Kyčle a abdukční kalhotky Marwell. Máte zkušenost ?

lenicka2323
30. dub 2020

Dobrý večer, dnes jsem byla s dcerkou na kontrole kyčlí (7 týdnů má ) a doktor nám sdělil že práva kyčle je v pořádku ale druhá se mu nějak nezdá tak nám předepsal abdukční kalhotky marwell a za 6 týdnů na kontrolu.. Ve zprávě stojí pravá v normě, levá nevytvořena jádra, lla-c, DDK v normě. Máte někdo zkušenost? bojím se aby neměla nějaké problémy v budoucnu 😒

malenka3
30. dub 2020

My měli u malé nález iic na jedné kyčli a rovnou jsme měli Frejkovu peřinku. Nosila ji 8 týdnů a pak už to bylo úplně v pořádku.
Neboj se nic, není to žádný hrizny nález a není to taky nic neobvyklého. Poctivě dávej kalhotky, neflákej to, ať si to pak nevyčítáš. Určitě to bude na další kontrole lepší, problémů v budoucnu bych se nebála už vůbec.

lenicka2323
autor
30. dub 2020

@malenka3 určitě budu kalhotky poctivé dávat akorát až od pondělí nikde v lékárně nebyli k sehnání tak čekáme než dojdou musely se objednat 😔doufám že to bude co nejdříve v pořádku člověk se hned bojí aby neměla dcerka problémy třeba s chuzi v budoucnu.
Někde rádi dávat miminko do nosítka tak nevím zda pořídit nebo ne aby to naopak neuškodilo 🤔

malenka3
30. dub 2020

@lenicka2323 já osobně s tím nesouhlasím, pokud to berou maminky jako náhradu léčby. Peřinku jsme dávali na 23 hodin denně (neměla ji jen na koupání a přebalování), nikdo nenosí 23 hodin denně v nosítku. Navíc bys musela mít stoprocentní jistotu, že máš ergo nosítko, nosíš správně, já toho i po diskuzi s primářem, zastáncem nejsem. Ale vím, že by se tu našla nejedna, co mi bude oponovat.

lenicka2323
autor
30. dub 2020

@malenka3 já se v tom právě vůbec nevyznám jen co jsem vyčetla na internetu myslela jsem nechat ty abduk.kalhotky co nám byli předepsaný a i to nosítko ale bojím se právě aby to naopak miminku neuškodilo mám v plánu dcerce kalhotky taky nechávát stále sundat jen když se půjde koupat nebo prebalit

malenka3
30. dub 2020

@lenicka2323 ne, to už překombinuješ, do toho se nepouštěj. Ty kalhotky udrží kyčle tak, aby byly ve správném postavení, ještě nosítkem to změníš k horšímu.

me_druhe_ja
30. dub 2020

Syn nosil Frejkovu peřinku skoro 2,5 měsíce. Upřímně to byl strašnej opruz. Ale rozhodně vydrž a fakt dávej poctivě. Kolikrát jsem na netu četla, že to maminky flakaly a stejně to pak bylo OK, ale já bych si to nelajzla. Taky by mohl skončit zasadrovanej na bůhvíjak dlouho. Ohledně nosítka asi takhle - pokud ho tam budeš mít každej den chvilku, treba hoďku, tak se určitě nic nestane - ty kyčle jsou v dobré poloze (samozřejmě musís mít dobré nosítko), ale jinak bych se hlavně držela těch kalhotek.

lenicka2323
autor
30. dub 2020

Moc děkuji nechám jen ty kalhotky 👍❤️myslela jsem že bych tím nositkem třeba nějak pomohla dcerce ale takto raději jen ty kalhotky je pro mě hlavní ať je dcerka co nejdříve v pořádku 🤗

sk23
15. kvě 2021

@lenicka2323 my máme dokonce frejkovu perinku, pokud si ji pokadi, tak ji dávám široké balení nebo ty marwellky. Ptala jsem se primáře, jestli nosit, a on mi říkal, ze jak satkovani, tak nošení super. Ze tam mají ty děti ty nozicky zabicky, takže v pohodě. Nic jako prekombinovani není.. akorát musíš mít ergonomicky kvalitní nositko.

kocvarovas
15. kvě 2021

@lenicka2323 malá měla špatný obě kyčle. Dostala peřinku, ale i přes ní pořád špatné a to jsme fakt poctivě dávali. Nakonec měla třmínky do půl roku. Teď úplně v pohodě. Prostě se kloubky vyvinou později.. Nic si z toho nedělej. U nás je to zřejmě dědičné, já jako malá měla třmínky taky a necítím žádný problém..