Ahoj! Prosím, jak dlouho jste se dozvěděly výsledky po odběru krve z paticky?
Dneska nám ji nabirali a já mám silenej strach, aby bylo miminko v pořádku 😔
Ale nedivím se že se bojíš, já se taky bála, a když jsme čekali v čekárně na odběr, a od doktorky vylezl malý klučina, a byl postižený, tak jsem myslela že se strachem zblázním. Ale jak už jsem psala, dopadlo to dobře.
Výsledky se nesdělují, pokud je vše ok. Když není něco v pořádku, budou tě kontaktovat. A jak píše klokanka, po měsíci si můžeš definitivně oddechnout, ale všechny vady, co se zjišťují z patičky, jsou velice vzácné, zbytečně se nenervuj.
@klokanka31 vy jste šli na odběr z paty až po propuštění z porodnice? Ten se totiž dělá v porodnici pár hodín po narození 🤔
U nás stejně jako klokanka31. Ozvali by se, jen pokud by bylo něco v nepořádku. Kamarádce se s diagnózou ozvali asi za 10 dní po odběru.
Já úplně umírám strachy, to je silenej pocit 😔 Já se blbě zeptala - nám totiž nerekli, do jak dlouhý doby se mají pripadne ozvat. Tak mě zajímá, jak dlouho se mám bát zazvoneni telefonu.
@amazonkajanik Já měla ambulantní porod 🙂 na odběr jsme šli když malé byli tři dny.
@klokanka31 jo tak to jo. Jsem si říkala, že se tenhle odběr dělá co nejdříve, plus se má podávat vit K , jestli si dobře pamatuji. Já měla překotný porod a byla ze všeho vypleskla až do propuštění 😊
@amazonkajanik ☺ stihla jsi dojet aspoň do porodnice?
@klokanka31 Jj, máme jí 6min cesty (teda stylem mého přítele, jezdil se sanitkou 🤣) bydlet stále tam, kde jsem otěhotněla, tak jsem rodila v sanitce 😊
Ale sestřičky si myslely , že je čas. Nu co, prvorodička, nu co, že mi doma praskla voda, ale že jsme přijeli a kontrakce snad po 3min...🙄 jo, ještě mi nabízela paní, zda porodim na vyšetřovně, nebo přejdu na sál ...přešla jsem 😂
@amazonkajanik ☺ já to měla do porodnice běžnou jízdou 40 minut, manžel to stihnul za 15 ☺ naštěstí bylo kolem 4.30 takže nikde nikdo ☺
Já na odběr z patičky úplně zapomněla 🙂. Jinak když už něco, tak se ozvou do pár dní od propuštění z porodnice (max tuším týden).
Ahoj z paticky ty zakladni testy velmi brzy snad druhy nebo treti den, ty rozsirene- ty se delaji na vrozene vady prave, kdyz ty prvni vyjdou blbe do asi tydne az deseti dnu (bezne se nedelaji - pro tvuj klid). Kdyz je vse vbporadku, nikdo te nekontakruje, bezny postup, je to rutinny test.
@fyii Nám dělali i ty rozšířené. Asi záleží jaká nemocnice...
@klokanka31 taky dobrej 😉a kdyby vás stavěli, tak jsi to mohla mít s doprovodem, jak prezident 🤣
@amazonkajanik To by nebylo špatný, mělo by to aspoň efekt ☺ a manžel byl celou cestu vyděšený abych neporodila v autě, ne že by se bál porodu, ale abych neušpinila auto ☺ proto ani nevzal naše lepší auto, ale auto s kterým jezdí do práce 😄
@klokanka31 tak vam tam asi vyslo neco trosku hranicni a pro sichr o to pozadali..tohle vim uplne presne, pac se mi narodila holcicka se skrytou VV a o testu z paticky jsem u kluka vubec nevedela a u ni prave o to bylo ihned pozadano..ze pry bezne se to nedela..
@fyii U nás dřív nic netestovali, až tu krev z patičky.
@klokanka31 u nas taky ne, mi bylo vysvetleno, ze ta krev z paticky ma prave zachytit ty zakladni znaky vad a to dalsi na pozadani rozsirene, uz zjisti blize. Ale stejne nejvic pak zjisti nasledna genetika.ja vlastne mela driv geneticky vysledky nez rozsirene z paticky, ale to jen proto, ze bracha je genetik tak to popohnal.
@fyii Genetika? To jsme snad ani nepodstupovali 🤔 Teď jsem se dočetla, že krev z patičky je na 18 vzácných chorob. Takže nevím co základního máš na mysli.
@klokanka31 jj to je v pohode, zakladni tech 18 chorob🙂. Kdyz neni problem genetiku urcite dite nepodstupuje. Tim testem z paticky to konci.
Jen pro info tech genetickych vad co jsou detekovany a znamychje pry asi 49 tisic, takze je jasny, ze predem odhalit vsechny, kdyz neni podezreni (ze by melo byt neco spatne) nejde. 🙂
Nám v porodnici řekli, že když se nikdo do 14 dní neozve, tak je to ok.
@klokanka31 ježíš 🤣
Pokud je tvé miminko v pořádku, tak se ti nikdo neozve. Muž pracoval několik let jako vedoucí novorozeneckého screeningu na Vinohradech a obvolávali se pouze děti pozitivně testované na danou nemoc nebo když měli hraniční hodnoty (aby se nabrali znovu pro kontrolu). Takže buď v klidu a užívej mateřství 🙂
@fyii Aha, to jsem nevěděla že toho může být tolik 😲
My jsme se výsledky nedozvěděli. Naštěstí 🙂 protože nám při odběru řekli, že pokud se do měsíce nikdo neozve, tak je vše v pořádku 🙂