Ahoj maminky, mate to nektera stejne jako ja nebo jsem tak hrozna? ☹ v noci mezi kojenim proste malou neuspim, porad se sviji a knoura. . .jakmile si ji ale vezme pritel (jeji tatinek) tak usne okamzite. Ja s ni stravim vzdy minimalne hodinku a pul nez usne a pripadam si k nicemu ☹
@nov.tere presne 🙂 taky to tak nekdy mam 🙂
Taky bych to neviděla tak tragicky, je jasné, že si můžeš po pár nocích připadat jako neschopná máma, ale je to opravdu jen tvůj pocit - uvědom si, co všechno dalšího s miminkem zvládáš, je jen dobře, že část přebere tatínek. Navíc si myslím, že to je jen dočasný. Tak se tím zbytečně netrap a spíš si to užij.
Jinak budu mít dotaz z jiného soudku - to usnutí při kojení... Jak se pak řeší odříhnutí? Nikdy mi to nebylo jasné, přece když miminko při kojení usne, těžko si ho přehodím přes rameno a budu čekat až z něj vyjde vzduch... 😀 Omlouvám se za možná dětinskej dotaz, ale tohle jsem fakt nepochopila a doba, kdy to možná zažiju na vlastní kůži, se nezadržitelně blíží 😉
Dekuju, jo tatinek je skvelej. . .mam 16.denni miminko. S tim odrihnutim kdyz usne, tak si proste neodrihne. My vetsinou jeste cihame tak pul hodinky jestli ublinkne
Me hlavne mala ani neodrihava, nevim proc
@barumat malého jsem kojila 16 měsíců a prakticky nikdy si nebrkl/neříhl. Kojila jsme ho i v noci v leže a nikdy to nebylo potřeba 🙂 neříkám, že je to tak u všech miminek - např. moje známá musela po kojení malou hodinu nosit "vzpřímeně", protože měla velkej reflux a brkala a blinkala jak o život...
@barumat pri nocnim kojeni mi prcek taky usne.. kojime v leze polohu fotbalisty na polstari.. kdyz ho prenasim do postylky tak ho obcas jen trosku vic v lokti prizvednu ze jakoby skoro sedi.. nekdy si odrihne ale vetsinou ne.. ani kdyz si odrihne tsk je to zvuk spis jako by si hlasite vzdychl.. stejne je to i pri kojeni pres den.. nekdy se ududla k spanku.. nekdy ho musim jeste chvilicku ponosit..
@barumat miminko je hlavou u prsu a nozickama smerem k zadum.. mas ho polozene vedle sebe. Vyuziva se kdyz ma maminka vetsi prsa, coz ja mam. Malyho si polozim na pevny polstar a jeste mu pod zada a hlavicku soupnu jeden mensi polstarek, aby mel nozicky niz nez hlavu. Akorat ho nezvedam knsobe ale sklanim se k nemu,coz pry neni dobre, ale ja jak ho drzim tak ho drzim spatne a nechxe se prisat, takhle sosa sam a prisati pokud neni extremne rozespaly mame na druhy az treti pokus. Kojim 15min max z jednoho prsu.. pripadne pokud se sam driv neududla.
Ona z tebe cítí tu nejistotu při uspavani. Já naštěstí nemusím mezi kojením uspavat usne u kojení tak ho jen prendam do postýlky