Zdravím, chci se zeptat co používáte na miminka nejlépe od narození na kosmetiku? Nejvíce jsem slyšela chválu na weledu 🙂 nebo teď dost slyším o značce SebaMed. Děkuji
Používám tu weledu. Do koupele a pak olej na mazání po koupeli. Mám od nich i krém který byl v sadě, ale ten malýmu nevyhovuje. Na zadeček používám sudocream a obličej občas maznu bepanthenem (ten se nechá použít i na zadek a i pro mamču na bradavky)
Od narozeni cca do 4měsíce Linolu krém a Linolu lázeň do koupele. Po olejicich pro miminka se malému dělaly ekzemy... A pak jsem zkoušela značku Baby Dove Sensitive a taky super používáme do teď
A ještě tedy doporučuju Sudocream a Bepanthen
Pro novorozence není třeba používat žádnou kosmetiku. Naopak, může spíše uškodit. Viz "Po olejicich pro miminka se malému dělaly ekzemy"apod. I suchá kůže na ručičkách miminka je zcela normální a přejde samozřejmě i bez kosmetiky. Potničky ničím nemazat, ještě se to zhorší. Kožní mi řekla že když kůži čímkoliv namažeme, kůže nemůže dýchat. Je to pravda, kromě zdravotních problémů bych ničím nemazala. Mám dvě děti, koupala jsem je od narození bez mýdla a bez olejíčků a oba mají krásnou zdravou kůži, vyrážku měli jen jednou v životě cca 3 dny, jinak nikdy nic. Kosmetika pro novorozence je reklamní tah výrobců. Jediné, co jsem dala, bylo při každém třetím přebalení, bepanthen nebo rybilku na zadeček.
Ze všeho, co tu padlo, jedině Stadelmann, nebo Weleda. Vše ostatní, je chemickej koktejl 😬.
Weleda je fajn, nekdy muze zlobit ten mesicek v ni a nemusi vyhovovat vsem. Doporucuju nic mic nepouzivat, koupit nejaky neparfemovany olej na mazani a myt vodou. Na zadek bepanthen nebo nic. Kdyz nemaji sklon se opruzovat, neni potreba je pri kazdym prebalovani matlat. Staci na noc.
A dermu nebo Linolu. Budu používat i teď u druhého mimča