Ahoj holky, za pár dní mě pustí s malou z nemocnice domů, je narozená ve 34tt, teď ji je 14 dní. Snažím se jí kojit, ale byly jsme dlouho od sebe a mléka nemám tolik a přijde mi, že ho postupně ubývá. Každou chvíli odsavam, piju čaje, ale vypada to bledě. Navíc u toho po 5 minutách usne a nic na ni nezabírá. Sestry ji dokrmuji stříkačkou po prstě nebo se savičkou na konci. Naštěstí vsechno sní a hezky přibírá. Doma bych se ráda rozkojila, pokud to půjde, ale zároveň ji budu muset asi ze začátku dokrmovat. Poradíte mi, jakou lahvičku nejlépe pořídit aby vyhovovala nedonošenci, neutahala ji a popřípadě umožnila dál kojit? Kojim pouze s kloboučky, bohužel nám to jinak nejde. Děkuji za rady.
ja davala tommee tippee a syn z ni pil dobre od zavcatku. castecne jsem kojila, casecne pil dokrm z lahvicky.
@elsy3 Ahoj, pokud kojíš s kloboučky, tak bych se nebála, že ti lahvička kojení pokazí. Můj nedonošený syn (taky 34 tt) pil nejlíp z MAM, ale bral dobře i Avent. Lepší asi je zkusit toho prostě víc. Od nějakých tří měsíců už se jenom kojil (bez kloboučků teda), nebyl s tím vůbec problém. Neboj, začne rychle nabírat sílu a půjde to líp a líp a nebude u toho tolik spát
Kouknete na medela calmita. Je to pro kojene nedonošené děti. My ji dostali v porodnici. Malý se narodil 28+1
Děkuju všem, nejspíš vyšlu mámu do lékárny, aby se tam poptala a něco pořídila, než nas pustí. V porodnici mi doporučili anti kolíkové lahvičky od Aventu. Tak uvidíme.. zítra to s ní budeme teprve zkoušet. Ale na stříkačku se moc necítím.
Můžu se zeptat, jak to nakonec dopadlo? Mám dost podobný příběh, malý se přisaje, ale vypije hrozně málo a hned se utahá. Tak odstříkávám a krmím antikolikovou flaškou z DM-ka. Už jsme odbourali kloboučky, bere obě prsa, ale pořád to není na to, aby pil úplně sám (14 dní korigo věku).
@sportovkyne Je medela calmita lepší než antikoliková klasická? Mám tu calmitu doma v krabici od půjčené medely, ale už jsem měla tu antikolikovou, tak jsem ji používat nezačala, ale kdyby byla nějak lepší, tak na ni zkusím přejít. Díky.
@merope Zkoušela jsem malou kojit cca měsíc a půl, ale musely jsme pořád dokrmovat. Po 5 minutách usnula. Já pak pořád jen odsávala, ale po měsíci sem začala postupně ztrácet mlíko. Malá už si pak zvykla na láhev a prso nechtěla. Takže jsme skončily na Sunaru a je spokojená, spí celou noc. Na jednu stranu mi to je líto, ale nechtěla jsem nás obě trápit. 🙂 Ale možná jsem mohla zkusit laktační poradkyni.
@elsy3 Koukám, že mé doufání v nějaký super konec nenastalo. O té laktační poradkyni začínám přemýšlet - tipuji, že chyba nebude v síle, ale v technice. Já mlíko teda zatím pořád mám a v pohodě. Ale je to náročné - a na prso teda mrňous pořád chce, občas mám pocit, že i jenom pomačkat v puse.
@merope Doporučila bych zkusit tu Medelu, děti musí vyvinout nějaké úsilí a pak se rádi vrátí k prsu. Zdá se mi, že z ostatních lahviček to teče bez námahy a to vede ke konci kojení. Pokud by to bylo pro nedonošence náročné, tak raději zkusit dokrmovat stříkačkou. Dokrmovala jsem stříkačkou nedonošená dvojčata (29tt) cca 1,5m od propuštění a pak začala dokrmovat Medelou Calma a kojení vydrželo přes 1,5 roku. Klidně napište.
@radecka1 Tak dneska jsem řešila na kontrole u doktorky a potvrdila mi, co jsem se domnívala - že malý při kojení saje šíleně vzduchu a pak ho to nadýmá a nedělá mu to dobře. Prý to je problém, pokud nenarve celou bradavku do pusy (ten můj drobek narve jenom jednu - a z toho prsa taky saje v pohodě). Tak jsem se rozhodla, že mu dám ještě týden-dva čas než narve do pusy obě bradavky a pak to začnu víc řešit.
A asi zkusím otestovat tu lahvičku, co má (jako z ní něco vysát) - začínám mít pocit, že tam bude mít asi taky problém to pořádně sát, a proto mu prso přijde v pohodě. Ona má gumu na dně a pod tím perforované dno a musí vlastně sát vzduch z té perforace překryté tou gumou.
@radecka1 souhlasím s vámi. U medela calma musí dite tahat netece to samo na rozdíl od jiných lahviček. Jen ještě doplním existuje medela calma je pro donosne děti a vyžaduje větší námahu. Malý ji třeba nikdy neutahl. Od porodnice (nar. 28t.) Jsme meli medela calmita. Stejný princip, ale je navrzena právě pro nedonošené.
@sportovkyne Máte pravdu, o Calmitě vím, jen s ní nemám zkušenost. My právě měli až Calmu (ale děti musely trochu dorůst, aby ji vůbec utáhly).