Ahoj. Dnes jsme byli na kontrole s kyčlemi v 6.týdnu. A doktorka říkala, že jsou lehce opožděné kyčle, a tak máme na noc dávat širší plenky (např. Happy). Což my dáváme i během dne. A prý se to spraví, kontrola za 3 týdny. Sice mě manžel uklidňuje že kdyby to bylo hrozný, nestačila by jen plena na noc. Ale mě to děsí, nemáte některá zkušenosti?
Já teda dávala preventivně mezi nozky látkovou plenu do první kontroly i přes den (v rodine vada kycli) a po první kontrole i když bylo vše v poradku tak doktor ze pokud chci tak tomu jen pomůžu když budu davat plenu na noc tak jsme dávali a vzorove. Ale teda z informaci od známe co v tom centru na kyčle pracuje normalni pleny jednorazove nestaci, pro efekt vkládat minimálně tu látkovou plenu
U syna opožděné kyčle znamenalo, že se mu později vytvořila tzv. jadérka. Syn je měl až někdy kolem jednoho roku. Některé děti to tak mají. Dávala bych normálně jednorázovou plenku a na to ještě látkovou, tím nic nezkazíš a kyčlím pomůžeš a poctivě kapala vit. D. Za 3 týdny uvidíš 🍀
Opožděný vývoj kyčlí má hrozně moc miminek, je to úplně běžné, neboj se nic 🙂
Naše malá taky měla na jedné nožce, náš ortoped nám řekl, že máme dávat "volné balení", to znamená jen plenku a oblečení, které neomezuje pohyb nožiček. Někteří na to dávají to "širší" balen, ve finále to vyjde nastejno 🙂
Za pár týdnů bude v pořádku, určitě. A kdyby ne, některým miminkům se to "dovyvine" až v půl roce, jako třeba nám 🙂
Za mě šátek a nosit. Dcera byla malička když se narodila, takže pliny ji byly velké, takže měla mezi nožičkami fakt "plno" 😁do toho jsem nosila a vše v pořádku. U syna to bylo stejné, ale neměl jaderka dostatečně vyvinuta, takže jsem měli kontrolu navíc a to jsem nosila snad pořád a také vše v pořádku.
Jaký máte na kyčlích nález? Mrkni na stránky pana ortopeda Jansy, pěkně tam vývoj kyčlí popisuje a také se zmiňuje o nesmyslnosti širokého balení a smyslu balení volného. http://www.jansa.cz/problematika-vyvoje-kycli-u...
Nemám zkušenost, ale kamaradky dcera měla na pul roku takové kšírečky na cely den a noc, jen na koupani sundavali, takze pokud to chce jen širší plenu na noc, tak to bude na další kontrole už ok. Navíc, u takto malých miminek se to mění a lepší hrozně rychle, určitě to bude dobré ;)