozhodne. Já osobně budu nechávat spát samotného v pokojíčku až tak min. po 2 letech a o ti o tom pochybuju 😀... Nějak si to neumím představit. Prcek usíná taky sám, spinká do 10ti minut. Navíc od doby kdy jsem si postýlku přisunula úplně k moji posteli, spinká se nám krásně. On spinká spokojeně celou noc, já jsem spokojena, že je on spokojený. Když se k ránu vzbudí dřív, vemu si ho k sobě a ještě spinkáme spolu. Já osobně si neumím představit, že bych ho v 1 roce ,,šoupla" do pokojíčku a já spala jinde 😀 😀 😀 Je možné že by si malý ani nevšiml že tam nespím s ním, ale vím, že mě by se už dobře nespalo 🙂

soleilll
6. led 2015

@handula83 Sama musíš vědět, jak na tom tvoje dcera je a chůvička ti ji ohlídá, když budete obě spát v jiném pokoji. Já osobně nechala dítě spát samotné v pokojíčku od 11 měsíců a vůbec s tím neměl problém. Navíc od roka neměl uzavřenou postýlku a mohl si z ní kdykoli vylézt, od 18 měsíců pak spí v klasické posteli. Pokud ukládáš ke spánku a neuspáváš, myslím, že osamostatnění vůbec nevadí. Přinejhorším zkusíš pár nocí, jak to půjde a třeba budeš mile překvapená, že není problém, aby ses vrátila zpátky do ložnice. Mlíko bych v noci postupně odbourala a zatím ho podávala co nejpozději, např. když jdeš ty sama spát (třeba o půlnoci).