Kozí mléko. Máte zkušenost proti kolikám?

luna03
25. říj 2022

Máte někdo zkušenost s kozím mlékem, nebo nějaké mléko které je anticolic? Dcera 2 měsíce je na um, ale má šíleně koliky:( děkuji ..

xxx3d
25. říj 2022

a nemůže to být špatným výběrem UM?
to kozí ti doporučil pediatr?

luna03
autor
25. říj 2022

@xxx3d nedoporučil, a ani bych ho nezkusila pokud bych to neřešila nejprve s pediatrem, jen mě to zajímá jeslti s tím má někdo zkušenost. Může , ale upřímně už nevím, je to třetí mléko... Zkoušeli jsme HiPP, bebu a ted kendamil... Je pravda že HiPP byl takovej nejlepší z nich no ... Ale dokážete si představit jak se cítí malá a jak se cítím já , když je řev z obou stran...

xxx3d
25. říj 2022

@luna03 no umím, mrzí mě to, zvláště za miminko, my jsme měli Bebu a spokojenost, kdybych teď řešila změnu mléka, šla bych do značky Babybio, ono, když se přechází mezi značkami, nějakou dobu to "trvá" než se projeví změna,
třeba ti poradí víc maminky, co mají aktuální zkušenost.

luna03
autor
25. říj 2022

@xxx3d to já vím, že se čeká než si zažívací trakt sedne... Ale zatím si nesedlo ani jedno um a 24/7 jenom brek a brek

zelenaesmolda
25. říj 2022

@luna03
jestli ma behem 2 mesicu uz 3.mliko tak se nedivim,ze ma problemy.Nez si na nejake stihne zvyknout tak ji ho zmenis.

anonymka227
25. říj 2022

@luna03 mám 3 děti, z toho 2 holky od narození na um. To jestli um sedí nebo nesedí jsem poznala v podstatě po prvních pár dávkách, u um, které způsobovalo zácpu, koliku atd. se nezměnilo nic ani po několika krabicích, takže kdyby um sedělo, za mě bys to poznala. První dceři nejvíc seděl Hipp, ale řev a nespokojeně dítě byla do 5 měsíců, pak jsem přešla na Hami a hned obrat o 180 stupňů k lepšímu. Druhá dcera opět několik um, která neseděla, po vyzkoušení Kendamil mléka jsme doma měli naprosto dokonalé spokojené miminko, takže jsem řekla, že u třetího začínám u Kendamilu. Bohužel nesedlo vůbec, já z porodnice odcházela s dokrmem UM, takže jsem vyzkoušela Kendamil obyč, Kendamil anti colic, babybio, hipp a po všech uvedených naprosto šílené koliky a řev 24/7 🤦‍♀️ nevydržel spát ani 10 minut a ihned se budil s řevem, který pokračoval nonstop do dalšího spaní, který opět končil po pár minutách řevem 🙈 kousla jsem se tedy a snažila se rozkojit. Hrozný, kojení co půl hodiny přes den i v noci, kluk hladový a až po 4 týdnech se mi to povedlo, ale stejně kojím co 1,5 hodiny. Ale bříško už ho netrápí, neřve bolestí atd. Ale mám doma pro jistotu kozí mléko od značky naše mléko. Mám u syna podezření, že mu vadí kravské mléko i když ho piji já, takže jsem ho vysadila. Četla jsem plno kladných ohlasů na kozí mléko právě u dětí, které trápilo bříško na kravském mléce. Pokud by ani to nesedělo, zkusila bych Nutrilon allergy care, určené pro děti s lehčí abkm, jde koupit normálně v lékárně nebo na netu 😉 mám kloučka 7 týdnů starého a je to boj když mléko nesedí, kdo nezažil, nepochopí. Je rozdíl mezi brečením kvůli pár prdům a několika hodinovým kolikám způsobeným nesnášenlivostí nějaké složky. Kravské mléko některé děti hůře tráví, viz moje první dcera, naštěstí to trvalo jen 5 měsíců. Určitě bych ale nenechávala nesedící um, i když mě asi většina zde ukamenuje 😅 s holkama jsem měnila a nic jim to nezpůsobilo a změna k lepšímu byla vidět v podstatě s první dávkou. Držím palečky 😊

luna03
autor
25. říj 2022

@zelenaesmolda já nevím vždy řeknu dané problémy pediatricce a ta mi doporučí jaké mléko mám dávat. Jediné co mi řekla,že pokud do dvou týdnů nesedne,tak zkusit změnit. A vím,že dřív měla například malá stolici pravidelnou,ale teď ne .. dva dny nebyla a mahrozne nafouklé bříško a na omak tvrdé,takže chápu že jí to trapi a nenapadá mě čím jiným by to mohlo být,než mlékem

luna03
autor
25. říj 2022

@anonymka227 ano, taky nechci nechávat a naštěstí i naše pediatricka to chápe a vždy mi poradí... Taky bych neřešila těch pár prdiku, ale u nás je to vážně rev celý den a i v noci. A to se prostě nedá

zelenaesmolda
25. říj 2022

@luna03
kdyz o tom zacnes neco zjistovat tak se dozvis,ze mliko nemas menit po mene jak dvou tydnech,vubec si nema sanci na to zvyknout.
Co se kakani tyce tak miminko nemusi kakat i tyden.Zkusila jsi ji strcit do zadecku spicku teplomeru at ty plyny odejdou?

luna03
autor
25. říj 2022

@zelenaesmolda měnila jsem jí mléko vždy jak mi to řekla pediatrička, která si zapisovala jak dlouho na mléku byla. Sama jsem jí ho neměnila už jsem to psala a ano, zkoušela 🙂

zelenaesmolda
25. říj 2022

@luna03
zustala bych u jednoho UM dele nez dva tydny,pak uvidis.Po dvou tydnech je brzo na zmenu.Ale to uz jsme ti psali vyse.
Mala mela od porodnice nutrilon profutura,zkousela jsi tohle?

luna03
autor
25. říj 2022

@zelenaesmolda nene, nezkousela

2hanah
25. říj 2022

@luna03 pokud pláče, nedejbůh má až takhle tvrdé bříško, tak napustit vanu nebo její vaničku teplou vodou, aspoň trochu teplejší než obligátních 37 stupňů a nechat ji v tom nahřát, teplá voda uvolňuje křeče a nafouklé bříško, pak hned po koupeli jí pomalu, ale pořádně promasírovat až prohmatat bříško, opatrně, ale pořádně, zabořit ruce nahoře pod žebra a projet celé bříško až dolů k tříslům a kde ucítíte bublinky, že to tam škvrčí, tak to místo prohníst jako když mícháte těsto, pak procvičit ještě krčení nožiček na to bříško a zase se nebát pořádně přimáčknout, dítě se vyprdí a neskutečně se mu uleví, toto dělat krom pláče každý večer i preventivně, protože ta miminka si prdíky drží jako zásobárnu v bříšku a dokud se všechny nedostanou ven, tak to tam prostě bolí, chce to péči a ne stále zběsile měnit jedno mléko za druhým, může to způsobit zánět žaludku u takhle malých miminek. A kdyby mělo moje dítě takové potíže, určitě bych zkusila Espumisan kapičky než ho nechat takhle trápit. Hodně štěstí❤️

pampeliska1313
25. říj 2022

Zkoušela jsem od Kendamilu. Syn nechtěl - je teda pravda, je specifický a byl “zmlsanej”.🙂 syn má vyloženě alergii na bílkovinu, měl Nutrilon na recept a ten mu krasne sedl. U koziho mlika mi doktorka říkala, že je to jedno, protože je to v podstatě to samy jako normální, ať to dál nekupuju. Ale četla jsem, že se doporučuje, když dítěti nesedne “normální” mliko.)

dasipe
25. říj 2022

Nám pomohl tento Nutrilon 🙂 teď už jsme na normálním, klidně napiš do SZ, zbyly mi tu dvě neotevřené plechovky, tak kdybys nechtěla kupovat za plnou cenu, ozvi se 🙂

pinkyy
25. říj 2022

Prosla jsem si timhle u obou deti, prvni 4 mesice byly docela katastrofa. Co nam pomahalo, byla rektarni trubicku, jestli tvoje mala trpi na brisko, tak to musi byt 1.vec v zasobe. Jinak UM, to je docela veda, ja zkouselai to kozi mliko a krom strasne smradlave stolice v tom nebyl bohuzel rozdil 😏😏 docela byl dobrej Kendamil anti colics, ale nejvic proste pomohl az cas.... a ve 4.mesici s prikrmy se to zacalo lepsit.

martinau5
25. říj 2022

Zkus se domluvit s doktorkou, zdali by byla ochotná napsat alergy care. Malý po tom co mi nevyšlo kojení v 6 týdnech a přešli jsme na UM začal trpěl taky na zácpy a koliky. Tak naše doktorka napsala Alergy care a jak došlo ke zlepšení, tak nás poslala na alergologii a na gastro. Nakonec malý byl na Neocate, ale k tomu jsme se postupně dopracovali. Tak uvidíš, zkus se zeptat a za zkoušku nic nedáš.

luna03
autor
25. říj 2022

@martinau5 já částečně i kojim, kojila jsem pořád a doufala, že se pořádně rozkojim, ale bohužel...

j83
25. říj 2022

U nás kozí mléko zabralo, měli jsme Babybio CAPREA. pokud by Tě to zajímalo, psala jsem tu o tom článek
https://www.modrykonik.cz/blog/j83/article/um-kozi-existuje-huraaa-proc-je-leps-nyp3sl/
Nám třeba mudr odmítla napsat alergy care, když jsme to neměli potvrzené z alergologie :(

milujtusek
26. říj 2022

@luna03 maly,nyni 3mesice mel taky silene koliky, klidne plakal cele odpoledne. Zachranou bylo nositko a rourka. Od porodnice pouze na hipp combiotik(vubec jsem nekojila), ma reflux tak jsem zahustovala nutritonem (svatojansky chleb), ale zacaly zacpy, koliky, o to vic zvraceni. Koupila jsem hipp comfort, ale zadna zmena, tak jsem objednala kozi babybio, ze tedy vyzkousime kvuli tem zacpam toto, no to bylo sileny. 4dny celkem ok a pak to vygradovalo a zeleny smradlavy prujem,krece bricha(byl uplne do luku, bricho jak kamen), zmenila jsem na sunar ar, s nim celkem fajn, ale po 2 plechovkach uplny bojkot a nedostala jsem do nej ani kapku. Mela jsem doma jeste hipp, tak jsem dala ten, aby nehladovel. Ale proste jsem nebyla porad spokojena s těmi potizemi co mel, tak jsem vyzkousela koupit obyc sunar- 2 porce a obe vyzvracel obloukem, no sileny. Zkousela jsem i beba comfort, ale to odmital pit, dal 1x 40ml a proste konec, dalsi uz hystericky sceny ze proste to pit nebude. Nakonec vzal na milost ten hipp a ja se smirila s tim,ze proste uz nebudu experimentovat,ze to je nejmensi zlo. Vyradila jsem nutriton, zahustuji ryzovou kasi kvuli refluxu. Vcera mel 3 mesice, koliky uz nejaky patek nema, vic jak tyden kaka sam bez pomoci rourkou(od zacatku trpel na zacpy, neumel to vytlacit kvuli brisnim svalum a tuzsi konzistenci). Mliko si sedlo po 3 plnych krabicich.

luna03
autor
26. říj 2022

@milujtusek já teda i částečně kojim, takže se míchají dvě mlíka dohromady, to je pravda.. ale kojení se vzdát nechci a přikrmovat musím (otázka proč je asi jasná)..

luna03
autor
26. říj 2022

@2hanah zkoušela jsem vlastně vše co jste napsala , ale teď jsem dostala radu od mojí mamky , že když jsem byla malá já , vařila mi kmín... Světe div se, dnešní noc byla naprosto v pořádku a krásné spala i prdela 😁😁 tak že by?

milujtusek
26. říj 2022

@luna03 urcite, kojeni je pro miminko super, jen to pak muze delat neplechu. Ale jak pisu, ja nekojila a stejne to trvalo nez si to nejak sedlo. U nas to kozi byl spatny krok. Pokud ale dokrmovat,tak zkus vydrzet aspon ty 2-3tydny. Ono zazivani dozrava a vek k tem problemum taky udela lip. Je to proste nekdy veda 😀

2hanah
26. říj 2022

@luna03 no vidíte! Super babské rady👍 a poradily jste si i bez Koně😁 tak přeju, ať to zabírá stále❤️

luna03
autor
26. říj 2022

@milujtusek je pravda, že víc kojim než davam um, ale sakra proč to nejde kojit víc? 😀