holky, moje malá (4 týdny) chce buď moje prso nebo můj malíček, nic jiného ji neuklidní. Má neuvěřitelnou potřebu něco sát, ale dudlíky odmítá (zkoušeli jsme různé značky a bez úspěchu).
Nemáte tip, co jí jiného nabídnout na utišení? Ona vlastně neumí jen tak ležet a koukat, když je vzhůru, potřebuje sát, jenže já jsem k ní pak přikovaná a navíc se bojím, že jí tím malíčlem můžu zadělat na problémy se zuby/skusem...myslíte, že jo?
Ahoj Jitas,
u nás to bylo taky tak. Terezku uklidnilo jen cucání mýho malíčku, aby večer usnula, tak jsem ležela vedle ní a dudala a dudala..babičky řikali ať jí nabízím dudlíka. Koupila jsem všechny druhy a vyhrál až dudlík s bambulkou (žádný ortodontický - bo jak se tomu řiká) a z kaučuku (žlutá guma)
Nejdřív všechny vyplivávala, ale zkušená švagrová co má 2 děti ji dudlik nasadila a princezna si vesele dudala. Koukala jsem na to jako blázen..prostě ji tim dudlikem v pusince zašmrdlala a ona si ho chytila..od tý doby je s dudlíkem kámoška a nedá na něj dopustit ..a spokojený jsme obě 🙂..a usíná krásně sama 😉
Jee, holky, diky za odpovedi, ja jsem nikde prave na netu o tom nic nenasla, vsude pisou jen o tom, jak deti cucaji svoje prsty.
anet- je to taky moje prvni a rvat ji nenecham, tak se budu snazit ji teda unosit a na radu haninky koupim ten bambulkovy dudlajs - jeden s bambulkou uz mam a taky "chce" (kdyz ji ho nutim, vydrzi asi minutu dudlat) jen ten, ty ortodonticke vyplivuje hned. Zkusim teda jeste koupit ten z kaucuku a budu smrdlat🙂))
Ahoj holky,
to jak kdybych viděla nás. Malá vyžadovala náš prst, nejčastěji malíček a u toho ještě houpat na baloně či v houpačce. To byl děs.. Naštěstí zabral pěkný kulatý, spíše kratší, dudlíček ze silikonu, měla i gumový, ale ten odmítla. Stačilo už jen houpání... :o)) Teď má už devět měsíců a na spaní do kočárku i postýlky vyžaduje stále ten samý. Nechci vidět, co se stane, až si ho rozkousá.. :o))
Ahoj,
já jsem měla stejný problém, protože jsem malou dokrmovala od narození injekční stříkačkou a můj malíček měla vražený až v krku 😀 pak jsem začala normálně kojit ale jak jsem jí vzala prso tak mi žužlala prsty nabo ruku a dudlík vůbec nechtěla, doktorka mi vysvětlila, že je to přirozený pud je to prostě savec a chce sát a ta guma od dudlíku jí nejede, a že ji mám nechat vybrečet, že si odvykne, jenže první dítě a mě jí bylo hrozně líto tak jsem ji celý dny houpala a nosila, ted už dudá dudlík a prsa má jen k jídlu a ne k žužlání ale to nosení jí zůstalo, je to rozmazlenec takže se od ní taky nehnu...tak si vyber 😀 bud jí nech vybrečet za cca týden se to zpraví nebo se sebe udělej otroka...já jsem otrok a vůbec mi to nevadí ...je to mazánek 😀