Máme doma nespavce, kdo též - šup sem😂

ivuska1986
28. kvě 2018

Ahojte holky, zakladam tuto skupinu, jelikoz si potrebuju zanadavat, jak to naše miminko prostě nechrape😂😰😇 s prvnim zoubkem přestala v sedmi mesicich spinkat a neustale se budí-co hodinu, nekdy co pul hodiny, prostě jak se ji chce, pres den naspi max. třikrát čtyřicet minut a to je vše. Jsem utahana jako prase. Máte to někdo stejně? Děsně by mi helflo společný zanadavani😂😂

marvid
28. kvě 2018

Hmmm... mně nespí od narození... už druhé miminko... momentálně jsme na 30minutách 3x přes den a v noci se teď budí po cca hodinách (nikdy ještě nespala dýl jak 3 hodiny v kuse v noci)... jsou jí 4 měsíce a půl, skoro 🙂 Soucítím, dělat se s tím nic nedá...

vladka_zi
28. kvě 2018

Takže syn mi přestal spát přes den ve svých 2 měsících, tou dobou přišel i bojkot kočárku 😁 To teda ještě docela dobře spal v noci (buzení po 3 h). Kolem pátého měsíce začal vstávat v 5 ráno, večer usínal kolem 21. hodiny. V 8 měsících mu začaly růst zuby (6 za 6 týdnů), v noci víc vzhůru než spánku, ale aspoň si dal občas šlofíka přes den. Přes zimu doma neusnul, takže jsem 2 měsíce chodila s kočárkem 2x denně ven pokaždé tak na 2 hodiny, aby si pán dál milostivě přesně 37 minut spánku. Nachozeno vždy 7-15 km, nejúčinnější dieta 😂. Teď má 14 měsíců, kočárek odmítá, usíná v rozmezí 22 h až půlnoci, vstává před sedmou. Musím říct, že mít nespavce je strašně náročný, soucítím s ostatními maminkami, ale už jsem si zvykla (resp. pud sebezáchovy mi nastavil na vše "je mi to jedno"). Je důležité vypustit že sebe nakumulované trápení, nakonec člověk zjistí, že v tom není sám 😉

janager
28. kvě 2018

Zdraví vás též maminka nespavce🙂i když teď musím říct, že je to o něco lepší😀 ale od začátku... nejvíce vyspaná jsem byla v šestinedělí, to nám drobek spal asi tak okolo sedmi hodin v noci vkuse. Ale to uspávání... musela jsem ho uvozit v postýlce... přece si ho nebudu dávat do postele a kojit ho aby usnul...😀 ehm...přes den tedy spal jen v kočárku za jízdy, takže já díky procházkám s kočárkem (3xza den 2h) dala dolů 11kg co jsem nabrala v těhu a dalších 10...takže -21kg. Pro mě dobré skóre😀 ale jelikož jsem byla v noci vyspalá, přes den mi chodit nevadilo. No ale najednou se nám miláček začal budit tak po 3 hodinách, ale ještě krásně usnul. Zlomilo se to ve 4m, kdy se probudil a měli jsme asi tří hodinové mejdany, kdy nechtěl spát, nebrečel, chtěl si ale hrát. No a pak už to šlo úplně z kopce. Zuby. Vnímání všeho okolo, nové podněty a hlavně zvyk, že prso bude vždy, kdy si řekne🙂 a tak cca od 5m do 11m se nám brouček budil co hodinu, někdy co půl hodiny i co 15min a já byla totálně vyšťavená. Bez energie, chodící mrtvola a tak to, že jsem si zapřísáhla, že s námi nebude spát, šlo stranou a začal spát s námi. Bylo to i něco lepší, ale stejně, když byla samoobsluha u prsa, já byla vzhůru. Naštěstí ty noční mejdany skončily někdy v 8m. Teď je mu rok a mám pocit, že se to zlomilo, když začal pořádně jíst a to začal asi tak v těch 11m. Stále ho uspávám večer u prsa, ale už se nebudí tak často, ale když ho trápí zoubky, tak to je vzhůru častěji. Přes den už nespí moc, ale to je normální, už není malé miminko🙂 ale už spí v kočáru bez vážení, tak doufám, že ty kg nepůjdou nahoru😀😀😀

1lenuska1
28. kvě 2018

Jej to je pekne tema 😄 I my mame nespavce (7mesicu)... tedy uz uspavani je strasny boj. Ma ulekovy hypertonus, takze se cokoli sustne anebo se mu neco zda, cely se skube, tim se probudi a place. A k tomu tedy kdyz uz spinka, tak jen a pouze v kocarku za chuze, takze ja jsem taky uplne vyrizena. Ale je to samozrejme laska nejvetsi a milacek 😄❤️

ivuska1986
autor
28. kvě 2018

Ty jo holky, ja vím, že je to strašný, co teď řeknu, ale je děsně fajn v tom nebýt sama😂 a vlastně si rikat, ze ještě na tom nejsem úplně nejhůř😂😇 jj, bojkot kocarku tez mame, cca od pul roku, kdy jsme sundali fusak-musim uspat v manduce(nositko) a pak polozit do kocarku-nekdy i na vice pokusu-a to vse kvuli ctyriceti minutam spanku😂😇

kajalka
28. kvě 2018

Druhý dítě se mi v noci budilo celých 16 měsíců po hodině a mělo několik třítýdenních epizod, kdy se budilo co 10 minut.. skoro 5 let jsem nespala celou noc v kuse.

letadylkokane
28. kvě 2018

@ivuska1986 my mame sice spavce, ale nocni sovu. Dceri jsou dva a driv nez v deset ji nemame sanci uspat. I kdyz ji zazeneme spat treba v osm, tak do tech deseti lita po pokoji a hraje si, a to i kdyz ji cteme, jsme s ni v postylce a tak. Nekdy usne az v jedenact, a to uz toho mame plny sane. Spi sice celou noc, vstava mezi sedmou a pul devatou, ale proste ne a ne jit spat normalne. Uprimne receno, ani nevim, jak to resit. I kdyby mela jeste postylku se zbrdlenim, tak by si tam povidala s rucickama, plysakem, nebo treba polstarem. A stejne by nespala. Pritom kdyz byla mensi, chrupala v klidu od osmi. Mame jeste male miminko, tak jsem hodne zvedava, jak na tom bude. Zatim to mam tak, ze nakojim naposledy mezi jedenactou a pulnoci a pak ji necham spat, dokud me nevzbudi. To je vetsinou tak mezi treti a patou. Pak spi dalsi tri az ctyri hodinky v kuse.

normalnimatka
28. kvě 2018

tak přes den to je docela ok... mně dítě spalo max. 2x půl hodiny v tomhle věku. a když byl mladší, tak to bylo třeba 4x, ale zato 10-20 minut, postupně to prodloužil na půl hodiny... a ještě to bylo za velmi specifických podmínek....ticho a za chůze v kočáru, nebo doma v tichu po uspání u kozy.
bud ráda, je to luxus čas, třikrát za den máš čas něco ukutit sama a pak se věnovat mrněti🙂bude hůř😃 mně dvouleťák nespí přes den vůbec třeba....
a buzení je na houby, no.. zkoušeli jsme různý, ale bylo to furt dost na pendrek. nakonec jsem to vyřešila odstavením v 19m. časem se to srovnalo na buzení 1-2x za noc...ale dokud sem kojila, tak to bylo prostě na H.

chumlee71
28. kvě 2018

I my máme doma nespavce už od narození. Od narození do dvou měsíců spal přes noc max 5 hodin ( každou hodinu se budil na kojení a pak dlouhé uspavani), přes den spal jedině v kočárku. Pak od dvou do třech měsíců se to zlomilo spal krásně jak přes den tak i v noci, ale toto krásné a hlavně krátké období netrvalo dlouho 😑 na konci třetího měsíce se objevily první zoubky a se spaním je konec. Teď má pět měsíců a budí se co dvě hodiny. Já nespím skoro vůbec, protože mě kouše do bradavek tak mám stresy před každým kojením,ale to už je na jinou diskuzi 😀🙄

m.e.l
28. kvě 2018

V poho, muj devitilety nespi poradne dodnes a vzhledem k mentalni retardaci ho nemuzu az tak nechat bez dozoru. Docela uz se teda naucil sam usinat, ale kdyz se v noci vzbudi tak klidne 3-4hodiny strasi a vstava mezi 5-6hodinou. Kdyz byl mensi, tak treba hodinu spal a dve nespal. Pozdeji dochazelo k situaci ze jsen treba ve 4,30 uspala a 4,45 vstavala do prace. Nastesti pak manzel pochopil, ze me musi zastoupit jinak bych padla na hubu. Jako tresnicka na dortu - jeden cas jsem smela uspavat jen ja!!!S tatou rval a domahal se me. Jo a vecer usinal uspavan kolem desate, dnes uz aspon kolem osme spi a hlavne usina sam. No a to nase 4mesicni stesti se take zrovna jako spaci nejevi.

terka2018
28. kvě 2018

@marvid Teda a jak zvládnete přes den fungovat :O

bayt
28. kvě 2018

@ivuska1986 Taky mám nespavce, je bohužel po mně :( Skoro nikdy není vidět, že by byl unavený, naopak těsně před spaním je nejvíc aktivní a přitom když ho trošku donutím jít na kojení atd., tak najednou cvak a usne. Musím mu to hlídat sama, chodí spát cca po 2 hodinách. Někdy vydrží spát 40 minut, ale většinou má neklidné spaní, opakovaně se budí klidně co 15 minut a já opakovaně uspávám. Tímto stylem někdy vydrří i hodinku a půl.

V noci se budí po hodině a půl, ještě nikdy jsem nespala déle jak tři hodiny v kuse. Prckovi jsou 4 měsíce, tak snad? Jednou? :D

Moje jediné štěstí je, že spí, sice přerušovaně, ale spí v noci i 11 hodin. Takže si to dososávám.

priefi
28. kvě 2018

@ivuska1986 jo.... to znam.... ale ten nas mrnous uz od roka sabotuje jakykoli spanek pres den, jde spat az vecer kolem 18:30 a vstava kolem 5:30, pokud je dobre tak kolem 6, ale nekdy i v 5... a az bude v puberte, tak ho z postele nevykopu 😂

maybe72
28. kvě 2018

Nevím, jak je to možné, ale doma mám nespavce tři...
Obě lentilky od narození extrémní nespavky, přes den nespaly téměř vůbec, v noci stále vzhůru, každou jsem kojila rok (podle dr měly obě sníženou potřebu spánku), jinak byly úplně normální... Ale já jela totální kaši, mají odstup přesně tři roky od sebe, nepřejte si vidět, jak jsem za těch šest let vypadala... Spánkový deficit jsem už nedohnala a asi ani nedoženu...
Před třemi lety jsme si přivezli z kojeňáčku tříletého chlapečka a i ten je vhodným adeptem na působení největší peřiny, kterou v Hajanech mají. Už tři roky nespí a nebo spí velmi neklidně. Mluví nebo zpívá ze spaní, padají mu plyšáci, padá on (i přes zábranu), skřípe zuby nebo se jen ptá, jestli jsem v posteli (kde bych asi tak ve dvě ráno byla, že...).
O souvislém spánku si můžu nechat jen zdát (ale kdy, když tak málo spí...), zombíci jsou mé nejoblíbenější pohádkové postavičky a jsem už smířená s tím, že se prostě vyspím až výhledově... (Jen doufám, že mi sem mé drahé děti nebudou vozit nespavá vnoučata na hlídání, protože karma je karma, Boží mlýny melou pomalu, ale jistě...
Všem nespavcům zdar!
PS: Za ta léta pořád ještě nevím, v čem ti malí krakeni jedou, ale až se na to příjde, chci to TAKY!!!

dorje
29. kvě 2018

Moje dite nespalo 2,5 roku. Prvi pulrok spalo cca 10-30min v kuse, ruzne ve dne a v noci. Pak se to zlepsilo a nakonec z toho byly max 4h - nejlip dopoledne a vecer. Nemeli jsme den ani noc, bylo to strasne. Nebyla jsem vubec schopna ten rezim zmenit, ani se prizpusobit. Manzel vydrzel mesic a sel na gauc, kde spi dodnes. Bezne se stavalo, ze jsem treba 25h v kuse nespala, ze jsem treba za 48h naspala jen 2h. Cely noci vzhuru, mam 15kg navic z energetaku a cokolady, co jsem jedla, abych to vydrzela

hermanecka
29. kvě 2018

Holka 5 let..
Spavala 2x30min pres den a 10x v noci zhuru do 3 let..ted uz nastesti spi..kluk 1rok bohuzel to stejne a jeste k tomu pridava vstavani v 5:30:-((

chimneysweeper1
29. kvě 2018

Náš malej v noci spal slušně od 2m do 9m, od 21 do 5 ráno bez buzení. Ale přes den jedině v šátku nebo v postýlce po šíleném řevu, kdy jsme ho museli přišpendlit k posteli a být u něj, zpívat dokud neusnul. Spal třeba 2x30 min a hotovo, jel jak motorová myš. V 9m už přišla separační úzkost, v noci pořád vzhůru, pořád na prsu a budí se dodnes (má 14m) několikrát za noc, hledá mě, přitulí se, kojí se...Naopak se zlepšilo denní spaní, spí dopoledne přes hodinu a odpo třeba 40min. Ale ty noci...a vstává kolem páté...:/

garalela
31. kvě 2018

@ivuska1986 moje nespí od porodu,trvalo to zhruba tři týdny měsíc než mi docvaklo,že nespí samo. kdyz si lehnu s ním,tak spinká klidně tři hodiny. Nesmím se však vzdálit, jak se hnutí hned je vzhůru,ale při spánku se usmívá a šmátrá ručičkou,ze tu jsem. Jo s ráno vstává ve 4. Tohle ale neřeším,protože mám kontaktní dítě,se kterým jsem 24/7,takže je fuk, v kolik vstane,stejně nemám žádný čas volna