Ahoj holky, již druhý den malá (čerstvě 6 měsíců) odmítá UM. Zatím jsme se nenaučili nic pít ( čaje, voda, ovo. ředěné nápoje,.....) nic. Jsem trpělivá, každý den nabízím pití, ale zatím nic. Protože malá dostatečně pila UM, nijak jsem to pití nelámala přes koleno. Teď ale nepije ani UM, jen jí příkrmy. UM máme stále stejné, láhev také, nic jsem nezměnila. Co ale musím podotknout, jsme po rýmě a rostou nám zuby. Mám strach aby nebyla dehydratovaná. Poradíte čím to může být a co s tím? Nemusím se obávat o její prospívání? Díky
Pokud rostou zuby, tak zkuste um mene teple...
Zkus nastrouhat japko, přidat vodu (udělat čaj) a dávat to po lžičkách. Nebo hodně zředěné kaše a dávat různými lžícemi a lžičkami. Lahvičky jsou někdy k ničemu, můj z toho taky nechtěl nikdy pít.
@reitka moje dcera nechce z lahvicky pit od zacatku, um jsem do ni nikdy nedostala, ted uz nechce ani nakojit, ma jeden rok, takze je u nas piti každodenní boj. Nechce z lahvicky ani z hrnecku, z lzicky to taky plive, takze davam.behem jidla kapatkem, aby neco vypila, vodu ma jinak z ovoce, zeleniny taky v jídle, ale jinak mi vypije strasne malo. Zajimave je ze kdyz chce tak z toho uciciho hrnku se savickou neco vypije, ale musi chtit, asi to chce vydrzet.
Pokud basti prikrmy tak je zkus co nejvic naredit vodou... a nabizej ruzne druhy piti z ruznych lahvicek/hrnecku... nas pan nepije mliko dobrovolne od 3m, ale vodu z lahve ma do ted (skoro 15m)... za to nic jinyho nez vodu z lahvicky do nej nedostanu, a to mam nakoupeno spoustu “osvedcenych” ucicich hrnecku..
Hlídala bych počůrané pleny. Pokud se nepletu, tak 5-6 by jich měla pročůrat. Od začátku synovi příkrmy ředím vodou, abych do něj trochu tekutin dostala.