Lezení 11 měsíců. Měl to tak někdo doma stejné?

ema93
8. led 2021

Hezky den, mám dotaz a spis jestli někdo měl doma to stejné 🙂 Synovi bude skoro 11 měsíců a od 7,5 měsíců se plazil jako raneny voják, nyní se už 3 týdny neplazi vůbec, ale leze po loktech. Je normálně na kolenou, břicho nad zemi, ale nemá natazene ručičky. Střídá obě ruce i nohy. Občas udělá par temp normálně, ale pak zase hup na lokty. Musí to pro nej být strašně namáhavé si myslím. Jinak sám sedí, stojí u nábytku a občas udělá i krůček u nábytku. Měla jste to některá taky tak a má proste jen svůj styl? 😊 Je vidět, ze by to uměl normálně po 4, ale raději se přemisťuje po svém očividně. 😃

alilali
8. led 2021

@ema93 K těm nataženým ručičkam dojde (řešila jsem na Vojtovce). A když ne, tak má prostě svůj styl, kamarádce se dítě do roku palzilo jak raněný voják a pak si stouplo a chodilo, lezení naprosto přeskočil.

squezy
8. led 2021

@ema93 Asi nemá posilnene ruce. My jsme to řešili tak, ze jsme koupili malý gymnasticky micek, opravdu ten maly a dali ho na 4, micek pod bricho a on musel se na tech rukou zvednout a udrzet. Uz po par dnech jsme videli zlepšení.

honeya
8. led 2021

Mně začal syn lézt předevčírem, za 11 dní má rok a to už nějakou dobu obchází nábytek. Plazil se od 7 měsíce , občas péroval, ale taky měl ruce ohlé v loktech a nenatáhl je. Někdy se odrážel jen jednou rukou a druhou měl pod sebou. Cvičili jsme vojtovku a na gymnastickém míči jak je napsáno výše. Už jsem ani nedoufala, že se rozleze. Pokud ale dá břicho nad podložku, tak asi bude mít možná slabší ty ruce.