Tak právě mi v postýlce křičí dítko, protože jsme zvyklí chodit odpoledne na procházky a spát pak v kočáže. Je tu ale dneska taková vichřice, že s ním nemám šanci vyjít ven...Večerní uspávání metodou 5,10,15 už jsme zvládli bezvadně, ale přes den bobana prostě ne a ne přesvědčit, že se spí v postýlce a ne v kočáře...Nemá někdo zkušenosti s podobným problémem? Moc díky
spaní přes den - i s kočárem problém🙂
spí jenom v šátku, doporučuji
Ahojky, my máme tedy stejný problém. Malej přes den neusne ani za nic. Asi tak jednou za týden se mu to povede usnout doma při hraní. V kočárku taky usíná až tak po čtvrt až půl hodině, takže při špatnym počasí nespíme přes den vůbec. Já to ale moc neřešim, hlavně že spí v noci. Řikala jsem to mudr a ta řikala, že některž děti to tak maj. 🙂
ahojky, tak my máme taky problém, když usne, tak u kojení, při flašce nebo když už je hodně unavený, tak v lehátku nebo se uhoupe v autosedačce,ale už tot aky není , co to bývalo,ale občas se zadaří, za pokus to stojí, ale doma vydrží max. půl hodinky 🙂 😉
A keby si si ľahla s ním na veľkú posteľ? Alebo pri kojení? U nás zaberalo kojenie, teraz si ľahnem k nemu. Ale stále spáva rád von v kočíku, lenže, ak sa nedá, tak zaspí aj dnu - ľahnem si k nemu, rozprávame sa a pomaly zaspí 😉 . Ale Ty máš malé dieťatko, ako píše s.arik - šátek by bol pre Vás ideálne riešenie ( myslím, že aj tá metóda 5,10,15 je na dieťa drastická - ale to je trochu mimo mísu).
Nebudu vůbec originální, ale u nás to samé - v kočáru pohodička, klidně i 5 hodin v kuse (i s tím, že v kočárkárně vyndám malou v přenosné tašce, vynesu nahoru a na balkoně šoupnu do druhého kočáru). Doma tak ta půlhodinka maximálně. Prostě najednou otevře oči, točí hlavou ze strany na stranu a sleduje tím stylem "návštěvník z jiné planety". co to na nás ti prckové zkoušej? Přitom na noc usne v postýlce sama a "bez řečí". No, zas na druhou stranu, je to lepší, než kdyby přes den spala a v noci ožila 🙂
I nás čeká učení na postýlku. Trochu jsem si myslela, že se to věkem zlepší, ale asi ne, že?
Jee, tak já chtěla zakládat právě takové téma 😵 . Kačka mi přes den usne jen v kočárku, doma to jen pomocí prsu u kojení a stejně je to jen tak na půl hoďky. Ale přesně jak psala syrael, kvůli tomu vichru jsem ji zkusila uspat v postýlce a to byl řev. Vůbec nevím, jak ji mám na postýlku přes den naučit 😅 😕 . Za chvíli budeme muset přejít z korbičky na sporťák a to si už vůbec nedokážu představit 😕 . Ach joooo....
Hm, tak naše první holčina už ve sporťáku nespala ani omylem - jak už ji strašně zajímalo, co kde lítá, tak asi měla pocit, že by mohla něco důležitého zaspat 🙂 Možná kdybych s ní byla venku od rána do večera, že by na chvíli dokázala to zalomit. Mám takový pocit, že u té druhé to bude stejné. Nechápu, když vidím dítě, které spí třeba v golfáčích bez polohování zad.
bertík, neboj, my uz valime sportak a vse je pri starem...Je to proste kocar a to panacek akceptuje🙂 Jinac rev dneska ustal po pul hodine a spat jsme vydrzeli 50 minut☹
musko, pres den mi u prsa bohuzel usne jen malokdy☹ Ach jo, koukam ale ze je nas pozehnane!
Já nechtěla s tím sporťákem bertika strašit 😀 😀 😀 Jo, je nás hafo. Spíš bych chtěla vidět někoho, kdo ten problém nemá 🙂 A mně i přes den u prsa usne (je ještě prtě), ale tím to hasne - stačí se o 1 mm hnout a už čučíme, co kde lítá.
Ahoj maminky, máme to stejně. Beru to tak, že je to vlastně dobře a že mě to nutí Edíka hodně venčit. Dopoledne prospí 2 hoďky v kočárku, odpoledne necelou hodinku. Samozřejmě preferuje pohybující se kočárek, a to hlavně odpoledne (to by ve stojícím nespinkal ani náhodou). Doma to na něho občas zkusím namísto odpoledního kočárku, musí dlouho dudlat prso a pak je z toho necelých 30 minutek spánku (nepřemisťuju ho z velký postele, to bych si dala!). Tak teda 2x denně couráme venku 😝 , když moc fouká, pořádně ho zakuklím a tahám proti větru.
Syrael to salé jsem zažívala s Adélkou asi 14 dní. Naše procházky byly celodenní domů jsme chodily jen jíst.Tak to ale dál nešlo přesně jak píšeš kvůli počasí a doma bych nic neudělala, Takže začalo učení na postýlku, ona totiž i přes den spala jen v kočárku v ložnicci u okna.Sice to bylo kruté, dost řvala, ale druhý den už to šlo .
přidávám se do klubu 😀
malá doma dá dopoledne tak 30-40 min, ale odpol v kočárku spí klíďo 2h a víc. když náhodou zůstaneme i odpol doma, tak dá zas jen cca půl hodinky, takže je to do koupání k nepřežitííí 😝
Holky u nás je to stejný,dopo musíme být venku 2 hodiny a odpo taky,doma ani za nic,takže se ve vožení strídáme bo v tomhle počasí je to už i o zdraví.Já jsem zmrzlina a jednou dvě hoďky mi naprosto stačí,víc bych asi nedala,takže to řešíme takhle. 😝 😉
ahoj, mne malej doma usne pouze v pripade, ze s nim sedim na gymnastickem mici a houpu ho, to klidne spi i hodinu, ale nesmim se zvednout, pri pokusu o prendani na gauc nebo do postylky rve jak blazen. Jinak driv zabiral i satek, ale uz ma pres osm kilo, takze to pro moje zada nic moc dobryho.....
ahoj holky, co je to ta metoda 5-10-15? Diky 🙂
Jé tak já bych byla ráda kdyby mi dítko spalo tak dlouho v kočárku,to náš malému už bude 7 měsíců a v žádném případě nemude spát v postílcea ani něho neplatí metoda 5,10,15 usne jen v kočárku ale to musí doprovázet velké třepání a jakmile přestanu už je zase křik a to i v noci.Nebýt kočárku malej asi nespí 😢
Jiří usínal do třech měsíců na míči v náručí, jakmile jsem ho odložila, hned řev 🙂 Pak do pěti měsíců v náručí nebo v kočárku, občas se dal položit.
Od konce pátého měsíce jsem ho začala učit na postýlce - a za měsíc to uměl.
Moje metoda: nejdřív jsem s ním usínala ve velké posteli, nejdřívj sem se nemohla ani zvednout (spal tak půl hodinky), postupně to natáhl na hodinku a čtvrt, postupně jsem zkoušela od něj vstávat, poté co usnul. Později jsem místo sebe dávala moje pyžamo. Pak pyžamo a Jiříka do jeho postýlky a nakonec jsem dala pryč pyžamo.
Teď spí půl hodinky dopoledne a hodinku (výjimečně déle) po druhé hodině odpoledne.
Usíná sám, bez dudlíku, s hlavou pod dekou 🙂
Metoda 5-10-15 je na mě strašně drastická, myslím, že vyřvávání - byť za ním budu chodit v těhle intervalech - je spíš bolestná zkušensot pro dítě. Pro mě je absolutně nepřijatelná, ačkoli se nám v noci budí každou hodinu a půl, prostě počkám, až se naučí spát souvisle sám.
Ahoj holky!
U nás je to samé jak píšete, v postýlce naše zlato neusne, nechávala jsem ho vyřvat usnul vyčerpáním, ale spal max. pul hodky a když jsme venku tak spí cca2h, mudr říkala, že některé děti prostě spát přes den doma nebudou a nejde je to naučit ani metoda 5-10-15
Tak už jen at máme hezké počasí 🙂 🙂
ahoj holky,
u nás taky to samé. Venku v kočárku spinká, doma max. 1 hodinu dopoledne, odpoledne nic. Výhoda je to, že mám ještě jeden kočárek na balkoně a že ji nemusím houpat. Prostě ji tam dám, a v tu ránu spí. Ale doma prostě nic.
ahojky my sice mame malinko neco jinyho luci nechce pres den usnout v postylce. takze jsem na to sla tak ze jsem ju pri kojeni v leze uspala na posteli tak abych ju uz nemusela prenaset a takhle mi usne aspon na 30 minut.