Malou uspává přítel

tripisek
22. únor 2016

Ahoj maminky, mate to nektera stejne jako ja nebo jsem tak hrozna? ☹ v noci mezi kojenim proste malou neuspim, porad se sviji a knoura. . .jakmile si ji ale vezme pritel (jeji tatinek) tak usne okamzite. Ja s ni stravim vzdy minimalne hodinku a pul nez usne a pripadam si k nicemu ☹

nov.tere
23. únor 2016

Ona z tebe cítí tu nejistotu při uspavani. Já naštěstí nemusím mezi kojením uspavat usne u kojení tak ho jen prendam do postýlky

kacenka1111
23. únor 2016

@nov.tere presne 🙂 taky to tak nekdy mam 🙂

seffinka
23. únor 2016

@tripisek nejsi hrozná a vůbec si nemusíš připadat,že jsi k ničemu.Rodiče jste oba dva,tak je jedno,kdo miminko uspává.Buď ráda,že máš přítele,který ti pomáhá a uspává 🙂 Nevím jak malý máš miminko,ale všechno se srovná,i ty pochybnosti sama o sobě,neboj se 🙂

barumat
23. únor 2016

Taky bych to neviděla tak tragicky, je jasné, že si můžeš po pár nocích připadat jako neschopná máma, ale je to opravdu jen tvůj pocit - uvědom si, co všechno dalšího s miminkem zvládáš, je jen dobře, že část přebere tatínek. Navíc si myslím, že to je jen dočasný. Tak se tím zbytečně netrap a spíš si to užij.

Jinak budu mít dotaz z jiného soudku - to usnutí při kojení... Jak se pak řeší odříhnutí? Nikdy mi to nebylo jasné, přece když miminko při kojení usne, těžko si ho přehodím přes rameno a budu čekat až z něj vyjde vzduch... 😀 Omlouvám se za možná dětinskej dotaz, ale tohle jsem fakt nepochopila a doba, kdy to možná zažiju na vlastní kůži, se nezadržitelně blíží 😉

tripisek
autor
23. únor 2016

Dekuju, jo tatinek je skvelej. . .mam 16.denni miminko. S tim odrihnutim kdyz usne, tak si proste neodrihne. My vetsinou jeste cihame tak pul hodinky jestli ublinkne

tripisek
autor
23. únor 2016

Me hlavne mala ani neodrihava, nevim proc

nov.tere
23. únor 2016

@barumat ano občas si malého na rameno hodím na odrihnuti ale většinou ne a dám do postýlky a před dalším kojením když ho beru si odrihne 🙂

elekthra
23. únor 2016

@barumat malého jsem kojila 16 měsíců a prakticky nikdy si nebrkl/neříhl. Kojila jsme ho i v noci v leže a nikdy to nebylo potřeba 🙂 neříkám, že je to tak u všech miminek - např. moje známá musela po kojení malou hodinu nosit "vzpřímeně", protože měla velkej reflux a brkala a blinkala jak o život...

cattus
23. únor 2016

@barumat pri nocnim kojeni mi prcek taky usne.. kojime v leze polohu fotbalisty na polstari.. kdyz ho prenasim do postylky tak ho obcas jen trosku vic v lokti prizvednu ze jakoby skoro sedi.. nekdy si odrihne ale vetsinou ne.. ani kdyz si odrihne tsk je to zvuk spis jako by si hlasite vzdychl.. stejne je to i pri kojeni pres den.. nekdy se ududla k spanku.. nekdy ho musim jeste chvilicku ponosit..

barumat
23. únor 2016

@cattus Tak tu polohu fotbalisty si jdu vygooglit 😀

cattus
23. únor 2016

@barumat miminko je hlavou u prsu a nozickama smerem k zadum.. mas ho polozene vedle sebe. Vyuziva se kdyz ma maminka vetsi prsa, coz ja mam. Malyho si polozim na pevny polstar a jeste mu pod zada a hlavicku soupnu jeden mensi polstarek, aby mel nozicky niz nez hlavu. Akorat ho nezvedam knsobe ale sklanim se k nemu,coz pry neni dobre, ale ja jak ho drzim tak ho drzim spatne a nechxe se prisat, takhle sosa sam a prisati pokud neni extremne rozespaly mame na druhy az treti pokus. Kojim 15min max z jednoho prsu.. pripadne pokud se sam driv neududla.

barumat
23. únor 2016

@cattus Dík moc za vysvětlení 🙂

barumat
23. únor 2016

@cattus Akorát ten web projíždím 😀