Ahoj maminky 🖐 prosím o radu, mam 4,5 mesicniho chlapečka a přes den nespí déle jak 30 minut, ať ležím vedle něj nebo v kočárku, prostě jak kdyby měl v hlavě budíček vždy po 30 min je vzhůru 🙈 v noci usíná kolem 20h a vstává v 7-8h (kojím přes noc cca 3-4 krát a to spíš v polospánku,takže se nebudi). Přes den ho nenechávám déle jak 2h vzhůru a do večera dá cca 4-5 těch "pulhodinovek"... nevím jestli někde nedělám chybu a jestli mu třeba mam ty spánku zkoušet prodlužovat čili zase uhoupavat... usíná s dudlikem,kozu nechce na spaní, papa spíš vždy po probuzení 🤷♀️ Předem děkuji za rady a názory 😊
Spí ti přes 14 hodin denně. To se ti zdá málo ve 4,5 měsících???
Syn přes den nikdy nespal víc než 30 minut v kuse. On teda přes den obecně málo spal. Vstávali jsme v 5, někdy se ještě tulili a váleli do 7, ale to usnul už jen výjimečně. Kolem těch 4-5m měl tuším dva až tři denní spánky, spíš ty dva 🙈 Večer už v půl osmé spal a spal až do těch 5 ráno. Nenaděláš nic 🤷♀️
Dcera si též dávala 30 minutové spánky. Trvalo to tak do 7 měsíců když přešla na dva spánky. To trval dopolední asi hodinu v šátku a odpolední (když měla přístup k prsu) i dvě hodiny 🙂
To je úplně normální, má to tak hodně dětí, že dají prostě jen jeden spánkový cyklus, moje nejmladší taky. Teď jí bude 9 měsíců a začíná se to prodlužovat. Sama spí sice pořád jen půl hodiny, ale když si lehnu s ní nebo je v nosítku, spí běžně hodinu a nedávno dokonce dvě 🙂. Do roka by údajně měly děti přejít na delší spánky.
Taky to tak máme, syn 5 měsíců, přes den spí 30-45 minut a bdělý je tak cca 2 hodiny a pak potřebuje spát. V noci se kojí v polospanku 2-3x většinou, ale už jsme měli období, že se budil v noci po 2 hodinách.
@dasipe vidím na něm že je to málo přes den, pač víc jak 2h vzhůru nevydrží, začíná byt ufnukanej a musím ho jít uložit...právě proto se mi to zdá nějak málo tech 30 min🤷♀️
@marina1300 v tomhle věku je dvouhodinové bdění úplně normální. Moje 9 měsíční vydrží 3 hodiny.
@marina1300 a co ho zkusit dat spat driv? Nekde jsem cetla ze kdyz uz dite fnuka tak je prilis unavene, pretazene. Ja jsem ale mela spave mimco a ze by byla 2h vzhuru se mi v tomhle veku ani nezdalo 😀 jeste po pul roce chodila spat mezi kazdym krmenim, nevydrzela mi vzhuru do dalsiho... je to hrozne individualni, musis sledovat a zkouset, co bude fungovat a vyhovovat u vas 😉
@marina1300 v noci ti spí hodně si myslím. Jinak u nás to bylo spánek 2x 20 min teda, usinala jen u kojení a pi těch 20 min se ududlala ještě u prsa. Noční spaní máte ukázkové, malá se uměla budit 3x do hodiny a prso a prso
@marina1300 syn to měl stejně. Teď má 13 měsíců a spí jednou denně někdy dvakrát max hodinu a pul🙈🤣
@mysh_me zkoušela jsem to a stejně spí 30 min...jednou jsem ho po té pulhodce uhoupala (bylo to teda dloooouhe uspavani) a prospal cca 2h v náručí, ale byla to spíš výjimka, kdykoliv jsem to zkusila zase tak opět po 30 min vzhůru... no budu doufat že se to srovná...trochu ho ještě zlobí prdiky, a teď si tak říkám a vzpomínám že se nám to spaní přes den zhoršilo zrovna když přišli prdíky cca v 2,5 měsících, tak doufám že z toho brzo vyroste pač doma skoro nic nestíhám 😄🙈 a moc děkuju všem za odpovědi))
@marina1300 To mi dělal starší, říkali jsme mu pan půlhodinka😄 nikdy přes den nespal déle než 30minut, v noci se budil 8-10x, moc spaní celkové nedal... Zlomilo se to až začal chodit, teď ve 2letech si zrušil polední spánek a byť padá fakt na hubu tak prostě spát nebude 🤦 mladší aktuálně 4.5měsíce spí 2xdenne 20 minut a jednou hodinu, takže asi tak🤣
@shirilka tak to je mazec 🙈 Díky holky, vidím že v tom nejsem sama a myšlenky o tom že případné přetažení a nedostatek spánku se může časem odrazit na jeho zdraví můžu hodit za hlavu... prvorodička no😄 moc to řeším))
@marina1300 Jo, taky jsem jako prvorodička byla vyjukaná, že tomu mému miminku stačí tak málo spánku 🙈😂
Taky mám takovou dceru, když spí pul hodiny, tak je to svátek, většinou spí pár minut a hned zas kouká. Nějak to neřeším, dětem do spánku nekecám, každý na holt tu potřebu jinou.