Krátkodobé stěhování do Lipska s 3,5měsíčním dítětem

little_frog
28. srp 2014

Ahoj holky. Potřebuji poradit, případně vyslechnout ty, jež mají podobnou zkušenost a jsou od útlého věku dětí někde na cestách. V listopadu nastupuje muž pracovně na tři měsíce na univerzitu v Lipsku v Německu. Od našeho města to dělá cca 3h autem. V té době bude Marjánce asi 3 a půl měsíce. Nějak nevíme, jak situaci řešit... možnosti jsou: 1) já a dítě zůstaneme doma, manžel bude jezdit na pár dní (cca 2-3dny) do Lipska a ubytuje se vždy v hotelu. 2) já a dítě zůstaneme doma, manžel v Lipsku na koleji celou dobu s občasnými návštěvami v ČR. 3) já, dítě a manžel si pronajmeme na 3 měsíce byt v Lipsku a domů se budeme vracet občas. 4) zkusíme zažádat o manželskou kolej, domů jezdit občas... v prosinci jsou Vánoce, takže půlku měsíce můžeme škrtnout a v lednu se také začíná později.
Situaci komplikuje fakt, že mám dvě kočky, o které by se musel v naší nepřítomnosti někdo starat a pokud bychom tam šli bydlet, šly by samozřejmě s námi.
Můj názor je, že do tří let věku dítěte není problém s ním cestovat a stěhovat se - je fixované na člověka. Ale chápu, že jí narušíme rutinu a vezmeme to, co zná. Také by se najezdila autem... navíc před Vánocemi letí manžel na týden do USA.
Jak byste to řešily vy? Zůstaly byste doma samy, jely byste s ním a užívaly si nové město nebo ještě nějak jinak? Já jsem cestovatel a každé nové místo je pro mě výzva, miluju to. Otázka je, co děťule... Tak baby, raďte...

konidana
28. srp 2014

@little_frog Záleží jen na tobě. Miminko bude spokojené s mámou kdekoli, hlavně když bude spokojená i maminka:D
Jen je dobré si ujasnit, zda na to cestování či stěhování s miminkem máš chuť. Je to mnohem víc starání než když seš sama za sebe, ale to už asi víš. Taky nebudeš mít vše tak, jak seš doteď zvyklá doma. Pro mě bylo vždy balení na víkend bojovka na dva dny a stejně jsem vždycky něco zapomněla, nebo jsem se aspoň bála, že zapomenu.

konidana
28. srp 2014

@little_frog Ještě musím dodat, že maličké rutinu fakt nenarušíš, miminko si na režim teprve zvyká a každou chvíli se mu stejně mění , podle toho jak roste 🙂
No a s kočkami ti neporadím. Ale jestli to je pro tebe výzva, tak výzva!

Za sebe ,ale musím napsat, že bych váhala. Asi bych nakonec byla ráda, že mám doma 3 měsíce klid a jela bych si podle sebe. Tzn. varianta č. 2. nebo č.1.
Podle toho co píšeš, ty vypadáš spíš na variantu č. 3. nebo č. 4. 🙂

little_frog
autor
28. srp 2014

@konidana je ale zase fakt, že když jsme u jedné nebo druhé babičky, tak je to pro ni něco nového a ze začátku třeba plakala, protože se tam "bála" nebo to na ni bylo moc nového najednou...
Vůbec si nedovedu představit, jakou hromadu věcí bych musela balit, zvlášť když látkujeme...

Jsem fakt na rozpacích... na jednu stranu tohle město, kde bydlím, je neskutečná díra a po páté večer se tu člověk může jít rovnou zahrabat, na druhou stranu jak píšeš - být doma a mít svůj klid je taky dobrý... 😉

konidana
28. srp 2014

@little_frog Na cestování látkovky podle mne nic moc, ale když bys byla na jednom místě, tak to přemáchneš a zas tolik jich nepotřebuješ. Tedy nevím jaké máš, já používala klasické čtvercovky a ty uschnou razdva. Ale na víkendy jsem tedy měla jednorázovky. My jsme s dětma odmalička cestovali: víkend = výlet. Na dva dny všechno v batohu. Ale vždycky jsem jela s manželem. Když jsem se někam měla vypravit sama, tak to byl horor. Myslím na dýl než den, půlden. To jsem radši byla doma.