Ahoj maminky, jakou kosmetiku používáte pro miminka? Naposledy jsem rodila před 13ti lety, tak jsem z toho úplně vypadla🧐
Dekuji
@marselina žádnou🤣miminku staci voda a snad dobra zinkova mast,kdyby přišla opruzeninka.jinak mam doma řapík na pripadne omyvani opruzeneho zadečku.pokud nepoužíváte zadna mýdla,koupací emulze atd.,nepotřebuje miminko ani mazat,zachová si přirozený kožní mikrobiom.idealni je miminko koupat až po nějaké době po porodu,pak se mazek vstřebá a utvoří na miminku idealni mikrobiom(nebojte se,opravdu nebude smrdet🤣).a ono hlavne nepotřebuje ani každý den koupat,staci jednou za 3 dny oplachnout ve vode.pokud se dělají problémy s kuzi -pupinky,akné,exem,je to vec potravinove nesnášenlivosti a ne nedostatku mazání.Pokud už byste na mazani trvala,bohaté staci čistý kokosový olej a nebo Bambucke maslo.standardní kosmetika pro deti je bohužel plna chemických látek a to miminku určitě neprospěje.vlhcene ubrousky jde koupit zcela přírodní třeba na biooo.cz,jsou super,mam odzkouseno.někdo používá na zadeček mycí emulzí medvidek a má nastrihany perlan,ale ja jsem na to lina,mam rada pohodlí vlhcenych ubrousku,kdyz jsem na cestách.
Žádnou, jen krém na zadek (bepanthen jako prevenci, když je opruzeny rybilku).
@krisstina93
kremy by se prave jako prevence davat nemely,mely by se pouzivat kdyz je potreba
@loylii
koupat miminko kazdy den by se nemelo,rozhodne ne s kosmetikou,nicis jim prirozenou ochrannou vrstvu na pokozce
Žádnou, sem tam mandlový olej od nobilisu po koupání, při opruzení zinkovku od Weledy, místo vlhčených ubrousků perlan, když je echt třeba tak obyčejné mýdlo (ale bacha na složení, žádné parfémované atd).
Pro miminko mám znovu mýdlo, pleťové mléko a krém na opruzeniny Weleda.
@marselina Weleda. Do vody na koupání přidávám pár kapek měsíčkové koupele. Zkoušela jsem koupat i ve vodě bez ničeho a musela jsem malého po koupání mazat, protože bylo znát, že má vysušenou pokožku. S tou Weledou už ho nemusím mazat. A zadeček mažu krémem na opruzeniny taky od Weledy.
My měli weledu, pár kapek emulze do koupele (koupali jsme max 2-3x týdně), na přebalování perlan a pár kapek oleje do vody, masticku na opruzeniny, když se něco vyskytlo po pamperskach tehdy... Teď jak je starší, tak máme třeba alverde na mytí těla a vlasů 🙂
@zelenaesmolda nevypadaj zničeně😃 a už jim jsou 4 roky. Koupou nebo sprchujou se opravdu každý den. Odjakživa a zůstane jim to napořád zřejmě😅
Na koupání jsme měli Biodermu, pak Dove Baby a Manufakturu (doktorka doporučovala něco bez parfemace, ale to jsem nesehnala). Na zadeček Bepanthen a při větších opruzeninách Sudocream. A zhruba do roka jsem promazávala po koupání slunečnicovým olejem z lékárny 🙂
Koupeme cca dvakrát týdně. V rodině máme atopický ekzém, tak i proto. Mycí emulzi i krém používám seba med. Na opruzeninu sudocream. Nevím, zda je dobrý nápad nekoupat po porodu. Mě syna nevykoupali, byl podchlazený. A hrozně se mu loupala kůže. A jedna maminka při mém minulém porodu taky nechtěla svoje miminko po narození vykoupat a taky mu hrozně slezla kuze. Na vizite říkali, že je to tím, ať si ho raději vykoupe. Tak nevím, no.
@loylii
Ne vsechno se projevi hned
Po pravdě musíš na to přijít sama co ti vyhovuje... Jak už jsi si dočetla, tak teď je velká móda ničím nemazat...budu tu asi proti proudu, ale ja mám ráda Hipp (ten ti tu z kritizují, že je plný chemikálií)... Na druhou dceru jsme dostali darem sadu kosmetiky Weleda, tak teď používám tu... První dcera třeba nesnesla seba- med, přestože mi hp tehdy cpali všude... Trpěla hodně na suchou kůži, ale po čase jsme zjistili, že ji vysusuje chlorovana voda... Takze os te doby koupeme přes den. Jinak na zadeček používám Bepanthen, případně sudokrem,když uz je hodně zle tak imazol
@zelenaesmolda ze by někdo v dospělosti trpěl tím, ze ho jako dítě každý den myli? No tak… Esmoldo.. tvy názory většinou schvaluji, ale tohle ne..☺️ Navíc mám holcicky a víme jaké to je se jeden den nemít ne? I já jako dospěla si musím každý den umýt nohy a pulinu..😆🙏 a to dítě to má stejne.
@loylii
1) nemyt,ne nemit
2) nemuzes srovnavat dospeleho cloveka s novorozenetem jelikoz jejich organismus vcetne kuze fakt funguje jinak.To je jako bys tomu novorozeneti chtela strcit rizek protoze pro dospeleho je to taky cajk nebo naopak chtela udrzet dospeleho cloveka o zivote jenom na MM ci UM.
Detska kuze je daleko citlivejsi a denni koupani se opravdu nedoporucuje,otevri internet a hledej 🙂
@zelenaesmolda světě div se, deti mám vic a vždy jsem dělala co mi rekla lékařka. Deti se narodili do horkého léta a nedokážu si predstavit je koupat 2x týdne. A je jedno jestli vodou nebo šetrnou dětskou kosmetikou. A nepotrebuju hledat na netu, já mám ještě porad důvěru v dětskou lékařku. Tečka a nech si ty svoje moudra. Nactene bůhví kde🐮
Já musím souhlasit s esmoldou. Každodenní koupání se nedoporučuje, pouze omývat zadeček. Chlorovaná voda vysušuje a narušuje přirozenou kožní bariéru. My koupeme obden, jen vodou, pouze při větším zašpinění použiju trochu mycího gelu od weledy. Do roka jsem po koupeli mazala kojeneckým olejem, od roka tělovým mlékem, také weleda. Na opruzeniny se nám taky nejvíc osvědčila weleda, na sudokrem má malý reakci.
@petulkadodo stalo se, stalo, u nás se bude mýt každý den. Asi kdybych měla chlapecky, tak to tak nehrotím, ale u holčiček mi ta každodenní hygiena přijde důležitá. Od miminek trpely ve vedru v pleně na opruzeniny, pomohl až krém od lékařky a to na neumytý genital je proti srsti mazat. A kdo chce, tak muže na miminka použit jen vodu ne?😃 Já jako dítě a i dospělá myla intimní partie vždy jen vodou, bez mýdel včetně speciálně určených a to stejne učím deti. Ale na jiný části těla je mýdlo důležité.
Tak mi tu děvčata už nedělejte vlny, venku je krasne a zakladatelka už dostala dost tipů😁🙏
@loylii
ale nikdo nerika,ze nemas deti umyvat,obzvlast intimni partie.Rec je o tom,ze neni vhodne kazdodenni koupani a uz vubec ne pouzivani kosmetiky.
@marselina Hipp a i nivea je fajn 🙂