Zdravim, mam skoro 19 měsíců starou dceru prakticky nechce jist. Sni par lzicek od obed, večeře. Svacinky moc nechce, nejradeji by byla stale kojena. Zkousim vse, ovoce, zeleninu, mlecne vyrobky, krupky, kapsicky. K obedu a veceri varim, zkouším i koupene prikrmy. Vse stejne.
Na vaze pribira, podle dr je zdrava. Ale moje mama na me stale tlaci, ze proste musi jist a ze ji mam pry nutit, coz nechci.
Dekuji za pdpoved.
@karol1996 me by jako zajímalo jak máte to dítě nutit... To se me vždycky líbí tyhle rady... Naše ma za chvíli dva roky, je to drobek a taky spíše ochutnavá, až na výjimky.. Jí tedy polívky, jogurty, pudink, těstoviny.. Ale nenutím... Tak jí to akorát znechutim a způsobům stres všem doma.
@karol1996 podle mych tchanu, pokud syn 2 roky na obed nesni tolik co drevorubec, tak je to spatne. Ji casteji po malych porcich. Synovec ma taky 2, segra koji, maly moc neji. Ale jakmile neni maminka doma sni vsechno. Nekdy i vic nez syn. Maminka se objevi ve dverich a chce okamzite prso. Ja bych to neresila a uz vubec se do niceho nenechala nutit. Pokud prospiva, tak proc, do 80 se kojit nebude🙂
Taky máme dceru nejedlika. V červenci 3 roky a má sotva 12kg. Ona by přežila na ovoci, zelenině a těstovinach. Od všeho ochutná, ale fakt trochu. Nenutime ji. Její váhu řeším od narození. Naštěstí máme fajn doktorku a ta mě vždycky vyklidnila - že pokud dítě prospívá, vyvíjí se, tak ji mám nechat žít 🤭 Nenech se rozhodit takovyma "radama". Asi sama víš nejlíp, co týmu dítěti vyhovuje 🙂
@karol1996 nene 🙏 tak to je hnus. To není normální. Každopádně moje by určitě u toho brečela a pak se stoprocentně poblila.. A ty nervy... Zbytečně... Dnes třeba snědla celý oběd, myslím že tak po týdnu dvou opravdu obědvala... Ale vím, že zítra trrba zase sní jednu lžičku. Neřeším
@karol1996 Nevím co řešíš, podle doktora je zdravá, a to je hlavní. Kdybych já poslouchala do čeho mě tlačí moje okolí, tak dneska bych své 3 a půl měsíční dceři už musela dávat přesnídávky, zmrzlinu a nejspíš i rozmačkaný knedlík s omáčkou 😠
@karol1996 A krmís ji, nebo ji sama? Me kluci taky občas nechtějí, občas pomůže, že se na ně vůbec nekoukam, nekontroluju a vezmou lzicku a ji, i když mě nervuje, jaký dělají bordel 🙂 Možná taky nevím, jestli by ji nevyhovovaly vice kousky, nebo uplne do hladka umixovane. Jinak co se týče babiček - delej si to, jak chceš, pokud nestrada. Pokud ji ale odstavis, minimálně přes den, tak si myslím, že bude více jist.
@darinka84 Nutit = pozitivne motivovat a hlavne nerezignovat. Tez mam doma nezravce, v jednu chvili uz jsem ani skoro nevarila - pak nastoupila moje mama a diteti predkladala XY pokrmu a rozjidalo se. Tak me doslo, ze nechat to byt a cekat, z se to zlepsi - ze to byla reakcr na moje vlastni zoufalstvi z toho, jak neco propravim, dite v lepsim pripade dobne a snim to ja. Kolem jidla se da delat hromada cukrbliku, za me lepsi strategie je opravdu cukrblikovat a nenachavat to vyhnit.
@kaja2016 no vždyť píšu výše, zr doma máme nejedlika.. Jsou dny kdy se naobedva normálně a pak drží několik dní půst a nechce.. Ja nenutím... Protože nechci stresovat ani sebe, ani dítě.. Moje se krmí od začátku sama, jedeme blw a ani by se stejně nenechala krmit... Jednou jsem zkusila pritvrdit a byl hystericky záchvat a nešťastné jsme z toho byly obě dvě 😪...
Dokud prospiva, nehrotila bych to. Nabizej, motivuj, jezte spolu, aby to odkoukala, zkousej na lzicku i do rucky, zkuste treba pripravit svacinku spolecne, kdyz uvidis, ze ji neco chutna, pripravuj ji to casteji, klidne u toho delejte divadylko apod. Treba neco pomuze. Ale nenutila bych, to by mohlo spis uskodit. Me se deti taky rozjidaly pomalu, u starsi jsme dokonce resili i to, ze neprospivala, ale fakt jedine, co zabira, je trpelivost. U nas teda nakonec pomohlo jezeni u pohadek, pak jsme to zas museli odnaucovat, ale ja uz byla zoufala a dcera zacala hubnout a hrozila ji hospitalizace, tak jsme zkusili toto.