Kyčle. Co teď?

lussy90
8. zář 2022

Ahoj holky, chci se prosím zeptat. S prvním synem jsem před několika lety byla na kyclich snad 2x nebo 3x s druhým jsme sli cca ve 4 týdnech. Strašně moc lidi, rychlovka, nikdo mi nic neřekl, jenom v pořádku a papír. Papír jsem snad ani nečetla a dala ho pediatrovi a dnes jsem zjistila, ze by se mělo jít ještě několikrát. Nyní je mu 7 měsíců. Jsem ve všem vždycky zodpovědná a nějak mi to nedoslo a ani pediatr se neptal. Zítra ráno hned jdu za pediatrěm a dá se to nějak napravit?

Děkuji

vh1610
8. zář 2022

@lussy90 chodi se v 6 tydnech a ve 3 mesicich cca.... Kdyz to melo mimco ok tenkrat, tak by nemel byt problem. Normalne bych zavolala nekteremu ortopedovi co to dela a domluvila se s nim.

palja
8. zář 2022

@lussy90 mám dvě dcery, první utz kyčlí byl v porodnici, druhý ve 3 týdnech a třetí ve 4 měsících. Tohle je standartní postup, pokud je vše v pořádku.
Sestra s malou chodila vícekrát, protože v těch 4 měsících neměla ještě vytvořena jadyrka, na vše je upozornil ortoped, takže tam byli celkem 5x až je měla, tak už taky nechodili.

emillyhk
8. zář 2022

My měli první nějak brzy po propuštění, další v šesti týdnech a poslední měla být ve třech měsících. Neměl ale vyvinutá jadérka, tak jsme byli ještě v půl roce.

cilkat
8. zář 2022

My měli kontroly "po šestinedělí" a pak vždy za čtvrt roku, dokud nebudou potvrzená jadýrka kloubů... takže myslím, že sjte zmeškali maximálně jednu kontrolu mezi tím a teď je tak ideální doba na "propuštěcí" kontrolu.

lussy90
autor
8. zář 2022

Ráno to jdu hned vyřešit s pediatrem, vezmu si od nej zprávu z první kontroly a volám na ortopedii. Jsem z toho docela hotova. Pamatuji si, ze s prvním jsme byli 2x a u druhyho si říkám jaktoze jsme byli jednou, ale pak jsem to vytesnila a ani pediatr se neptal. A dnes byla kamoska a posílala mi i ten papír ze je objednána na další kontrolu a jenom sem valila oči. Doufam, ze bude v pořádku :(

palja
8. zář 2022

@lussy90 no mně třeba už pediatericka vůbec neupozornovala, asi proto, že už jsem měla druhé dítě, tak asi předpokládala, že si to budu hlídat sama. Ale pak se vždycky ptala na zprávu a na základě toho zaskrtla ten vývoj kyčlí v ockovaku.

lussy90
autor
8. zář 2022

Tak jsem teď koukala do ockovaciho průkazu a pediatr zaskrtl kyčle v normě aniž by měl zprávu.

vh1610
9. zář 2022

@lussy90 ale zas bych se nestresovala, to bude vporadku, kdyz uz predtim byly bez nalezu. Jen pro jistotu to zkontroluje ortoped a bude vsecko jak ma ;) me objednaval ortoped rovnou na dalsi kontrolu z te minule, takze jsem nemusela resit s pediatrou.

krisstina93
9. zář 2022

My byli už 3x a půjdeme ještě jednou, malá má 7 měsíců. Papír sis měla přečíst, u nás do té zprávy píšou termin další návštěvy. Ale divné, že se Dr nezajímá, naše se ptá na každé kontrole jak to s kyčlema vypadá.

nita1984
9. zář 2022

Pokud nebyl na první kontrole žádný fatální nález, tak není důvod se plašit