Ahoj holky, chci se prosím zeptat. S prvním synem jsem před několika lety byla na kyclich snad 2x nebo 3x s druhým jsme sli cca ve 4 týdnech. Strašně moc lidi, rychlovka, nikdo mi nic neřekl, jenom v pořádku a papír. Papír jsem snad ani nečetla a dala ho pediatrovi a dnes jsem zjistila, ze by se mělo jít ještě několikrát. Nyní je mu 7 měsíců. Jsem ve všem vždycky zodpovědná a nějak mi to nedoslo a ani pediatr se neptal. Zítra ráno hned jdu za pediatrěm a dá se to nějak napravit?
Děkuji
@lussy90 mám dvě dcery, první utz kyčlí byl v porodnici, druhý ve 3 týdnech a třetí ve 4 měsících. Tohle je standartní postup, pokud je vše v pořádku.
Sestra s malou chodila vícekrát, protože v těch 4 měsících neměla ještě vytvořena jadyrka, na vše je upozornil ortoped, takže tam byli celkem 5x až je měla, tak už taky nechodili.
My měli první nějak brzy po propuštění, další v šesti týdnech a poslední měla být ve třech měsících. Neměl ale vyvinutá jadérka, tak jsme byli ještě v půl roce.
My měli kontroly "po šestinedělí" a pak vždy za čtvrt roku, dokud nebudou potvrzená jadýrka kloubů... takže myslím, že sjte zmeškali maximálně jednu kontrolu mezi tím a teď je tak ideální doba na "propuštěcí" kontrolu.
Ráno to jdu hned vyřešit s pediatrem, vezmu si od nej zprávu z první kontroly a volám na ortopedii. Jsem z toho docela hotova. Pamatuji si, ze s prvním jsme byli 2x a u druhyho si říkám jaktoze jsme byli jednou, ale pak jsem to vytesnila a ani pediatr se neptal. A dnes byla kamoska a posílala mi i ten papír ze je objednána na další kontrolu a jenom sem valila oči. Doufam, ze bude v pořádku :(
Tak jsem teď koukala do ockovaciho průkazu a pediatr zaskrtl kyčle v normě aniž by měl zprávu.
My byli už 3x a půjdeme ještě jednou, malá má 7 měsíců. Papír sis měla přečíst, u nás do té zprávy píšou termin další návštěvy. Ale divné, že se Dr nezajímá, naše se ptá na každé kontrole jak to s kyčlema vypadá.
Pokud nebyl na první kontrole žádný fatální nález, tak není důvod se plašit
@lussy90 chodi se v 6 tydnech a ve 3 mesicich cca.... Kdyz to melo mimco ok tenkrat, tak by nemel byt problem. Normalne bych zavolala nekteremu ortopedovi co to dela a domluvila se s nim.