Ahojky, náš malý (4,5M) se posledních pár dní v noci často budí (cca každou hodinu a půl až dvě) a začne plakat. Já musím vstát, stačí mu dát dudlík a spí dál. Do teď spal krásně celou noc bez nějakého takového buzení. Nemáte s tím některá, prosím, zkušenost? Může to být tím, že procitne, zjistí, že nemá dudlík a začne natahovat? 🤔 Není na něm nijak závislý, donedávna ho ani nechtěl. Co s tím? Rostou mu teda i zuby, ale to asi nebude ten problém, prořezané už je má a doteď kvůli tomu protivný nebyl ...
Děkuji za vaše zkušenosti 😊🙃
Pokud nemá prorezanych dvacet zubů, budou se porad klubat další 😉. Spánek u děti jde na vlnách, záleží taky na vjemech a podobně. Nemyslim si, že by bylo něco špatně, spánek se vyvíjí a mění.
Vyzaduje striktne dudlik? Ja u dcery takhle v zavislosti na nocni hodine a trochu ruzneho fnukani zacala rozlisovat: dudlik, kojeni, pohlazeni po tvari a posledni, a to mam nejradsi, pššš pššš hezky spinkej berusko pronesene z postele. Zatim jsem nezjistila, proc se nekdy casteji budi. Neco delaj zuby, to uz jsem vypozorovala a nekdy to dela po te, co jakoby "odemkne" novou dovednost (kdyz se zacala otacet, plazit, kdyz si zacala klekat...)
@dddddddddddddddddddddddddd To mám tyhle dny taky ☺ Moje malá má 4 a půl měsíce,doteď spinkala v klidu celou noc. Ale teď v noci cca každou hodinu pláče, většinou se u toho ani nevzbudí, dám jí dudlík a spinká v klidu dál. Asi to bude tím, že jí dudlík chybí, minulou noc jsem jí dudlík dala, lehla jsem si, za 5 minut jí dudlík zas utekl, a začala zas kňourat, hlavičkou hýbala jako by chtěla dudlík najít a vcucnout si ho zpátky, tak jsem jí ho dala, a pak spala v klidu dál. Ale je zajímavé že přes den dudlík nepotřebuje.
@dddddddddddddddddddddddddd cca do 3 až 4 měsíce je spánek čistě fyziologická záležitost. Poté do toho začínají promlouvat další vlivy a spánek se většinou o dost zhoršuje, bohužel je to ale normální a moc s tím toho neuděláš. Jenom vydržet, časem zase bude lépe.
@blondynka400 jj u nás se to taky zvrtlo po 4. Měsíci, bohužel od narození dudlík nechce a časté buzení má i teď skoro v 8 měsících
no, podle mý zkušenosti zuby bolej, i když prořezaný jsou... rostly ti někdy moudráky? mně jo, na milion etap..prořezaný už x let. a stejně to bylo šíleně otravný, když se dycky ozvaly...:(
co s tím, nevim. to mu dáš dycky jen dudlík? třeba chce jíst.. kojíš?
@normalnimatka Nekojím, hlady to není. Někdy k ránu už mu mléko dám, ale je vidět, že ještě hladový není, tlačí to do sebe a usíná u toho..
Ano, je pravda, že moudraky bolí dost. 🙂 ale doteď to nijak špatné nevnímal, takže to zubům úplně neprisuzuju 🤔
@klokanka31 asi nějaké erupce na slunci 🤔😁 přisuzovala jsem to třeba i úplňku, ale už je dávno po něm 😂
@jana_zofie Já vlastně nic jiného nezkoušela. Dudlik mi přišel v polospanku vždycky jako jediné řešení 🙈
Je to normalni, taky mi kolem 4 mesice prestalo dite spat. Jsou mu 4 roky a celou noc nespi doted, jestli chces “potesit”😃
@dddddddddddddddddddddddddd nojo, tak někdy to začít musí, žejo...:D ne, že bych vám to přála. obě děti začaly zuby trápit kolem 3. měsíce... takže to není nijak brzo.
V tomto věku se může budit normálně čímkoli. Zuby, hlad, žízeň, mokrá plena. Mě se budí stejně a to mu je 2 a půl roku. Pohladím, pomazlím a pokračujeme
@dddddddddddddddddddddddddd Taky si říkám že asi erupce 🤔 v noci to bylo to samé, ale teď malá spinká bez dudlíku, a je v pohodě.
@dddddddddddddddddddddddddd u nás tohle byly zuby a taky ani ránu nedá od dudlika. Přitom dříve si ho přes noc sám vyhazoval po chvilce z pusy.
@dddddddddddddddddddddddddd jedny zuby jsou sice venku,ale rostou další,zřejmě. Ale co tak čtu,tak je nás tu poslední dobou víc,co máme problém s tím,že se dítě budí s pláčem 😟