Leknutí nebo něco jiného?

danzan
6. kvě 2021

Ahoj, mám syna (8týdnů ).

Někdy mi dělá, že se jakoby lekne ale není to klasické leknutí, kdy rozhodí jen ručičky. On u toho celý ztuhne, zčervená a vykulí oči.
Dneska to udělal třeba, když ho chlap dával do vany na lehátko. Nikdy se u toho nelekl, dneska ale zrudl,ztuhl a vykulil ty oči, pak trošku zaplakal a u mě se hned uklidnil. Potom ho chlap položil znovu,pomaleji a to už se normálně koupal ale ručičky měl ještě, jakoby si byl nejistý.. Za chvíli to přešlo. Může to být leknutí a nebo nějaký záchvat? První syn toto vůbec nedělal, tak mě to dost vylekalo. ☹

alilali
6. kvě 2021

@danzan Syn to také dělá, už od třetího dne po narození , nyní rok a je v pořádku.

klokanka31
6. kvě 2021

@danzan Podle mě to bude jen leknutí...

hanyzka11
6. kvě 2021

Syn to dělá od narození, když se s ním udělá prudký pohyb - když ho člověk rozhoupe ve vajíčku, prudce se s ním posadím, nebo když ho mám na rukou a začnu podřepávat. Úplně se zatne, ztuhne, vykulí oči. Přesně jak píšeš. Já si to představuju, jako když seš na kolotoči a padáš, takovej ten pocit v žaludku. Jakože se najednou jakoby propadne a to vyvolá tuto reakci. U nás to dělalo opravdu toto. Takže těchto typů pohybů se snažíme vyvarovnat. Třeba si sedám plynuleji a pomaleji. Ale rozhodně to nevypadá, že by to na měm nechávalo nějaké následky a čím je starší, tím mu to vadí méně 😉 Píšeš, že to první položení bylo rychlé, tak můžeš zkusit, jestli mu taky nevadí propadání 😳