Ahojte, chci se zeptat, jestli nemáte nějaký osvědčený trik na "zaražené" říhnutí. Po jídle, ať po kojení, ovocném nebo zeleninovém příkrmu, si syn třeba i několikrát krkne a přesto ho dost často bolí bříško - poplakává, je mrzutý - a třeba za hodinu se říhne znovu, pak už je to dobré. Snažím se držet dlouho, aby vykrkal všechno najednou, poloha na bříšku a plazení mu v tom moc nepomáhá. Už se těším, až bude sedět, a bude umět říhat bez mé pomoci. Bolení bříska a k tomu i ublinkávání je nejvíc v odpoledního hodinách, po ovocné svačince. Na radu MUDr. jsme ji přehodily na dopoledne. Takže teď kojím, a jen dopoledne máme ovocný příkrm, pak kojení, pak k obědu zeleninový příkrm a až do večera zase jen kojení. Problém s krkáním je i při večerním ukládání. Mimi usne a za hodinu, někdy i později a někdy i víckrát zapláče, musím zdvihnout, on odříhne a v klidu pak spinká dál. Máte někdo stejný problém ? Může to být spolikaným vzduchem ? Jako kdyby potřeboval tak 3-4 říhnutí po každém jidle...
@kfitecko23 ahoj, asi mame stejny problem. muzu se zeptat, co vam mudr. napsal(a) za léky?
Dr. mi řekl že na to nic neexistuje nebo spíš že on tom neví tak nás poslal na gastro kliniku do Ostrava. Tam měli dovču ale dozvěděl se že existuje lék Prepulsid, který v ČR zrušili. V lékárně mi ho ale objednaly z Belgie. Pomáhá, hodně!!!!
@kfitecko23 díky, zkusím se na to přeptat u naší mudry
Budu držet pěsti at se maličkému brzo uleví. My máme zbytek Prepulsidu tak uvidíme jestli ho bude ještě potřebovat. Hlavně dávej pozor na ty ovocné šťávy které by ho mohly dráždit.
Myslim, ze reflux nemame. Neni to nijak dramaticke. Je to o tom, ze pokud poradne neodriha, nema "klid". Kdyz se s nim vic mazlim - je vic svisle, nez vodorovne, prirozene vykrka a pak uz je to dobre. Nekdy odkrka na brisku, ale ne vzdy... Spis jsem myslela, jestli to nemuze byt spatnou polohou pri kojeni, ale pri prikrmech uz vlastne skoro sedi. Tak nevim.
Ahojky, nemá tvoje miminko reflux? Můj malý to má a má úplně stejné problémy s ubinkáváním a říhání jak popisuješ. Já zatím jen kojím, ale musím si dávat pozor co jím, jelikož při to ublinkávání se mu dráždí jícen a jeho "pálí žáha" Takže nejím to z čeho mě žáhá pálí aby mu ještě nepřitížila. Taky jsem od dr. dostala pro něj léky a je to lepší. Jinak blinkal a říhal třeba i před dalším kojením (kojím co 3hod)