Malý se v noci budí na kojení co půl hodiny ale ve dne ne, čím to může být?

monique9754
19. zář 2018

Malej mi skoro cely den prospi ale v noci ho nakojim u prsa mi usne tak ho dam zpatky do postylky a asi za pul hodiny je vzhuru a dozaduje se znovu mleka. A toto mi dela skoro celou noc. Nevite cim to je? Nebo co s tim?

jajulin
19. zář 2018

@monique9754 asi má převrácený den a noc. Já bych jo přes den častěji budila a kojila co nejvíc.

neria55
19. zář 2018

@monique9754 nemusí se dožadovat mléka, jen chce kontakt a prso je zatím jediná jistota a uklidnění, že jsi tam pro něj ty, máma ❤

monique9754
autor
19. zář 2018

On si zacne cucat prstiky a kdyz ho prilozim tak saje

rebe
19. zář 2018

Teprve si tvoří režim. Ještě na světě ani pořádně nerozkoukal. Přes den se ho snaž udržet vzhůru, ale spíš než buzením tím, že když se probudí sám, pokusíš se ho něčím zaujmout, aby hned zase neusnul. Jinak prostě naplňuj jeho potřeby - a snaž se spát přes den, abys na něj v noci měla sílu. Takhle brzy po narození je to normální, postupně se to upraví.

monique9754
autor
19. zář 2018

Dekuji aspon za nejakou radu 😊

dvojka
19. zář 2018

Taky jsem dělala male dudlíka. Ze začátku cca po 3/4 hodině, postupně se intervaly prodlužovaly. Prostě vyžadovala tělesný kontakt a proč jí teda nenabídnout prso, když jsem věděla že bude zas chvíli klid 😀. Pokud prospívá tak má mleka dostatek a nejspíš jen potřebuje kontakt.

dvojka
19. zář 2018

Krom toho, je ještě maličky neví co je den a noc, určitě se to zlepší.

michaela_2
19. zář 2018

@monique9754 Má to otočené, den a noc, náš Fanoušek to měl taky tak. Musíš vydržet 🙂 novorozence stejně nevzbudíš, pokud přes den spí, tak prostě spí - stejně ti nic nevypije a bude u jídla usínat. Jak povyroste a začne se víc zajímat o dění kolem sebe, půjde už přes den postupně víc ,,unavit" a začne spinkat v noci 🙂. Pokud máš zatím jen jeho, využij toho a odpočívej přes den!

monique9754
autor
19. zář 2018

@dvojka Dudlika jsem taky zkousela davat ale bez uspechu. Pripada mi jako kdyby byl na nej veliky.

verusa110
20. říj 2018

@monique9754 Převrácený režim...To mi první dny malá taky dělala...Tak jsem začala přes den místo 3-4hod. budit tak co 2-2,5hod. a pomalinku se nám to zlepšuje...A když bylo nejhůř a věděla jsem, že nemůže mít hlad (2 týdny a vypila 150) a chce jen mou přítomnost, dala jsem jí do pusy dudlík (pouze jedna noc) Už se naučila si v noci vypít kolem 100 (vážíme před a po kojení) a spinká už alespoň cca 4 hod...

verusa110
20. říj 2018

@monique9754 A hlavně v noci na něj mluvit tiše, tlumené světlo, žádné velké "mazlení" nebo tak...Jen přebalit, nakrmit a šup do postýlky...Ať si začne pomalinku uvědomovat rozdíl mezi dnem a nocí...

monique9754
autor
20. říj 2018

@verusa110 to jsem dělala. Sama jsem byla unavená a usnula bych i ve stoje tak žádná nálada na mazlení moc nebyla ale stejně mi to dělal. Teď už je to trošku lepší usneme třeba ve 21h a vzbudím se až kolem jedné rano

verusa110
20. říj 2018

@monique9754 Task snad to bude stale lepsi..Drzim pesti...