Mám ročnímu dítěti rušit ranní spánek?

4. kvě 2021

Dobry den
Chtela bych se poradit jestli mam zrusit sve dceri rano spanek nebo to nechat na ni
Stale spi 2x denne

Vstane v 6 hodin a po 8 hodine jdeme vencit psa a usne v kocare ( ale to uz v 7 je takova mrzuta a unavena)

A pak chodi spat po obede po 12 hodine .

Ale posledni dobou se stane ze rano kdyz jdeme ven tak v kocare dela sceny a breci a breci a proste neusne a jde spat az po obede - treba vcera proste spat nechtela rano ale po obede si dala krasny 3. Hodiny 😃 coz by se mi docela libilo protoze toho dost stihnu ale zase nemam zaruku ze bude spat furt takhle dlouho a ne treba jen 20 minut 🙈

jjasmina
4. kvě 2021

Nechala bych to na ní, stejně , když bude unavená, tak nevydrží a bude poplakavat nebo máte k tomu důvod jí rušit spánek? Stejně si to nedovedu představit v kočárku, to ji budete budit?? Záruka neni nikdy, mě malá 14,5 měsíce od roka spí jen po obědě někdy 20 min, někdy hodinu až dvě.Oni si to stejně udělají podle sebe

verionka
4. kvě 2021

Mám 15mesicniho a má to podobně, někdy spí 2x a někdy 1x, podle toho, v kolik ráno vstane. Nechávám to na něm. Když ráno usne, spí dvakrát, když do desíti nespí, udrzim ho ještě hodinu do jedenácti a spí jen jednou, od 11 do 14 hod.

hezz17
4. kvě 2021

Nech to na ni. To násilné odpirani spanku je fakt hrozne.

merope
4. kvě 2021

Já to nechala plně na malém - jenom vnímám, kdy je unavený a pak ho "našťouchám" do postýlky. Pokud chce spát, tak si usne klidně i v obýváku uprostřed pokoje na zemi. Má 2 roky a občas když vstává brzy ráno, tak usne i třeba v 11.

vero987nika
4. kvě 2021

Já jsem zatím jenom těhotná a do této diskuze jsem zabloudila úplně náhodou takže mě berte s rezervou 😆 ale když to vezmu podle sebe, mě když někdo nebo něco nenechá spát když chci tak jsem pak taky protivná, takže co potom malé dítě které ani nechápe proč 😁😁

leymea
4. kvě 2021

Kolem toho roka jsme presli na jeden spanek. Ne ze bych nechtela aby spal, ale on uz dopoledne nechtel. Predtim spal dopoledne hodku a odpoledne 1-1,5hodiny. Co spi jen odpoledne tak stale nema problem spat i ty tri hodiny 🙂 starsi syn presel na jeden spanek v 10 mesicich, ale on vstaval rano dlouho tak nemel potrebu dopoledne spat.

me_druhe_ja
4. kvě 2021

Nech spánek na dítěti. 🙂 Já nikdy nepochopím, že některé maminky násilně budí dítě nebo je nutí spát. :/ Jasně, pokud se musí nekam jít, je to normální, ale často to dělají jen proto, aby jim uměle vnutili svůj režim, kterým vyhovuje jim. Na tohle je spousta času, až začnou chodit do školky.🙂
Jinak syn na jeden spánek denně přešel kolem 14m. ;) Tak nějak to vyplynulo přirozeně. 🙂 Teď bude mít rok a půl a spí sice jednou denně, ale ještě nevydrží chodit spát 'po o' - usíná kolem 11:30-11:45 a budí se 13:00-13:30. A pak teprve obědvá. 🙂

lidija1234
25. lis 2022

Jak nechavate spánek na dítěti? Mě malej nikdy sám od sebe neusne,musím uspávat a buď zabere nebo ne. Uspavam buď v houpatku nebo v kočárku...i když je hrozně unavený nikdy si sám nelehne a neusne takže musím zkoušet jestli půjde spát nebo ne.

vero987nika
27. lis 2022

@me_druhe_ja takhle jsme to měli úplně přesně také, na Vánoce má rok a půl, také nechávám spaní vyloženě na něm a tak se teď poslední cca 2 týdny vyvrbilo to že už chodí spát po obědě, kolem 1 místo v 11 😁 Takže budeme muset najet na obědy klasicky ve 12 místo po spánku 😁 v jednu dobu jsme měli super období když si teprve sedl jeden spánek, že chodil dokonce kolem 10-10:30 a pak večer chodil spát v 7 a spal pěkně do 7 ráno, to byl luxus 😆

felixfelicis
27. lis 2022

@lidija1234 jestli autorce dite usina pri venceni psa v kocarku, tak proste bud usne, nebo neusne, tam jinou moznost nez nechat to na diteti ani nevidim🙂