A co děláte, aby mu nepadaly do očí? Do roka se stříhat nesmí (pověra), sponku by mohlo spolknout, čelenku si sundává......máte nějaký dobrý nápad? Děkuju!
my sestříhli drobet ofinu, jinak zatím vlásky necháváme. S prvním jsme to neřešili, ten vlasy neměl, ale druhej je chlupáč 😀
@mispulka22 ta povera je pekna blbost.. nezlob se na me...
Taky nevim proc kvuli necemu co se rikalo pred 100 lety nechat ditko trapit se s tim ze mu padaji vlasy do ocicek... 😠 🙄
my sme poprve strihali maleho v 6 mesicch-sjeli sme ho strojkem a byl klid... Pokud jde o to ze ditku pak neporostou vlasky tak tomu se muzu vazne jen smat.. Ted sme strihali (trojkem) uz po 4 a vlasky ma podad stejne huste a rostou mu strasne rychle...
booože pověra !!!!! Ostříhat když je potřeba,,. 😀 ať je krásnoučká panenka a vidí 😎
jaká pověra?! 😕 😅 Malej byl vlasáč jak blázen, měl tmavě hnědý vlasy, ve 4 měsíci mu najednou vypadaly všechny kromě vršku hlavy, a protože je měl dlouhý, vypadal jako by měl přehazovačku, takže sem mu je šmikla, a teď máme zas pěknýho blonďáčka pro změnu... 😀
@mispulka22 dej gumičku jako to do roka dali my, v pondělí jsem jí vlásky nad očima ufikla,rok už jí byl,nebudu pokoušet pověry.
Já sama dítko ještě nemám,ale kamarádky kolemmě střihnou a je.Kdyby člověk mšl brát vážně všechny pověry,tak bych snad nežila...mě taky mamka před mým 1.rokem ostříhala ofinu a opravdu plešatá nejsem..
moje kamarádka má vlasatého chlapečka, ale extrémně - ten už se snad narodil s mikádem... 😅 😅 a sama jejich doktorka jim řekla, a´t ho ostříhají, že mu bude líp v těch vedrech měl vlásky spocený, až mu z nich kapalo - fuj a navíc, když mu měli brát krev s fontanely, páč byl dost nemocnej a ona jako histerická matka zakázala ho trochu šmiknout, tak mu to píchali snad na třikrát - to jí nevadilo.... 😠
já jsem malou stříhala strojkem asi ve 4ech měsících, páč jí vypadaly vlásky a zůstala jen taková šošolka na boku hlavičky, vypadalo to divně a ani učesat se to nedalo... 😅 😅
určitě trošku přistříhnout 😉 my taky stříhali ted když je větší děláme ji fontánku 😀
Neboj se stříhat,..my už taky stříhali 🙂
@mispulka22 ahoj 😉 my vlásky nemáme, ale já bych asi klidně přistřihla, holky kolem mě taky stříhají nůžkama, strojkem bych to určitě nebrala, to udělala kamarádka u už 2 letého kluka a docela mu ty vlasy zničila, protože prý zrovna ve 2 letech vlásky vypadávají postupně a rostou úplně nové (no netrefila dobu, ale prý až mu ty nové narostou tak to bude o.k . - říkaly jí na kožním)
my vlásky moc nemáme..nahoře na šišulce jí to vypadalo hned po návratu z porodnice,sice už rostou,ale na nějaké obr stříhání to dlouho nebude.
Pověr bych se nebála...lepší,než když je miminko neupravené,vlásky má všude,šimrají ho v očích
A jinak strojkem bych je taky nebrala...můj manžel je příkladem toho,že měl vlasy jako andílek,samá kudrlinka,ostříhali ho a už má klasické rovné.A slyšela jsem to i od někoho jiného.Takže pokud to mám shrnout,jsem pro ofinku🙂)
taky už jsme stříhali ofinu, má moc husté vlasy a nešly mu vyčesat stroupky..na pověry nevěřím
Já jem teda nestříhala a to mel vlásku hodle, ale naštěstí mu rostli do délky a né do očí.
Švagrová je kadeřnice a ta klukovi dělala culík jen aby ho nemusela stříhat. Podle máho rači plešatej než švidrat a mít problem s očima 😀 😀 😀
Ja si myslim, ze trosku smiknout ofinku nevadi..kdyz neni jine reseni, povera nepovera, prece kvuli tomu nebude ditko silhat ci spatne videt, krcit nosik apod🙂 Staci trosku a jen ofinku a je to🙂