Krátké denní spánky. Poradíte, prosím?

marina1300
14. zář 2022

Ahoj maminky 🖐 prosím o radu, mam 4,5 mesicniho chlapečka a přes den nespí déle jak 30 minut, ať ležím vedle něj nebo v kočárku, prostě jak kdyby měl v hlavě budíček vždy po 30 min je vzhůru 🙈 v noci usíná kolem 20h a vstává v 7-8h (kojím přes noc cca 3-4 krát a to spíš v polospánku,takže se nebudi). Přes den ho nenechávám déle jak 2h vzhůru a do večera dá cca 4-5 těch "pulhodinovek"... nevím jestli někde nedělám chybu a jestli mu třeba mam ty spánku zkoušet prodlužovat čili zase uhoupavat... usíná s dudlikem,kozu nechce na spaní, papa spíš vždy po probuzení 🤷‍♀️ Předem děkuji za rady a názory 😊

krisstina93
14. zář 2022

Taky mám takovou dceru, když spí pul hodiny, tak je to svátek, většinou spí pár minut a hned zas kouká. Nějak to neřeším, dětem do spánku nekecám, každý na holt tu potřebu jinou.

dasipe
14. zář 2022

Spí ti přes 14 hodin denně. To se ti zdá málo ve 4,5 měsících???

emillyhk
14. zář 2022

Syn přes den nikdy nespal víc než 30 minut v kuse. On teda přes den obecně málo spal. Vstávali jsme v 5, někdy se ještě tulili a váleli do 7, ale to usnul už jen výjimečně. Kolem těch 4-5m měl tuším dva až tři denní spánky, spíš ty dva 🙈 Večer už v půl osmé spal a spal až do těch 5 ráno. Nenaděláš nic 🤷‍♀️

moonulka
14. zář 2022

Dcera si též dávala 30 minutové spánky. Trvalo to tak do 7 měsíců když přešla na dva spánky. To trval dopolední asi hodinu v šátku a odpolední (když měla přístup k prsu) i dvě hodiny 🙂

sirinfirst
14. zář 2022

To je úplně normální, má to tak hodně dětí, že dají prostě jen jeden spánkový cyklus, moje nejmladší taky. Teď jí bude 9 měsíců a začíná se to prodlužovat. Sama spí sice pořád jen půl hodiny, ale když si lehnu s ní nebo je v nosítku, spí běžně hodinu a nedávno dokonce dvě 🙂. Do roka by údajně měly děti přejít na delší spánky.

nina2022
14. zář 2022

Taky to tak máme, syn 5 měsíců, přes den spí 30-45 minut a bdělý je tak cca 2 hodiny a pak potřebuje spát. V noci se kojí v polospanku 2-3x většinou, ale už jsme měli období, že se budil v noci po 2 hodinách.

marina1300
autor
15. zář 2022

@dasipe vidím na něm že je to málo přes den, pač víc jak 2h vzhůru nevydrží, začíná byt ufnukanej a musím ho jít uložit...právě proto se mi to zdá nějak málo tech 30 min🤷‍♀️

sirinfirst
15. zář 2022

@marina1300 v tomhle věku je dvouhodinové bdění úplně normální. Moje 9 měsíční vydrží 3 hodiny.

mysh_me
15. zář 2022

@marina1300 a co ho zkusit dat spat driv? Nekde jsem cetla ze kdyz uz dite fnuka tak je prilis unavene, pretazene. Ja jsem ale mela spave mimco a ze by byla 2h vzhuru se mi v tomhle veku ani nezdalo 😀 jeste po pul roce chodila spat mezi kazdym krmenim, nevydrzela mi vzhuru do dalsiho... je to hrozne individualni, musis sledovat a zkouset, co bude fungovat a vyhovovat u vas 😉

jjasmina
15. zář 2022

@marina1300 v noci ti spí hodně si myslím. Jinak u nás to bylo spánek 2x 20 min teda, usinala jen u kojení a pi těch 20 min se ududlala ještě u prsa. Noční spaní máte ukázkové, malá se uměla budit 3x do hodiny a prso a prso

jjasmina
15. zář 2022

@mysh_me ty jo moje malá od 3 mes vydzela vzhůru i 5 hodin, strašný nespavecod narození

petralp
15. zář 2022

@marina1300 syn to měl stejně. Teď má 13 měsíců a spí jednou denně někdy dvakrát max hodinu a pul🙈🤣

marina1300
autor
15. zář 2022

@mysh_me zkoušela jsem to a stejně spí 30 min...jednou jsem ho po té pulhodce uhoupala (bylo to teda dloooouhe uspavani) a prospal cca 2h v náručí, ale byla to spíš výjimka, kdykoliv jsem to zkusila zase tak opět po 30 min vzhůru... no budu doufat že se to srovná...trochu ho ještě zlobí prdiky, a teď si tak říkám a vzpomínám že se nám to spaní přes den zhoršilo zrovna když přišli prdíky cca v 2,5 měsících, tak doufám že z toho brzo vyroste pač doma skoro nic nestíhám 😄🙈 a moc děkuju všem za odpovědi))

shirilka
15. zář 2022

@marina1300 To mi dělal starší, říkali jsme mu pan půlhodinka😄 nikdy přes den nespal déle než 30minut, v noci se budil 8-10x, moc spaní celkové nedal... Zlomilo se to až začal chodit, teď ve 2letech si zrušil polední spánek a byť padá fakt na hubu tak prostě spát nebude 🤦 mladší aktuálně 4.5měsíce spí 2xdenne 20 minut a jednou hodinu, takže asi tak🤣

marina1300
autor
16. zář 2022

@shirilka tak to je mazec 🙈 Díky holky, vidím že v tom nejsem sama a myšlenky o tom že případné přetažení a nedostatek spánku se může časem odrazit na jeho zdraví můžu hodit za hlavu... prvorodička no😄 moc to řeším))

emillyhk
16. zář 2022

@marina1300 Jo, taky jsem jako prvorodička byla vyjukaná, že tomu mému miminku stačí tak málo spánku 🙈😂