Ahoj, potrebovala bych radu od zkusenejsich 🙂 V cervnu se chystame na pobyt na hory. Budeme predevsim chodit na prochazky. Mala v te dobe bude zacinat 7 mesic a predpokladam, ze sedet jeste nebude. Mame klasicky sportak z dvojkombinace, ted je dcera jeste v hluboke a zatim ji nemam v planu davat do sportaku, i kdyz se ji tam moc nelibi, kdyz je vzhuru. Mame taky ergo nositko, ktere bych na tech horach chtela vyuzivat, ale rada bych s sebou vzala i sportak. Ten co mame v kombinaci bych nerada brala, neni tak uplne do takoveho terenu a ja bych radsi i do budoucna poridila nejaky lehky, skladny kocarek na cestovani a vylety. Co byste mi poradily? Koupit uz na ty hory napr. Valco a dat tam malou do lehu, kdyz nebude chtit byt v nositku? Pripadne jaky kocarek koupit, lehky, skladny, do terenu, do uplneho lehu, kdyz by sel otocit i proti smeru, bylo by to fajn..dekuji za kazdy nazor 🙂
Nejsou hory jako hory, hodne zalezi, jestli budete chodit po chodnickach a zpevnenych cestach, nebo jestli to nekde krosnete bahnem pres koreny a budete preskakovat potoky za kazdeho pocasi... A tak vubec jak travite volny cas, jestli by se vam treba nevyplatilo koupit sportovni kocar - tim sportovnim mam na mysli trojkolku s obrima kolama (Thule Urban Glide atd.), ale u toho je treba slevit na narocich, napr. otaceni proti smeru jizdy, nejaka super skladnost, x poloh, doplnky, atd.
Jako ty zpevnene cesty projede kazdy kocar, horsi je, pokud chodite po lesnich stezkach a cestickach - jedna vec je "projet to" a druha je to projet s tim, ze nevytresu z ditete dusi, nezapadnu v kazde skvire mezi koreny, nezasprajcnu se o kosik u kazdyho sutru, nezapadnu do bahna - a nevypustim u toho dusi.
Jinak Valco ma hlavni vyhodu v tom, ze to je lehky a skladny kocar, ale to se proste vylucuje s tim, ze je do terenu, tam hledas stabilitu, poradne odpruzeni a velka kola. To si uz radsi vemte s sebou tu dvojkombinaci nebo kupte z druhy ruky tank typu Teutonia, Hartan, Emmaljunga, Inglesina, atd. - ty projedou vsechno, ale nejsou lehke skladne sexy. Ty sportovni trojkolky jsou v porovnani s tankama o neco (dost) lehci, lepe se s nimi manipuluje, velka kola jsou proste super do terenu, lepe se skladaji a jsou vhodne na sportovani typu behani, brusle, bezky...
Diky za odpovedi. My se hodlame pohybovat predevsim po vyznacenych trasach. Jinak bych ho pak chtela vyuzit casem i do zoo a na podobny dalsi vylety, kde proste jen dam kocar do auta a jedu, pripadne mi pak nebude vadit, ze vezu kocar a dite nesu v ruce nebo nositku. Takze spis asi nejakou zlatou stredni cestu pri tom vyberu a twn Valco na me tak pusobi?. Trojkolky mi k srdci neprirostly, takze ty ne. Jen nevim, jestli ten sportak porizovat uz ted. Ale asi je jedno, (tim myslim ted po strance ulozeni dcery v kocarku, kdyz jeste nebude sedet), jestli bude ve sportaku z kombinace nebo v tom novem.
Bydlim na Vsetinsku,kolem same kopce a do terenu mame croozer,za me naprosta pecka,ma bud predni kolo pevne,otocne nebo se da pridelat za kolo,coz vyuzivame hodne. Maleho vozime od 4 mesicu,takze nez sam sedel,byl v miminkovniku.
Přehodila bych na dvojkombinaci sport a malou dala do lehu a jeto,já mam tako elssal tank a krkonoše,beskydy jsme dali s přehledem.
Záleží na jaké hory a jaké tůry a terén chcete procházet. Myslím že na ty hory bude super to nosítko, to bych vzala určitě a pak na ten kočárek bych koukla na nějaký sportovní do terénu.
Myslím si že Valco není do terénu, záleží , kde jezdíte, ve stejném období se mi osvědčil starý kočárek velké kola s jednou korbou, kdy zároveň můžete polohovat, Když dítě ještě nesedí, a vidí ven, koupila jsem ho na netu 500kc. Akorát se nevešel do klasické fabie do kufru.