Prosím o pomoc a určení. Synovi je šest měsíců a už dva měsíce má na pažích ložiska s pupínky. Měl je ještě před zavedením příkrmů, tak s jídlem asi moc nesouvisí. Prací prášek od narození lovela. Nic moc mu na to nezabírá, sudocrem, imazol, linola fett, teď nemažu ničím. Poslední dobou se mu to horší a skákají nová ložiska.
Vypadá to na kvasinku. Vysušuj zinkovou mastí, spíš srchuj/otírej než koupej. Až přestanou být ložiska červená a budou jen suchá, pak teprve začni promazávat. Jestli kojíš,může to být i něco od tebe. Omezit sladký,mléčný výroby,bílou mouku atd. Je tu i skupina ohledně kvasinkového exému a protikvasinkové dietě, zkus pohledat.
Syn měl něco podobného na ruce a těle. A na koznim mám řekli, že je to plíseň. Prý od morčete. Dali nám masticku. A museli jsme na nějaký čas dát morče pryč.
Urcite jeste vyhodte Lovelu, to je peklo. Jedine co ja i dcera sneseme je Sonett ( non toxic gel). Urcite kupte prasek (gel), ktery neobsahuje chemii. Nam to ekzem strasne drazdilo:(
Určitě vyhoď Lovelu,ja peru ve Frosch baby,jelen baby ...dceři tihle hodně vyskace kdyz se zpotí...myju ji antibacterialnim mydlem a mazu biodermou na atopický ekzem
@martinie88 máme kvasinku na obličeji a používám lovelu tekutou a syn po tělo úplně ok.
@lula86 Lovela je proste chemie a u ekzemu, mi to prijde uplne spatne. Pokud to syna nestipe tak je to stesti, ale staci si neco ohledne ekzemu zjistit a vyhazela byste temer vse z domacnosti. Nikomu nic nenutim, jen jsem autorce napsala co je u ekzemu prospesne.
@martinie88 já ti věřím, trochu se o non toxic zajímám. Jen jsem napsala svou zkušenost. Právě že tím peru od začátku a žádná ložiska po těle nemá, jen bojujeme u tvářích, kde se mu kvasinka objevuje. Samozřejmě pokud by se situace změnila určitě bych vyměnila.
Znáte někdo značku Winni's? Měla by být bio přírodní, tak nevím, jestli zkusit tu nebo jelena...
@sisoidka Winnis je eko (ohledne prirody) rozhodne to neni prirodni produkt. Pozor na to co je Eko neni prirodni. A Jelen take neni. Tyto obe znacky obsahuji chemicke latky. Pokud opravdu hledate prirodni vyrobky tak urcite Sonett a nebo si z kvalitniho mydla doma vyrobte sliz na prani🌺
@martinie88 Dobře, děkuji za odpověď. V teto problematice se zatím nevyznám.
@sisoidka Ono je to dost slozite:/ Hodne vyrobcu se ohani tim, ze je vse eko a prirodni a pak tomu tak bohuzel neni:( Me a dceri nejvice sedi gelovy prasek od Sonettu💗
Pokud jsou ložiska červená, vysušit zinkovou mastí. My používali UriageBebe Cu a Zn. Potom až promazat. Pokud je to "jen" suché, tak rovnou mastit. Nám neskutečně pomohl krém od A dermy, Exomega. Nedám na něj dopustit. Syn je od ledna bez jediného ložiska.
@piskle89 Jaký přesně, prosím ten krém? Byl to přímo krém? Koukám, že mají krém, balzám, mléko..
Děkuji za zkušenosti