1. Měly jste mantinely kolem celé postýlky nebo jen "za hlavou"?
2. Jak dlouho jste koupali na lehátku?
@nina2022 Mantinely jen do půlky, a koupali jsme taky na ruce, bez lehátka.
1. Za hlavou a po cele delce jedne bocnice.
2. Dceru do 8. mesice. Syn ma 7 mesicu a uz mu z lehatka prepadava hlava. 😁
@klokanka31 stačilo to nebo se vaše mimčo moc nevrti?
@nina2022 Stačilo to. Když se pak začala vrtět a přesouvat tak se někdy ťukla, ale trefovala se tam kde byl mantinel. A později když se začala stavět na nožičky a padala, tak se bouchala dost, tak jsme museli vyměnit dřevěnou postýlku za cestovní, kde se nemá o co bouchnout.
Mantinel nejdřív né a pak poloviční(od jedenáctého měsíce je u nás v posteli 🙈). Koupání na pěnové podložce- vanička. Pak někdy okolo osmého, devátého měsíce v sedě ve vaně.
@nina2022 Mantinel máme jen na jedné straně - syna máme pod oknem a druhá strana je bez bočnice u postele. Koupeme ve vaničce s lehátkem - tím klasický starým s potahem. Malý ze začátku nesnášel vodu, takže to bylo rychlo okoupání. Teď, ve 4měs., si to docela už i užívá ☺️
Mantinel ROZHODNĚ kolem celé postýlky, ale stačí až později, až se dítě začne hybat a točit.
Koupala jsem v ruce.
Mantinely jsem neměla vůbec (čekala jsem zda budou třeba a nebyly).
Na lehátku první dítě, dokud mi to vyhovovalo (2 měsíce?), druhé dítě jsem držela na ruce.
@nina2022 máme jen za hlavou ale cestujeme takže jsem dala na jeden bok polštářky na druhý deku neboť malá (5mesicu) si ji při usínání žmoula😂
Koupeme na lehátku, když koupem s tatínkem tak v rukách
1. Jen do 1/2, tam kde byl vrchni cast telicka :D (jak zaclo dite rotovat, tak uz to bylo zbytecne)
2. Lehatko bylo fajn vec, byla to urcita jistota
Mantinel nemame, nezda se mi to moc bezpecne, ale to je muj subjektivni pocit. V lehatku dokud chtel lezet na zadech 😄 takze tak do 5. mesice? Pak uz byl jen na brisku, ted uz v 8 mesicich ve vane stoji a drzi se baterie 🤦🏼♀️
U nás zase vedly mantinely kolem celé postýlky, jinak to byla věčně noha a následný jekot. Lehátko používám ještě teď v 7 měsících při sprchování.
Mantinel vubec, novorozencum se ani nedoporucuje. Tak v pul roce jsme koupili valec kolem pul postylky, jak lezl, tak se v noci bouchal o sprusle. Lehatko jsem dostala, nechtela a pouzila parkrat. Nebylo vubec prakticke
@nina2022 jen do půlky, mě malá v posteli nerotuje takže to stačí. Lehátko jsem vůbec nepoužila, koupeme na ruce.