Lezení a otáčení. Kdy začaly Vaše děti?

frantadobrota
5. srp 2019

Hezký den.
Všude čtu, jak se děti začaly "hýbat" až někdy po půl roce ....
Dcerce bude pozítří 5 měsíců ... Od 3 měsíců se otáčí a válí sudy a už tak měsíc nám strká kolena pod sebe a nebo se zvedá na rukou, zatím to neumí spojit-bud jedno nebo druhé.
Zajímalo by mě kdy nejdřív začali Vaše děti tohle dělat ? Jsme opravdu ve všem tak moc rychlí ??? Zuby ji trápí od 2 měsíců a první už máme týden venku .... Už se mi i zvedá do polosedu když leží na zádech ... Díky za názory ... 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

kafr
5. srp 2019

😂 s touhle rychlostí může za rok do školky 👍
Hlavně ať to dělá přirozeně a do ničeho nenuťte, každý má jiné tempo. Jen to sedání z lehu se nemá, měla by jít přes bok.
Důležité je, aby byla zpevněná (břicho i boční svaly, záda, krk, nohy a ruce se přidají).

journals
5. srp 2019

Každé dítě je jiné. Jeden umí něco hned, v něčem je zase oproti ostatním pozadu. Nejde říct co je a není normální. S vývojem nic neuděláš, ale aktivně bych tomu sama nepomáhala a dítě v tom aktivně nepodporovala. Zase tak super to pro tělíčko není. Ale každé dítě má své tempo.

frantadobrota
autor
5. srp 2019

@kafr holky já nepomáham právě vůbec ... I doktorka si to myslela ale nepomahame vůbec s ničím .... Ani ji nepristrcime hračku ... Ona se za ní dokope sama .... Když vidím ostatní děti, tak mám taky strach že za rok může do školky 😆 tak jsem ráda, že to není v nepořádku ...

kittyy17
5. srp 2019

@frantadobrota starší syn v šesti měsících lezl po čtyřech, a v 8,5 měsících sám chodil. Byl to masakr, udělal tři kroky a spadl, zvedl se a zase tři kroky... Do roka jsem ho nutila chodit za ruku, hrozilo že si rozbije hlavu. Teď má pět let a je to děsný pošuk 😉

frantadobrota
autor
5. srp 2019

@kittyy17 😆😆😆 já se obávám že u ní to bude stejně pri jejím tempu

kittyy17
5. srp 2019

@frantadobrota upřímnou soustrast 😂😂druhý syn byl lenivý, v šesti měsících se sotva otočil na břicho, a já si užívala, jak je to super

kittyy17
5. srp 2019

@frantadobrota ale jednu výhodu ten rychlý vývoj má. Ten můj pošuk měl v šesti měsících přes 11 kg, a tím pohybem přestal tak rychle přibírat a já ho nemusela tolik nosit, takže v roce měl jenom 13 😉

frantadobrota
autor
5. srp 2019

@kittyy17 to je fajn 🙂 nám roste jako z vody ... Při narození měla 46 cm a 3130g a teď na 4m kontrole už měla 6.5kg a 64 cm ... Ze všeho hned vyroste ..

kittyy17
5. srp 2019

@frantadobrota my jsme začínali na 53 cm a 4410 g, ve 4,5 měsících 10 kg (na Vánoce). Jednu velikost bodyček měl na tři týdny, a kombinézu pro dvouleté dítě... Prostě raketa

viki999
5. srp 2019

@frantadobrota podle mě ty tabulky už dávno neplatí.. první zub od 9 týdnu, od 4mes 8, teď v 11 měs 10 vylezlych, další min 4 V prorezavaci fázi.
Otacel se od 2 měs, pred 6 měs se plně plazil...pak hned lezl, stoupal, obcházel..
Prostě je vše zrychlené, i ten vývoj dětí...

frantadobrota
autor
5. srp 2019

@viki999 hustý 😮

pathan
5. srp 2019

@frantadobrota Dcera se úderem 5.měsíce začala plazit, za týden si sama sedla a sedela bez opory, za další týden začala lézt a na půlročni prohlídku jsme šli s tím, že se staví u nábytku. Všechno dělala správně, nebyl důvod ji brzdit. Pak se přibrzdila sama, protože se bála pustit a udělat první krok, takže lezla snad 8 měsíců, což bylo ale jenom dobře.
Jinak zvedat se z leže na zádech do polosedu by vůbec neměla, zapojuje tak špatné svaly.

martt
5. srp 2019

@frantadobrota Náš mladší na 5 měsících se doplazil ke kyblu s vodou přes celou místnost a vylil si ji na sebe. To jsem zjistila, že mám po klidu. To plazení pak zdokonalil že byl schopný se doplazil přes celý byt jen mrknutí oka V 6 měsících se začal stavět nejdriv v postylce pak už dokonce pomocí nábytku. Sedět nechtěl to začal poměrně dlouho, ale na nohy šel hned. Doktorka mi vzdycky domlouvala, že by to neměl dělat. Jenže vysvětlete to dítěti, že to nesmí, že to není tabulkový 😂.

frantadobrota
autor
5. srp 2019

@pathan 😮😮😮😮 5 měsíců nám klepe na dvere, takže jsem ráda že v tom nejsem sama 🙂)) děkuji moc, budu ji v tom bránit, aby to nedelala....

frantadobrota
autor
5. srp 2019

@martt no jasný. Ty jejich tabulky 😠

krista25
6. srp 2019

Jsme na tom úplně stejně 😁dnes jdeme na půlroční prohlídku a jsem zvědavá co nám na to řekne😁leze přes celý byt(to už dělá tak měsíc 😁) začal si sedat a když vidí něco prihodneho tak se zkouší stavět 😁ale mě Teda už doktorka říkala že si ho jako miminko neuziju 😊😁

frantadobrota
autor
6. srp 2019

@krista25 mě to říká taky že je moc rychlá. Za 2 dny máme 5 měsíců za sebou tak uvidíme ... Třeba taky ze dne na den poleze 🙂 moc jí k tomu nechybi ..

leymea
6. srp 2019

Nas se zacal pretacet v 5 mesicich a lezt v 9 mesicich 😀 plazil se od 7 mesicu. Chodit zacal v roce, ale stacil jeden vikend zkouseni a od te doby jen chodil a mel tu chuzi jistou. Vubec nepadal, zadny urazy. Takze to nejakou vyhodu melo 😀

krista25
6. srp 2019

@frantadobrota jo to pak už je hned. Ten nejdřív jen metr a po pár týdnech leze po celým bytě. 😊

astyna88
7. srp 2019

Take mam zrychleneho syna. Nikdy nepasl konucky,hned delal letadlo,hracku v ruce udrzel od druheho měsíce. Lezl od sesti mesicu,chodil od deviti. V roce vylezl venku na vsemozne,od dvou dela stojky, kotouly. Co jsem ale resilo bylo,ze mel nabeh na skoliozu a vbocene kotniky,jak tak brzo zacal chodit a hybat se. Ale ted v pohode,bude mit ctyri roky. Jen hlidej,zda vse dela spravne,neotaci se pres ucho,nepritahuje se rukama za neco,neni na naklonene podlozce.

frantadobrota
autor
9. srp 2019

Tak máme další zub ... 🙂 Dnes se prořízl po 2 hodinách hysterického křiku