Látkové pleny AIO - vyhovovaly vám?

kaccistar
26. dub 2018

Dámy, používáme jednorázoky kolorky a sem s nimi moc spokojena. Ale přemýšlím nad eko variantou látkovek.. ale dost sem se zarazila, že deti mají z látkovek hodně opruzeniny.. je někdo, komu skutečně nevyhovovaly? Koukám na AIO Tots Bots, prý nejsavejší.. co myslíte? Koupit 15 kusů jako starter set a když ne, prodat? :-/ nevím..

vercik83
26. dub 2018

My používaly prakticky jen látkové plen. na malé mimi bylo nej mít čtverce a svrchní kalhotky, ale kdybych měla hodně peněz, aio bych pořídila. Koupila jsem z druhé ruky bumgenius a mám 2x milovia. ty jsou pry nejsavejsi.ale stoji ranec. radim od každého druhu jednu a pak uvidíte co sedne

mazeret
26. dub 2018

Vlastní zkušenost ještě nemám
.. ale na kurzu říkali, že aio hůře schnou a jsou méně savé. Byla jsem rozhodnutá nakoupit aio. ale po kurzu jdu do klasických kalhotových plenek + svrchní 😊

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
verinikki
27. dub 2018

Za mne rozhodně PUL svrchní kalhotky (př. bambino mio-nám seděly nejvíc), imsevimse, babylucy, atd.) a do nich vkládací plenky-nejlépe skládací. A na léto jsou úžasné vlněné svrcnáčky. Kalhotky jsou suché skoro hned, navíc se neperou při každém počůrání, pleny jsem mela zprvu originální vkládačky-pak jsem si poskládala z ikey froté ručníček a používala už jen ten se separačkou-na sušení se osvědčil nejvíc.
Jinak určitě nekupovat novou celou sadu.
Radím nakoupit po bazárcích od různých značek - každý má jiný střih, až pak kupovat nové plenečky.

labijoux
27. dub 2018

Měla jsem klasické latkovky +svrchni kalhotky mio, opruzeniny nebyly a to ma dítě sklon k vyrazkam a exemum. Ostatní latkovani nemám zkušenost, začaly jsme kvuli silným opruzeninam z pampers.

kaccistar
autor
27. dub 2018

@verinikki prosím Vás, ptám se jak blbka.. ale to na léto koupím několik kusů vlněných svrchních kalhotek a do nich dám jenom čtvercovku a to tak stačí?

vercik83
27. dub 2018

@mazeret mne teda kalhotovky schly nejdéle. Pokud jste uvazovala o aio tak variantou jsou kapsove pleny a schnou dobre a nedelaji takovy balik.ale nejsou pro novorozene uplne

vercik83
27. dub 2018

@kaccistar taky to tak jde. Nebo ctvercovku na draka anebo novosklad a do toho treba jeste vkladačku

netopejr
28. dub 2018

Preferuju SIO, li. to schne,da se to lip kombinovat. Pouzvam nejvíc ani to nepřipínám, podle toho, co.davamza ty davy vrstvy..
Na koc kalhotovky kvulibsavisti. . AIO ken pro tatinky/babicku, a tam preferuju kapsovky. - ty se dají pouzit i jako svrchní.
Opruzeniny z latkovek vůbec, zalezi vbcem perete a jak často prebalujete,a pokud kojite, tak korenena/ostrejsi jidoa muzou delat paseku.
Každopádně doporučuji bambus - nejsavejsi a prirozene antibakteriální (ale ani s bavlnou nebyl problem). Nej oadnpuci mnoha detem a univerzál jsou Bamboolik, nejsavejsi a skvele mají kalhotovky Petit Lulu. Udrzej bez problemu, co nezvládne papirovka.
Jejich svrchnaky nemají kohavicky, takze neudrzi jeky, ale kejich velká vniteni vložka, ten zaklad, je moc fajn a v kombinaci se svchnakama od Bamboolika, kam pasuje, je to super.

netopejr
28. dub 2018

@kaccistar tots bots rozhodne nejsou nejsavejsi, popravdě me trochu zklamaly. Mají i kratší sed, a jsou široké trochu moc. Nejsavejsi jsou noční petit Lulu, pres den ani neni potřeba dávat všechny vrstvy,takze z toho jsou vkladacky navic - na zadeček ambus pridatelny jinam.
Jeste savejsi byly Katyvbaby, ale byly extrémně široké, ani vetsim dětem se to nevlezlo mezi nožky, zato sed byl krátký,ze jim to bylo male (mely to jak bikiny), proste nepadnouco, nepomerny střih. A schly dva dny, takze kdyz bylo vlhké ocasu, spis zatuchly.

zvalentova
28. dub 2018

Měla jsem pro dvojčata jen systém AIO a vůbec nebyl problém. A řešit X různých druhů pro různé příležitosti nebylo kapacitně možné.

margarithka
28. dub 2018

Ja AIO zkusila a nebyla jsem moc spokojena. Za me ctvrecove plenky a svrchni kalhotky...nejspokojenejsi s bamboolik. Dvojcata jsme s tim uspesne zvladli a chystame se s nimi i na treti.
Ale kazdy si musi prijit sam na to, co mu vyhovuje..

marcelapaskova
30. dub 2018

Ahojky. Já latkuji už asi 8 měsíců. Zkouším různé systémy. Ono je jiné latkovat novorozeně a pak třeba od 3 měsíců. Já latkuji až od tří měsíců. A hrozně moc mě to baví. Nejraději mám aktuálně AIO od Breberky (mají křidélka) a taky Bamboolik a Milovia. Nakupuji nejraději na Plenkomanie.cz. přijď do skupinky "Poradna pro latkovacky" (Facebook) tam ti zkušenější holky poradí. Zde třeba vidíš co mi dnes visí na šňůře. Kromě těch uterek;) hihi. V noci jedu látkové plenky a vlněné pletené svrchnacky. Kdyžtak písni, poradím.

monaluza
30. dub 2018

Synove se naopak opruzovali z jednorazovek, jak dam vic nez tri kusy za sebou, uz to jede... Z AIO jsou nejlepsi Milovia, ale jsou dost drahe. Nejvice pouzivam Anavy easy.

podaji
30. dub 2018

Na novoska jsem používala klasické čtvercové pleny a kalhoty Haipa daipa. Když už byl větší a praktický dodnes (29mes) občas na spaní když je nemocný kalhotokove plenky Anavy a svrchnaky Haipa daipa. U druhého Budu dělat stejně. Nikdy žádnou opruzeninu neměl. Jen z Pampers co jsme dostali. Stačilo otevřít balík a bylo mě soufl. Měl ji cca 4x na noc. Pak jsem se jich zbavila.

dapele
30. dub 2018

Už látkuji druhé dítě a nikdy jsem opruzeninu z látkovek nezažila, první se oprudila jen jednou kvůli Linteo ubrouskům, teď na druhého kupované ubrousky vůbec nepoužívám, látkuji a za téměř 8. měsíců opruzenina ani jedna. Jinak za mě jsou lepší kalhotové než AIO, nejraději mám Anavy kalhotovku a bamboolik svrchňáčky.

vemira
30. dub 2018

Látkujeme už druhé dítě a vyzkoušela jsem zatím čtverce, AIO od Bambinomio (Mio Solo) a od Baba Boo, kalhotovky od Unuo, Majab, KatyV Baby, Petit Lulu a taky chobotky na snapi sponku od KatyV Baby a teď mám ještě objednáno z bazárku látkovku na snapi sponku od Yháček tak jsem zvědavá.
Určitě bych nekupovala celou výbavu (startovací balíček atd.) od jedné značky natoš ještě aby to byl jeden typ plen. Šla bych spíše cestou pořídit třeba jen po 3 kusech od různých značek a různých typů, aby člověk zjistil co mu vyhovuje.
Obecně asi platí, že bambusové plenky a pleny z přírodních materiálů sají lépe a zvládnou toho nasát více a schnou déle než plenky z umělých materiálů.
Já používám AIO plenky, když někam jdeme ven, protože je to hodně podobné jednorázovým a přebalení je s nimi pro mě rychlejší než když musím do kalhotovky dát vlkádačku a ještě třeba i separačku a na plenku pak ještě svrchňáčky a při tom se mi dítě zmítá, protože ho tím vyloženě obtěžuji. AIO plenky ze syntetiky mají vetšinou dotekovou vrstvu z fleecu, která slouží i jako separačka. Některé děti na něj ale můžou mít alergii. Z látkových plen se mi děti nikdy neoprudily, jen z papírových a syn má navíc alergii na čistící ubrousky 🙂

makina28
1. kvě 2018

Já první dceru látkovala částečně.Počkala jsem asi 3 měsíce, protože od narození bych to asi nedala, ječela jak sirénka,tak jsem byla ráda, že jsem ráda.Pak jsem používala hlavně sio od Bamboolika a vícevrstvé plenky Bambino mio, dávala jsem do nich ještě separační pratelné vložky a byla jsem moc spokojená, dcera opruzeniny vůbec neměla. AIO jsem měla dva kusy a nevyhovovaly mi, byly dost úzké a dcera je rychle pročůrala. U druhého dítka se chystám podpořit sio Bamboolik a zkusím pár kalhotovek....vícevrstvé jsou fajn také a rychle schnou,ale nacvakávací mi vyhovují nejvíc.