Dobry den maminky, prosim poradte...
Mam doma tydenni holcicku, jsme na UM. Chco se zeptat, momentalne pije 60ml, dve odmerky po 3 hod.cca,ale stava se a presne ve 22 hodin.ze ji jakoby ta davka 6o ml nestačí a spusti pláč, tak ji dam dalsich 30 ml a spi jako spalek, vypozorovala jsem to uz druhy den, je to normalni? Pres den ji pravidelne, v noci ji cca 1x vzbudim a pak se vzbudi sama. Jde o to, ze kdyz ma jist co 3 hod, tak treba timhle "pridavkem" ve 22 hod.si jakoby "rozhaze" ty 3 hodinove intervaly, je to spatne? A dalsi otazka, jak davate spinkat? Na bok, na zada? Ucili nas v porodnici vyvysovat miminko polstarem treba, kam pak dam monitor dechu, kdyz ji budu mit na polstari? Omlouvám se, ale jento pro me vse nove, musim se zorientovat a rada si poslechnu zkusene, dekuji!
Já jsem na UM nebudila ale zkuste dát večer větší dávku auvidite jak bde spinkat. U nas se spalo na boku zavinovacce aby měl co nejmíň prostoru který m vadil
Mělo by se dávat na záda, protože z boku může přepadnout na bříško a začít se dusit. Ale na se na boku zajistit, pak OK. vyvýšená jedna strana postele podle mě jen v okamžiku, kdy je dítě hodně blijici nebo má rýmu. Muj malej si při ublinknuti dá spolehlivě hlavičku bokem. Monitor dechu nemám.
Je to dítě nebo robot? Dávky i tříhodinové intervaly jsou orientační, vždyť každý má potřeby jiné...
Vy sama máte hlad někdy víc, někdy míň, to samé to mimčo. Ta tabulka dávkování je čistě orientační. Zkusila bych dat před večerním spaním víc a nechat ji spinkat, dokud se nevzbudí... Malá mi spala na zádech nebo na boku i na tom boku se dá stáhnout zavinovačkou, takže nepřepadne. K tomu monitoru - já mám klín, hnízdečko a bez problémů funguje.
A navíc .. zdravý novorozenec si vždy při ublinknuti dá hlavičku nabok takže bych byla v pohodě . Dcera byla taky chvíli hodně blicí a vždy si hlavičku otočila , i v noci 🙂
Dcera byla v prvnich tydnech hodne "zrava", nejdrive jsem se taky chtela predpisove drzet tabulek, predepsanych davek atd., ale mala se pak dalsiho jidla opravdu razantne dozadovala, takze bych se nabala nabidnout vetsi davku nebo pak pridat. V noci jsem ji na krmeni nebudila. Pokladala jsem na zada bez polstare, ze zacatku by se davat nemel a postylka by mela byt spise prazdna. V pripade rymy se da pouzit klinovy polstar.
Tak jestli v noci spinká pod delších intervalech než po 3h tak si myslím ze se chce víc napít . Dcera to taky tak měla ..