Malý, když je unavený, tak nemůže zabrat a usnout. Jak ho uspat?

rozdajna
29. bře 2020

Nutně potřebuji poradit. Malý celkem dobře přes noc spí,ale to jeho usínání. Když je unavený tak ne a ne zabrat,houpání už nezabírá,najednou má prdíky,pne se,vyvádí pomalu mě vypadne z ruk a prostě spát nebude a u mě tím propukne vztek a nejradši bych ho někde zahodila,ale miluji ho. Jak ho uspat,abych se nevztekla,jsou mu 2 měsíce

zvladarova
29. bře 2020

Nahrejte pred uspavanim latkovou plenu a prilozte mu ji na brisko, ulevi mu to od prdiku. Pokud kojite,vyhnete se nadymavym potravinam, jde to do mlika a tudiz pak i na maleho.
Zkuste mu pak dat i plinku pres ocicka az ho polozite do postylky, dudlicek a hladit.
Nebuďte vztekla, on to vyciti 🤷 drzim palce at si najdete co nejdriv vas spolecny ritual na usinani

blabloblu
29. bře 2020

A šlo by třeba na tom netrvat? Položit si ho na sebe, hodit se do klidu, klidně si u toho povídat s mužem, nebo koukat potichu (na sluchátka?) na něco milýho, nebo poslouchat klidnou hudbu, něco číst... však on usne. 🙂 Miminko potřebuje hlavně mámu, její blízkost a klid. A pokud kojíte, tak prso a je to... hodně sil

pratensis
29. bře 2020

Já oba kluky jako miminka uspávala u prsa a četla jsem si u toho. Oba měli prvních cca pět měsíců silné koliky, takže to byl boj. To bude asi i váš případ. Moc se s tím dělat nedá - nahřívat bříško, konejšit, cvičit s nožičkami, nejlépe u dítěte ležet (nebo aspoň to vyhovovalo nám), a mít ho u prsu, když o to stojí. Jinak nám na koliky hodně pomáhala rektální rourka. Někdo to nedoporučuje jako návykové, ale já s ní nemám negativní zkušenost ani u jednoho z kluků... Jakmile toto kolikové období odeznělo, starší začal usínat během půlhodinky. S mladším bylo hůř, tomu trvalo asi osm měsíců, než přestal usínat až kolem půlnoci a pak si držel večerku ve 22:00 až snad do roka a půl. Pak postupně a pomalu se večerka přesouvala až na vytoužených osm večer. 🙂 Ale když už pak neměl ty koliky, tak byl vcelku v klidu a bez křiku. Jen prostě nespal a většinou vyžadoval moji přítomnost, takže to bylo náročnější. Radu nemám, prostě vydržet. Ale není to navždy, ono se to rychle překulí. Přeji hodně sil.

petrasipkova1
29. bře 2020

Já uspavam od porodu u kojení a přes den v šátku taky pri kojení 🥰

veruuu_kubesovic
29. bře 2020

A dáváš mu něco na prdíky? já v tomhle období bez probiotik a kapek na prdíky nemohla malého ani nosit jak se "šponoval"...třeba by to stačilo...a neboj bude líp -) opravdu to chce být v klidu, i když si říkáš, že se mi to lehce mluví, miminko z tebe vycítí jakoukoliv nervozitu a podráždění a projeví se to právě pláčem, jinak to ani neumí...

lennus
29. bře 2020

@rozdajna Hlavně se uklidnit, jinak ten stres i na něj přenášíš, co šátek? Jednu dobu z kraje zabíral a můžu tě uklidnit, nic netrvá věčně. Přečti si o termínu čtvrtý trimestr, časem se vše zlepší, i pro ně je to náročné, prostě se v těch začátcích obrnit trpělivostí.

martt
29. bře 2020

@rozdajna Jak já tě chápu. Měla jsem u mladšího to samé. Trpěl na koliky cca do 4 mesice. Měl je pravidelne od 20:00 cca do 00:00. Kdy brečel napinal se. Vyzkoušeli jsme tenkrát všechno. Jediné co trochu pomáhalo bylo ho vozit po bytě pres varečky, aby se houpal. Nebo když měl hodně tu koliku, tak jsem ho měla v náručí, potichu pustenou televizi s písničkami a pohupovala jsem se do rytmu.A hlavně zachovat klid. Když jsem třeba měla období, kdy jsem byla fakt nevyspala, protože do toho ještě marodil starší syn a ja byla nastvana na cely svět, tak to bylo ještě horší

jjasmina
29. bře 2020

@rozdajna chce to hlavně klid, já fakt kolikrát padam unavou.u nás bud prso, chování nebo houpání ve vibračním lehátku .no to večerní usínání je u nás taky boj.

marticcelli
30. bře 2020

Doporucuji davat probioticke kapky, nam zabraly na brisko skvele. A pak take nositko/satek, nebo vzit do postele a ukojit

marketka_m
30. bře 2020

já uspávám u kojení, jinak nám to nejde :( a pak v šátku/nosítku.

rozdajna
autor
30. bře 2020

No je to s věkem čím dál horší. Prdí,ale u toho strašně brečí,pne se jako luk,vypije toho hrozně moc a stejně nezabere,většinou usne,že se ubrečí. Je to na palici. Má probiotika,masírujeme,má i kapky,ale ten pláč dere srdce. Nevím jak ho chovat,aby mě neměl tendenci vypadnout z ruk.

rozdajna
autor
4. dub 2020

@veruuu_kubesovic biopron baby davám a teď Sab Simplex. Nejhorší jen když má jít spát večer. Řev,že nemůže usnout,do toho se špónuje,že ho bolí bříško a uspávání na hodinu až dvě. A přes den to toho moc v postýlce nenaspí,furt ho budí,ale v kočáře venku klid a spí i 4 hodiny v kuse

kristyn.g
4. dub 2020

Kdyby nefungoval ten San simplex zkus baby Calm. To je přírodní a synovi to pomáhalo hodně. Jinak večer měl brečící hodinku prdíky neprdíky. Zkus hopsat na míči nebo v sedě na posteli. To mi dost pomáhalo.

jana_zofie
12. dub 2020

Hele... tak to teď máme asi taky. Malé je 9 týdnů. Pije hodně najednou a ne častěji než jednou za 3,5 hodiny. O to horší je to se spánkem. Už je unavená, nic ji nebaví a když ji chci uspat, zavinu do zavinovačky, začnu houpat (nic jiného nezabírá a nezabíralo nikdy), spustí hysterický pláč, aspoň na 5 minut. Pak přestane a do 10 minut spí. Taky už mi kolikrát skoro vytekly nervy. Začínám mít pocit, že si prostě řekne, že spát nebude a ne a ne... Taky nevím, co s tím. Jo - a když ji nakojím dřív, tak pak mnohem víc ublinkává a opravdu brečí, že ji bolí bříško (to jsme měli dlouho, ale poslední dobou se mi zdá, že to polevilo. Dávám BabyCalm a BioGaia) a to tak, že se budí i ze spánku... v noci taky dobrý. Ještěže tak.

rozdajna
autor
12. dub 2020

@jana_zofie to malý pihe skoro furt,asi mám méně mléka,střídají se bolestivé prdy se zácpou,dopoledne spinká max 20 minut,nejvíc spí venku a večer je umění ho uspat. Večer toho vypije kvanta,aby fakt zabral. Houpání už nezabírá,hlazení mezi kukadli už prokoukl tak.mi dává ruku pryč,abych ho neuspávala. Mi používáme Biopron baby a Sab Simplex