Lekárnička pro novorozence. Co do ní patří?

verusch
8. srp 2019

Ahoooj, vim ze to resim na posledni chvili neco jsem si zjistovala ale i tak se zeptam zkusenych co poridit do lekarnicky pro prcka...mame jen teplomer zbytek chci loupit az pri ceste domu z porodnice nebo později podle toho co budem potrebovat ale i tak se zeptam c9 jste porizovaly

zuzanna112
8. srp 2019

Za mne určitě nurofen čípky pro úplné novorozeně, od 3 měsíců pak klasický sirup nurofen. Měla jsem koupené dopředu kdyby ho teplota chytla v noci🙂 myslím že jinak nic jiného nepotřebuješ. Kdyby byl nějaký problém, musíš se i tak ukázat doktorce a ta řekne co koupit 🙂

zuzanna112
8. srp 2019

Jo a ještě určitě dezinfekci na pupík, já jsem si připlatila a koupila sprej který se používá i v porodnici Cutasept

lolam10
8. srp 2019

Presne tak nurofen a pak espumisan a biogaiu na brisko...a ctverecky a lih na pupik

ladyhacek
8. srp 2019

Líh na pupík, odsávačka, teploměr, nurofen či paralen čípky, mořskou vodu

hanulkaha
8. srp 2019

Ja mam nurofen, Libenar do nosiku, odsavacku, ctverecky a octenisept na pupik ( na rozdil od lihu nestipe a muzes ho pozdeji vyuzit k detinfekci cehokoliv👍), teplomer, nuzticky, rekt.rourky, espumisan a biopron kapicky a vzoreckove baleni Sudocremu (pri opruzenem zadecku vyborna prvni pomoc!) 😉

marketa1218
8. srp 2019

Teploměr, sudocrem, bepanthen i pro sebe prý dobrý na bradavky ze začátku kojení, čipky do zadečku, espumisan, nějaká probiotika na prevenci prdiku. Ještě mě teď napadla rektalni rourka tu třeba ještě dokoupim 🙂. Základ asi úplně stačí a něco na ten pupik.

pathan
8. srp 2019

Nurofen se do ukončeného třetího měsíce davat nesmí!

zmrzlinka
8. srp 2019

@pathan může se dávat po porade s pediatrem

merope
8. srp 2019

@zmrzlinka Takže je v preventivní lékárničce zbytečný.

Jinak já neměla v lékárničce v podstatě nic vyjma toho, co měl z porodnice. V 5 měsících máme momentálně tohle:
- teploměr pro kontrolu teploty
- libenar na propláchnutí nosu, když začne být ucpaný
- nosní odsávačka pro ucpaný nosík
- kapky do nosu, které jsem použila jednou, prý je to zbytečně silné (ale měl je z porodnice)
- čtverečky na očička (ale i ouška po koupání)
- kapky na oči - ocuflash nebo opthalmoseptonex
- kanamycin (antibiotika, na zánět spojivek)
- na opruzeniny mám imazol, ale použit naposledy v porodnici

Ty kapky na oči a libenar/vincentku do nosu a teploměr + čtverečky na očička se hodí mít doma. Zbytek je podle mě vcelku zbytečný, pokud bydlíš někde, kde je v dosahu nonstop lékárna.

merope
8. srp 2019

Jo a teda co bere:
- maltofer
- vigantol
- pyridoxin
- kyselinu listovou
- kanavit
- sabsimplex (někdo používá espumisan - do cca 4 měsíců skoro nutnost, teď už moc nepoužíváme)
- probiotika (dávám jen občas)

zmrzlinka
9. srp 2019

@merope není to zbytečný.Dcera po šestinedělí dostala virózu a měla vysoké horečky.Nurofen jsem měla doma.Po telefonické domluvě s dětskou pohotovosti jsem jí dala Nurofen a nemusela jsem manžela nikam posílat pro léky.Dceru jsem měla pořád u prsu a manžel se staral o syna atd.Nemuseli jsem nikde schanet na rychlo léky.Za mne určitě léky na horkou nejsou zbytečné.

merope
9. srp 2019

@zmrzlinka Tak telefonická domluva s dětskou pohotovostí mě nenapadla, já bych asi sbalila dítě a vyrazila na pohotovost osobně (bydlíme kousek autem od Bulovky). Ale já měla nedonošence, takže bez toho, že by ho někdo viděl, bych se dávat bála. U nás to bylo teda tak, že jsem se seznamem "vhodných léků" naběhla do lékárny a začala právě Nurofenem a ujistila se, zda může být pro novorozence a zjistila, že nikoli (a pravdou je, že bych ho do té lékárničky možná pomalu koupit měla).

Jo a na jedno jsem zapomněla - rektální rourka! Malá blbost, ale v případě potřeby užitečná.

pathan
9. srp 2019

@zmrzlinka Není lepší rovnou koupit bezpečnější paralenové čípky?

zmrzlinka
9. srp 2019

@pathan staršímu synovi Panadol nezabiral a nezabírá ani teď když je větší.Tak pro mne je první volba vždy Nurofen.