Látkové plenky Bobánek - zkušenosti

ejmate
29. led 2019

Ahoj, včera mi přišli plenky Bobánek na vyzkoušení. Mimi budeme mít až v dubnu, tak se chci zeptat vás, kdo je používáte.
Koupila jsem zatím jednu AIO plenku a pak dvoje svrchní kalhotky s vkládacími plenami. Ty flísové mi přijdou v pohodě, jsou dost široké i "tlusté" a do kalhotek mi přijdou akorát, ale ty bambusové mi přijdou docela úzké a tenké. Používáte je někdo? Nestalo se vám, že by se bambusová vkládačka v těch kalhotkách posunula? Nebo máte jiný typ na vkládací plenu? Prosím jen takové, které pak šoupnu rovnou do pračky a nemusí se to žehlit/vyvářet a podobně.
Děkuji moc za info.

bbn
29. led 2019

@ejmate tak do svrchních kalhotek dávat jen vkladacky není moc praktické, vlastně se to nedělá. Vkladacka neboli vkladací plena má zvýšit savost základní pleny. Dávají se třeba i do kapsovych plen. Doporučuji si o latkovych plenkách nejdřív něco pročíst, než hned nakupovat. Protože myslet si, že se dnes něco vyvyřuje a žehlí (krom klasických bílých čtverců) spíš vypovídá o tom, že toho o latkovych plenkách moc nevíte.

ejmate
autor
29. led 2019

@bbn Čekáme první miminko, takže v tom praxi nemám, proto sem píšu o radu. Koupila jsem jen pidi sadu na vyzkoušení, píšou tam, že k téhle sadičce už není nic potřeba a je na 7-8 přebalení. Ty "vnitřky" do svrchních kalhotek mají na těch stránkách nazvány jako vkládací pleny. Co se týče toho vyváření, tak právě vím, že dnes už to není potřeba, ale hodně maminek používá právě čtvercovky do těch svrchník kalhotek, proto jsem psala, že tomu se chci vyhnout. Co tedy dáváte do svrchních kalhotek vy?

bbn
29. led 2019

@ejmate tak já mám do svrchních kalhotek systém Sio nebo kalhotkové pleny. Sio je podobná AIO, jsou to svrchní kalhotky, do kterých se dá nacvaknout základní plena sio a na ni se daji zase nacvaknout/přidat vkladací pleny. Při prebalení se mění pouze ta základna, svrchni kalhotky se můžou použít častěji, pokud jsou čisté. Mrkněte třeba na SIO Bamboolik, SIO petit lulu nebo SIO unuo. Jsou tam všude videa, jak to funguje. Vkládaci pleny se dávají pro zvýšení savosti do kapsovych aio plen, k sio základně, nebo na české čtverce (čč), ale většinou opravdu ne volně do svrchních kalhotek, to by tam nedrželo. Jestli se ti zdá ta vkladací plena tenší, tak to nevadí, bambus má velkou savou schopnost a proto nemusí být tak moc tlustá.

bbn
29. led 2019

@ejmate já mám v latkovych plenkách třetí dítě, kdybych si znovu měla sestavit výbavu od novorozence, tak ze začátku koupím pidipuky by Veru nebo novorozenecké sintacky (firma bubugau) k tomu 3-4 novorozenecké svrchní kalhotky s dvojitými gumickami kolem nozicek, aby neutíkala “vajecina”. A tak od pul roku, od doby co má dítě zavedené prikrmy (a tudíž i bobek tak neteče), bych pomalu vyměnila za systém sio/aio, kalhotkové pleny a k tomu jednovelikostní svrchní kalhotky. To bych doporučila já.

ejmate
autor
29. led 2019

@bbn Děkuju moc za tipy 🙂 Jdu na to mrknout 🙂