Kroucení, nevrlost a nejspíš bolest bříška. Co byste poradily?

laurinka12
17. srp 2023

Ahoj holky,mám doma dvou týdení holčičku..už asi tyden pouze na UM,dostala jsem šílený zanet do prsou,ATB a hrozna bolest+teploty takze jsem prestala kojit. prvni dva tri dny na UM mala v pohode,ted uz dva dny se strasne krouti,je nevrla,uplakana,nechce moc pit pije tak poloviční davku nez by mela a ve stolici ma vodu,jinak stolice zluta..
davam akorad espumisan,brisko mažu Pupíkem.
Myslite ze je to prujem? teploty nema..co by jste poradily? nase Dr. bude ordinovat az v pondeli..tak nevim jestli zajet na pohotovost nebo pockat bojim se at neni treba dehydratovana kdyz ma tolik te vody v kazde stolici

zelenaesmolda
17. srp 2023

@laurinka12
streva si musi na to UM zvyknout

miryp
17. srp 2023

Není v té stolici spíše hlen než voda? Může jít o alergii na mléčnou bílkovinu. Dcera potíže od tří týdnů, syn od narození. Espumisan v obou případech kontraproduktivní, meteorismus zhoršoval. V případě ABKM se zkouší Nutrilon Allergy Care, kde je mléčná bílkovina štěpena natolik, že to některým alergikům stačí a je jim na UM dobře. Některým dětem (našeho syna nevyjímaje) to nestačí a je třeba přejít na rostlinné aminokyseliny Neocate / Alfamino. Ten Nutrilon je běžně dostupný v lékárnách a cenově vychází pod 500 Kč/plechovka. Neocate/Alfamino je v lékárnách na objednání a bez předpisu na pojišťovnu vychází plechovka v průměru 1600 Kč/plechovka.

goovana
18. srp 2023

@laurinka12 je to určitě voda ?? Nebo hlen?