Chtěla jsem se zeptat, jestli se vám to taky stalo. Malej mi teď 2 dny za sebou během dopoledního spaní začal ze spaní brečet - spí jako poleno, sám sebe nevzbudí, ale hejká, tak 2-3 vteřiny. Vždycky k němu přiběhnu (mám chůvičku v kuchyni) a on si dál v klidu chrní.
Mám nějak řešit, nebo je to normální? Že se mu jen něco zdá?
Je to normální, opravdu. Náš 4 měsíční brouček se takhle občas že spaní směje.
@semisovamys On se taky občas smál - jen potichu. Ale tohle mě právě vyděsilo.
My to máme taky několikrát do týdne. Někdy jen "zakvíká" a je to dobrý s spí dál. A někdy je to intenzivní a když ho pohladim začne ještě víc, takže musím do náruče a pak se teprve uklidní. Někde jsem četla,že to mají děti který začnou lézt a je za ten den mnoho vjemů a ti malincí to mají třeba z porodu,ale moc na tohle nevěřím.
@nugetka20
Je to normální, malá mi to dělá přes den a občas v noci a synovec to dělal do 3 let jenom v noci a hodně intenzivně. Miminka a malé děti mají hodně živé sny (jedna studie tvrdí, že v tomto věku jsou nejživější sny v životě člověka), ty informace a vněmy musí ten malý mozek zpracovat a takhle se to projevuje. Malá se mi uklidní po pár vteřinách sama, když to trvá déle než cca 15 vteřin, tak přijdu k postýlce, pohladím ji, popř. pohoupu a spinká dál. Když je vyspalá a takhle se probudí s křikem, vezmu ji, pohladím a za pár vteřin se už směje. U synovce tím, že to bylo v noci, ho občas museli rodiče budit, aby se probral z toho "živého" snu a v klidu znova usnul.