Malé (4 měsíce) se nejde vykakat. Pomoc!

michajla1
28. srp 2023

Ahojky, už jsem naprosto zoufalá. Když jsem přestávala kojit tak jsem malé koupila UM Babylove.. týden naprostá spokojenost, pak se to změnilo v hrůzu, měla zácpu, byla jsem nucena jejím pláčem použít rourku (byla jsem vždy proti ní).. Čím víc byla stolice tužší tak jsem se rozhodla pro změnu. Nasadili jsme Sunar Complex.. týden spokojenost, kakala sama, stolice úplně krásná v pořádku, skoro po každé flašce, pak zase nastalo peklo. Sice už né zácpa ale stolice měla i podle doktorky divnou barvu (měla v ní hrozně moc vysráženého toho tuku, byla nazelenalá) bez rourky už ani ránu, šílenej řev několikrát denně, v noci spala klidně až do rána, ale od rána peklo celý den.
Doporučila nám Bebu Sensitive.. z tý ceny jsem padla na zadek celkem. Každopádně zase týden klid, jakžtakž, místo použití rourky 3krát denně se to změnilo na 1 denně. Stolice je jak slizké bláto (zelený brčál). Jenže zase uplynulo cca 10 dní po nasazení a zase se to mění.. snad pořád jen pláč, pomáhá jedině rourka opět 3krát denně. Větry z ní jdou, ale kakání absolutně vůbec nic.. Už mi nespinká ani celou noc, budí jí bolest bříška.
Já už nevím co mám dělat. Vyzkoušela jsem různý odvary fenkl, kmín. Čaje fenykl i Heřmánek.. Dávala jsem chvíli Babycalm, ale spíše espumisan. Dávám probiotika. Nepomáhá cvičení, nahřívání, ani mastička pupík…prostě vůbec nic. Už je i víc pohyblivější, kope dost nožičkami, ale je to k ničemu.
Už jsem z toho hotová, že nevím jak jinak ji pomoct. Mám zase přemýšlet o změně mléka? Jaké by jste ještě doporučili, cena je úplně jedno i když je to přepal, hlavně ať se jí už uleví.

marry94
28. srp 2023

@michajla1 tak zkuste koupit bez mlecne bílkoviny jestli nemá třeba nějakou intilernaci nebo tak něco

michaela666
28. srp 2023

Na to, že má 4 měsíce mi přijde že toho zkoušíš dost najednou. Chápu tvoje zoufalství a že ji chceš ulevit, ale teď už bych taky zkusila nějaké mléko pro alergii na bílkovinu.

Možná je to blbost, ale když jí pomůžeš rourkou tak je stolice tvrdá? Nemůže už být na tu rourku navyklá, bez ní se neumí vyprázdnit a potřebuje pomoc? Nemám s tím vlastní zkušenost, holky možná vyvrátí, ale to mě napadlo jako první.
A pozor na heřmánek, i ten může způsobovat bolest bříška.

michajla1
autor
28. srp 2023

@michaela666 Heřmánek nám právě poradila doktorka, že prý má projímavý účinek. Já se právě taky bojím že je na to navyklá, proto jsem byla proti tomu. Někdo říká že si navykne a někdo říká že nemůže😞

michajla1
autor
28. srp 2023

@marry94 já se ptala doktorky jak to poznám, ona říkala že když hezky přibírá (což přibírá) tak se nemám bát😏

michajla1
autor
28. srp 2023

@michaela666 tvrdou stolici nemá, je to spíš takový bláto, proto se divím že to z ní nejde samo ven.

michaela666
28. srp 2023

@michajla1 Já jí měla koupenou jen kdyby náhodou a nikdy nepoužila. Když měla bolení bříška stačilo napustit teplejší vodu do vaničky a nechat kopat nožičkama. Většinou se hned po vyndání z vody vyprázdnila.
Tlačí sama a nejde to nebo jen začne hodně plakat a ty jí hned pomůžeš?

Snad ti někdo poradí co zkusit, ať se obě netrápíte.

michajla1
autor
28. srp 2023

@michaela666 ani teplá vanička nepomáhá. Pomáhám jí až když zkusíme cvičení, nahřátí atd.. jinak tlačí sama, ale nejde to z ní ven😞

lenkalubina
28. srp 2023

Můj syn se vůbec bez rourky nevykadil...časem se to samo upravilo...

veruuu_kubesovic
29. srp 2023

Ale my nevíme jaké UM tvému dítěti "sedne", tady každá z nás bude vychvalovat jinou značku UM, ale tvé 4měsíční dítě přece není pokusný králík...
Jinak já nechápu jak dokážeš do 4měsíčního prcka "narvat" jak UM, tak i čaj, rady pediatry mi příjdou tedy dost mimo 🙄 dítě na UM, má pít čaj, ale rozhodně ne takhle malinké...
Navíc ten čaj - fenykl dělal velký problém mému synovi (řval jak tur) a propo pokud má problém s kakáním, tak první chybu vidím v tom, že máš pro miminko špatně zvolené UM, pak může mít třeba i nějaký zdravotní problém, to však asi čajem nespravíš...navíc bych se té rource až tolik nebránila...