Holky co jste kojily a už nekojíte, musím přechod na umělé mléko konzultovat s dětským doktorem? Mám teď problém s kojením a bojím se že o mléko přijdu úplně, tak jestli to musím říkat doktorovi nebo malé mohu prostě jen koupit umělé mléko a říct to až na další kontrole?
Jedině kdyby tam vznikl nějaký zásadní problém, který bys potřebovala zkonzultovat. Jinak pokud máš mléka méně a méně, asi bych přidala UM rovnou, ať to není pro dítě takový šok (jsou i metody krmení přes cévku a podobně, kde dítě zachová sací reflex).
Je to tvé dítě. Tedy o jeho stravě opravdu rozhodujes jen ty
Nemusíš konzultovat. Na další kontrole se jen zeptá, co pije a kolik
Nemusíš nic konzultoval a ani oznamovat. Je to tvoje dítě, ne lékařský objekt svěřený do péče. Nepíšeš jak staré máš dítě, ale pokud nekolik měsíců, tak bych přechod na UM zvážila. Co znamená Problém s kojením? Pokud to, že kojíš každou hodinu a mimčo se ti v noci budí každou chvíli, tak to není problém, ale standard většiny kojených dětí. Zdá se to nekonečné, ale ve finále to tak strašně rychle uteče...a není nad to mít neustále u sebe univerzální tišící a vyživovací prostředek 🐐🐐
@20190418 malé budou dva měsíce, zatím ji UM dávat nebudu stále doufám že se to kojení spraví, přijde mi ale že mám čím dál tím méně mléka, vždy jsem měla i v lednici do zásoby a odsávala jsem alespoň 250 ml za 20 min a teď dám sotva 50 ml 😢 a při kojení pláče
Roste, poznává svět. Má hlad, hledá bezpečí. Pokud jsi doteď kojila a dcerka přibírala, tak teď určitě nemáš málo mléka, jen tvoje dcerka má hodně žízeň 😉
Pozor, ono mnozstvi odsateho mleka neurcuje zda o meko prichazis… ja odsavala ze zacatku 60ml pk 30 a pak sotva 10ml… v prubehu nekolika mesicu…. Dcera je kojena jeste ted ve 2 letech i kdyz spis jen na spani… odsavacka ma jiny saci reflex nez miminko…. Dulezite je aby miminko neubiráo na vaze… 🙂 s kojenim sem bojovala prvnich nekolikmesicu…
Presne, neznamena to mene mleka, jen uz to neni takova divocina a mleko se tvori dle poptavky, uz zadna tekouci dolly buster. Ja teda neodsala nikdy nic krome sestinedeli. Dva jsem kojila skoro do ctyr let, dalsi skoro tri. Do roka vsichni plne (jidlo je nebavilo). Stacila k tomu jedina vec-kdyz chteli-dostali, nic jsem nezkoumala a nepremyslela nad objemy apod. To bych se asi ustresovala
A deti proste maji obdobi kdy vic placou nebo se naopak zklidni, nejsou to stroje
Odstáté mléko nic neznamená. Tvoje prsa určitě mají mléka dost.
Konzultuj to s dobrou laktacni poradkyní. Pomuze ti, poradí a hlavně uklidni. 🙂
Každopádně jsi dobrá, pokud dva měsíce bojuješ🫶🏻
@tulipdona Tak prsa nemusí mít mléka dost, ale pokud krom kojení ještě 50 ml odsaje, tak ho asi dost bude. Já třeba měla opravdu málo mléka a dítě bylo cca 1/2 na 1/2 na UM a MM. Ale syn se do cca 3 měsíců ani nepřisával (příliš malá pusa, prostě to nedal se nasát, přisával vzduch, nešlo mu to - až asi ve 3 měsících trošku vyrostl a zvládl se přisát, ale bylo léto a mléka nebylo - až pak na podzim, když už měl i příkrmy, tak pak chvíli mléko stačilo). Ale syn v těch 3 měsících měl míň než leckteré dítě propouštěné z porodnice.
Ještě mě napadá - co s tím odsátým mlékem děláš? Nedáváš ho nějak dceři "flaškou"? Nevzteká se, že jí to z prsa teče pomalu a nechce tu flašku? Pokud máš nějaké problémy s přisátím a dcera má řekněme víc jak 5 kilo, tak určitě zkonzultovat s laktační poradkyní.
Případně ještě ti může dodat jistotu to, že dceru zvážíš před kojením a po kojení (nemusíš ji kvůli tomu svlékat - podstatné je, že "nic nepřidáš, nic neubereš" - pak z rozdílu váhy vidíš, kolik vypila). Případně můžeš vážit pravidelně třeba 1x denně a uvidíš, zda přibírá. Pokud přibírá, vše je v pořádku, kdyby nepřibírala, pak je na místě to řešit. My takhle vážili, protože syn kolem 3 měsíců věku váhu spíše ztrácel než přibýval (ale pak se ukázalo, že nejspíše bojoval s nějakou infekcí - dostal (po vyšetření) antibiotika a začal nabírat i pít už zcela sám).
A nechceš zkusit laktační poradkyni? Mně pomohlo pít hodně, třeba 3,5l denně, kojení kůži na kůži, odsávání po každém kojení (i po 20ml), pití horkého čaje před kojením a z plačtivého začátku jsme se dostali...kojit jsem přestala až vlastním rozhodnutím ve 2 letech.
Ale několik růstových spurtů bylo opravdu náročných, nevěděla jsem, zda mi mléko odchází, nebo jsem "vypitá" skoro do dna 🙂.
stačí až na násteve u
lékaře