Malí blíženci - červnové děti

nugetka20
17. srp 2016

Tchýně mi nedávno půjčila zajímavou knížku "Jak vychovávat děti podle hvězd" http://knihy.abz.cz/prodej/jak-vychovavat-deti-...

Přiznávám rovnou, že od porodu si občas připadám jako ve zlém snu - malý je ukřičený, neposedný, vyžaduje hodně pozornosti, hodně se vzteká .... a najednou cvak, samý úsměvy, žvatlání, mává ručičkama, dělá obrovské pokroky. Jako Jekyl a Hyde. 2 kloučci v jednom tělíčku. Pro mě je to hrozný šok, byla jsem zvyklá na svůj vlastní režim, potřebuju hodně spát, abych udržela energii. Takže i po 2 měsících mám neustále návaly depresí, že nic nezvládám, nestíhám, že jsem špatná máma ..... Čtení v této knížce mě dost uklidnilo. Prý jsou to rozhodně neposedné děti, chytré, divoké, špatně se soustředí na jednu věc. Živlem je voda a vzduch - tedy jako sodovka v lahvi, nebo rozlitá rtuť. No, asi se mám na co těšit🙂

Jací jsou vaši malí blíženci? Pochlubte se 🙂

lv
17. srp 2016

já nejsem moc typ na astologii /potažmo karty, apod./ ale sestra ano, a opravdu blíženec je "dva v jednom", Jekyll a Hyde je v naší Evelínce naprosto přesné. Je upovídaná, hravá, milá, dělá legrácky a mazlí se hodně, z toho je to uřvaný protestující vzteklý satan. Známí jí přezdívají panenka Chuckey.. Je náročná, hodně. Chytrá a zvídavá, z toho úplně labilní. Měla jsem strach z nástupu do školky - ejhle, děcko je snad nejoblíbenější ve třídě, odloučení nese naprosto v klidu. A to jsem ji do 3 let pořád tahala, že se bojí psa, že ji bolí nohy apod. /a sekla se, že nejde a prostě nejde - odešla jsem pěkný kus, jindy i tak, aby mě neviděla, za keř, ne, seděla a nehla se. Musí se na ni lišácky, pojď mi pomoct míchat, ukážeš mi, jak umíš a tak..
U miminka, což tě asi zajímá víc - hodně kontaktu, mazlit, naučit co nejvíc spát /přece jen, vyspaná bývala lépe naložená/, vyhovět potřebám..podporovat, chválit v těch dobrých momentech, když je zle, tak to prostě vydržet.
A později, doporučuju nastavit pravidla, hranice..já s tím občas zahaprovala a malá pěkně rychle přerůstá přes hlavu.

michaela_2
17. srp 2016

@nugetka20 Já jsem Blíženec a navíc s ascendentem ve Váhách, takže vlastně takové 4 v 1 😀
A sedí to 😉 jsem příšerně netrpělivá, dříve jsem se nadchla pro každou pitomost a u ničeho nevydržela.
Od svých 16-20 než jsem potkala manžela, jsem se snad 50krát zamilovala. Jsem také hooodně emotivní, střídají se mi nálady, z bodu mrazu do úplného nadšení, během chvilky.
Na druhou stranu, jsem myslím poměrně optimistická, neurážím se - nevydržela bych být naštvaná nějakou delší dobu. Děti mne trochu naučily řádu a disciplíně - ač na nějaký striktní režim, jsem si ani u nich nepotrpěla 🙂. Trpělivosti mne ale učí každým dnem. Myslím si, že si spolu užíváme hodně legrace a máme bezprostřední vztah, dost věcí dokážu hodit za hlavu. Abych se ale jenom nechválila, tak mým velkým nešvarem je zapomínání - na cokoliv. Co si nezapíšu do mobilu s upozorněním, to už za chvilku nevím. Na tom musím zapracovat, bude toho víc a víc jak porostou 🙂.
Teď od června jsem tedy začala pracovat na částečný úvazek, takže to ke zlepšení snad pomůže 🙂.

Jinak když jsem byla dítě, pořád jsem si něco představovala a na něco si hrála, co si vybavuji. Někdy to rodiče až rozčilovalo 🙂. Ve škole jsem se dokázala soustředit, tam mne to bavilo, ale co se koníčků týče, přelétala jsem od jedné věci ke druhé...

cukricek123
17. srp 2016

@michaela_2 Jako by jsi mluvila o mě :D Taky jsem blíženec a opravdu jsem ukázková. 🙂 Spíš mám problém, že prcek bude asi vodnář, jako přítel, a dva vodnáře v domě asi nezvládnu :D

michaela_2
17. srp 2016

@cukricek123 Vodnář je manžel.................😀 Schválně - čím tě nejvíc vytáčí?

cukricek123
17. srp 2016

@michaela_2 vším :D :D :D :D :D

michaela_2
17. srp 2016

@cukricek123 😀 😀

cukricek123
17. srp 2016

@michaela_2 jestli jste manželé,,k tak asi to klape a nám to možná taky vydrží :D Pokud ho dřív nezabiju :D

cutie_01
17. srp 2016

My jsme doma tři Blíženci (já, manžel a tříletá dcera), takže je veselo 🙂 Dcerka je od mala náročná, no upřímně, je to často dost o nervy. Co zajímavého se v té knížce píše?

nugetka20
autor
17. srp 2016

@cutie_01 No, je toho dost. V podstatě to, že jsou to schizofrenici, co u ničeho nevydrří🙂 a že jakmile se dostanou do věku, kdy začínají lézt, tak si má maminka pořídit brusle, nebo minimálně začít běhat - že malej blíženec je defakto jako andílek - s křídlama na zádech 🙂 a když vyroste, že je těkavej, musí se vést k zodpovědnosti, aby dodělal, co rozdělal (a že většinou víc věcí najdnou). Jsou to šikovní lidé na ruce - muzikanti, chirurgové... a i zloději 🙂 No, je to dost zajímavé, doporučuji koupit, nebo půjčit.

Já sama jsem beran, takže trpělivost vůbec není moje silná stránka ..... a s tímhle malým se jí asi dost rychle naučím. Jinak o mě brzo uslyšíte ve zprávách na Nově "Matka uškrtila vlastní dítě. Důvodem byl dlouhodobý psychický teror ze strany dítěte" :D

dendy88
17. srp 2016

@nugetka20 ja mam teda blizence(starsi dcera) a berana ( mladsi dcera ) a na starsi dceru se ten popis vubec nehodi, to je takovy docela klidny dite , kdyz se kvuli necemu vzteka z 95 % ji dokazu necim prekecat ale mladsi dite ( beran), to je certisko zas odmala , rikam ji ze je to mala herecka na tu spis ten popis sedi

makronka222
17. srp 2016

Aha.. Uz vim proc si celej zivot rikam, ze moje mama je napul magor a ono je to tim znamenim... :D sem ji dost krivdila:D

urtica
17. srp 2016

@nugetka20 Charakteristika jen podle slunečního znamení může být velmi hrubá, zavádějící a nepřesná - velmi totiž záleží na dalších aspektech v horoskopu .
Nicméně - Váš popis zní opravdu velmi "blížencovsky", je možné , že zbytek horoskopu se nese v podobném duchu. Jen pozor, abyste svému dítku nepřisuzovala vlastnosti jen na základě znamení - takové, které třeba vůbec nemá.

Sama jsem totiž blíženec - velmi nespolečenský až sociofobní 🙂, jako dítě jsem byla enormně klidná a tichá, vystačila jsem si sama a rodiče jsem prý dokonce vyhazovala z pokojíčku, aby mě nerušili a neotravovali, když jsem si chtěla hrát a snít své světy😀.

Pokud by Vás toto zajímalo, doproučila bych nechat si vypracovat detailnější dětský horoskop od nějakého dobrého astrologa - docela se mi osvědčilo i http://www.horoskopy-online.cz/.

P.S.: Naše dítě je ryba a do klidné a tiché holčičky, kterou by měla dle popisu být, má opravdu veeeelmi daleko...😀.

nugetka20
autor
17. srp 2016

@urtica Já jsem to velmi shrnula. O tichém světě blíženců tam psali taky, že svůj vnitřní neklid právě kompenzují svým tichým koutkem, ideálně s knížkou v ruce.

A o rybách mi nemusíte vyprávět, můj přítel je ryba .... kamkoli přijde, tam je ho plno, dříve lev salónů 🙂 nyní se své extrovertní stránky také nevzdává a už plánuje, jak s malým bude jezdit na vejlety za ženskýma :D Říkám mu, že on je sice ryba - ale vyloženě společenský delfín. zas je ale pravda, že potřebuje hodně rybí volnosti. Kdykoli ho zmáčknu do kouta, je vše špatně. takže asi tak.