Tchýně mi nedávno půjčila zajímavou knížku "Jak vychovávat děti podle hvězd" http://knihy.abz.cz/prodej/jak-vychovavat-deti-...
Přiznávám rovnou, že od porodu si občas připadám jako ve zlém snu - malý je ukřičený, neposedný, vyžaduje hodně pozornosti, hodně se vzteká .... a najednou cvak, samý úsměvy, žvatlání, mává ručičkama, dělá obrovské pokroky. Jako Jekyl a Hyde. 2 kloučci v jednom tělíčku. Pro mě je to hrozný šok, byla jsem zvyklá na svůj vlastní režim, potřebuju hodně spát, abych udržela energii. Takže i po 2 měsících mám neustále návaly depresí, že nic nezvládám, nestíhám, že jsem špatná máma ..... Čtení v této knížce mě dost uklidnilo. Prý jsou to rozhodně neposedné děti, chytré, divoké, špatně se soustředí na jednu věc. Živlem je voda a vzduch - tedy jako sodovka v lahvi, nebo rozlitá rtuť. No, asi se mám na co těšit🙂
Jací jsou vaši malí blíženci? Pochlubte se 🙂
@nugetka20 Já jsem Blíženec a navíc s ascendentem ve Váhách, takže vlastně takové 4 v 1 😀
A sedí to 😉 jsem příšerně netrpělivá, dříve jsem se nadchla pro každou pitomost a u ničeho nevydržela.
Od svých 16-20 než jsem potkala manžela, jsem se snad 50krát zamilovala. Jsem také hooodně emotivní, střídají se mi nálady, z bodu mrazu do úplného nadšení, během chvilky.
Na druhou stranu, jsem myslím poměrně optimistická, neurážím se - nevydržela bych být naštvaná nějakou delší dobu. Děti mne trochu naučily řádu a disciplíně - ač na nějaký striktní režim, jsem si ani u nich nepotrpěla 🙂. Trpělivosti mne ale učí každým dnem. Myslím si, že si spolu užíváme hodně legrace a máme bezprostřední vztah, dost věcí dokážu hodit za hlavu. Abych se ale jenom nechválila, tak mým velkým nešvarem je zapomínání - na cokoliv. Co si nezapíšu do mobilu s upozorněním, to už za chvilku nevím. Na tom musím zapracovat, bude toho víc a víc jak porostou 🙂.
Teď od června jsem tedy začala pracovat na částečný úvazek, takže to ke zlepšení snad pomůže 🙂.
Jinak když jsem byla dítě, pořád jsem si něco představovala a na něco si hrála, co si vybavuji. Někdy to rodiče až rozčilovalo 🙂. Ve škole jsem se dokázala soustředit, tam mne to bavilo, ale co se koníčků týče, přelétala jsem od jedné věci ke druhé...
@michaela_2 Jako by jsi mluvila o mě :D Taky jsem blíženec a opravdu jsem ukázková. 🙂 Spíš mám problém, že prcek bude asi vodnář, jako přítel, a dva vodnáře v domě asi nezvládnu :D
@cukricek123 Vodnář je manžel.................😀 Schválně - čím tě nejvíc vytáčí?
@michaela_2 vším :D :D :D :D :D
@cukricek123 😀 😀
@michaela_2 jestli jste manželé,,k tak asi to klape a nám to možná taky vydrží :D Pokud ho dřív nezabiju :D
My jsme doma tři Blíženci (já, manžel a tříletá dcera), takže je veselo 🙂 Dcerka je od mala náročná, no upřímně, je to často dost o nervy. Co zajímavého se v té knížce píše?
@cutie_01 No, je toho dost. V podstatě to, že jsou to schizofrenici, co u ničeho nevydrří🙂 a že jakmile se dostanou do věku, kdy začínají lézt, tak si má maminka pořídit brusle, nebo minimálně začít běhat - že malej blíženec je defakto jako andílek - s křídlama na zádech 🙂 a když vyroste, že je těkavej, musí se vést k zodpovědnosti, aby dodělal, co rozdělal (a že většinou víc věcí najdnou). Jsou to šikovní lidé na ruce - muzikanti, chirurgové... a i zloději 🙂 No, je to dost zajímavé, doporučuji koupit, nebo půjčit.
Já sama jsem beran, takže trpělivost vůbec není moje silná stránka ..... a s tímhle malým se jí asi dost rychle naučím. Jinak o mě brzo uslyšíte ve zprávách na Nově "Matka uškrtila vlastní dítě. Důvodem byl dlouhodobý psychický teror ze strany dítěte" :D
@nugetka20 ja mam teda blizence(starsi dcera) a berana ( mladsi dcera ) a na starsi dceru se ten popis vubec nehodi, to je takovy docela klidny dite , kdyz se kvuli necemu vzteka z 95 % ji dokazu necim prekecat ale mladsi dite ( beran), to je certisko zas odmala , rikam ji ze je to mala herecka na tu spis ten popis sedi
Aha.. Uz vim proc si celej zivot rikam, ze moje mama je napul magor a ono je to tim znamenim... :D sem ji dost krivdila:D
@nugetka20 Charakteristika jen podle slunečního znamení může být velmi hrubá, zavádějící a nepřesná - velmi totiž záleží na dalších aspektech v horoskopu .
Nicméně - Váš popis zní opravdu velmi "blížencovsky", je možné , že zbytek horoskopu se nese v podobném duchu. Jen pozor, abyste svému dítku nepřisuzovala vlastnosti jen na základě znamení - takové, které třeba vůbec nemá.
Sama jsem totiž blíženec - velmi nespolečenský až sociofobní 🙂, jako dítě jsem byla enormně klidná a tichá, vystačila jsem si sama a rodiče jsem prý dokonce vyhazovala z pokojíčku, aby mě nerušili a neotravovali, když jsem si chtěla hrát a snít své světy😀.
Pokud by Vás toto zajímalo, doproučila bych nechat si vypracovat detailnější dětský horoskop od nějakého dobrého astrologa - docela se mi osvědčilo i http://www.horoskopy-online.cz/.
P.S.: Naše dítě je ryba a do klidné a tiché holčičky, kterou by měla dle popisu být, má opravdu veeeelmi daleko...😀.
@urtica Já jsem to velmi shrnula. O tichém světě blíženců tam psali taky, že svůj vnitřní neklid právě kompenzují svým tichým koutkem, ideálně s knížkou v ruce.
A o rybách mi nemusíte vyprávět, můj přítel je ryba .... kamkoli přijde, tam je ho plno, dříve lev salónů 🙂 nyní se své extrovertní stránky také nevzdává a už plánuje, jak s malým bude jezdit na vejlety za ženskýma :D Říkám mu, že on je sice ryba - ale vyloženě společenský delfín. zas je ale pravda, že potřebuje hodně rybí volnosti. Kdykoli ho zmáčknu do kouta, je vše špatně. takže asi tak.
já nejsem moc typ na astologii /potažmo karty, apod./ ale sestra ano, a opravdu blíženec je "dva v jednom", Jekyll a Hyde je v naší Evelínce naprosto přesné. Je upovídaná, hravá, milá, dělá legrácky a mazlí se hodně, z toho je to uřvaný protestující vzteklý satan. Známí jí přezdívají panenka Chuckey.. Je náročná, hodně. Chytrá a zvídavá, z toho úplně labilní. Měla jsem strach z nástupu do školky - ejhle, děcko je snad nejoblíbenější ve třídě, odloučení nese naprosto v klidu. A to jsem ji do 3 let pořád tahala, že se bojí psa, že ji bolí nohy apod. /a sekla se, že nejde a prostě nejde - odešla jsem pěkný kus, jindy i tak, aby mě neviděla, za keř, ne, seděla a nehla se. Musí se na ni lišácky, pojď mi pomoct míchat, ukážeš mi, jak umíš a tak..
U miminka, což tě asi zajímá víc - hodně kontaktu, mazlit, naučit co nejvíc spát /přece jen, vyspaná bývala lépe naložená/, vyhovět potřebám..podporovat, chválit v těch dobrých momentech, když je zle, tak to prostě vydržet.
A později, doporučuju nastavit pravidla, hranice..já s tím občas zahaprovala a malá pěkně rychle přerůstá přes hlavu.